Skip to main content

perempuan gemuk dan hobinya!!!

ASSALAMUALAIKUM...

malam ni mummy memang penat bebenor,nak tidur rehatkan mata,badan dan otak anak teruna masih lagi segar bugar melayan channel kesukaanya..first upin ipin,tukar dengan barney..tukar plak nursery song ngan flash card di youtube dan skang channel chbeeies  kat unifi...bila entah nak tidurnya...segar semacam jer aisy malam ni,mungkin agaknya  dah pekena tongkat ali untuk tenaga agar dapat menonton semua channel peberet nya kot....

sambil dok layan si teruna bertuah mummy tu,mummypun amik lah peluang layan blog-blog masakan yang ada kat incik google...entahlah kenapa memang dah jadi tabiat merangkap hobi kalo setiap kali bukak jer lappy atau online menggunakan handphone mummy akan jenguk2 resepi yang ada....1 kepuasan rasanya bila dapat tengok,baca resepi-resepi yang ada...kalo nak ikutkan mummy nak buat memang taklah kan..cuma minat baca dan jenguk2 resepi yang best apa lagi bila lihat gambarnya..meleleh air liur tau....hehehe..belom lagi bab membeli buku resepi setiap bulan....perkarawajib yang harus mummy lakukan setiap bulan..hehee

sebabkan hobi mummy ni gaklah slalu jadi pencetus gaduh-gaduh manja dengan mr kamput.berebutkan incik lappy hahahha...mr kamput dengan minatnya dengan sukan..mummy plak dengan perangai suka bebenor tengok makanan...hahahhaa...tapikan memang sesuailah dengan mummykan....seorang perempuan gumuk yang sangat sukakan makanan...yummmy!!!!makin naik berratus kilolah berat badan mummy gamaknya...

kreatifkan...

 

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…