JellyPages.com

Monday, February 18, 2013

perjalanan yang tidak dirancang!!

ASSALAMUALAIKUM...

hari minggu yang sangat menggembirakan hati mummy..keh..keh..keh....nak tau sebab aper hajat mummy nak ke pantai,laut sekian lamanya baru harini tertunai....keh..keh..keh...gelak gedik lagi sebab terlalu happy.....alhamdulilah lepas hajat gak nak ke pantai morib dengan super hero mummy ni....walaupun tanpa dirancang awal tapi mummy sangat happy..insyaallah lepasni nak kesana lagi..keh..keh..keh...maap harini mummy kena sawan gelak gedik-gedik lepas balik dr morib..

semalam mummy sekeluarga tido dirumah babah old aisy....kat sana memang ramai pakcik-pakcik aisy dari sebelah mr kamput...walaupun berat hati sgt mummy nak tidur kat sana semalam lebih-lebih lagi aisy kalo kat sana memang tak boleh dikawal...mentang-mentanglah banyak tukang nak layan montot dia so ngader2 tu yang jadi banyak sangat.....lagipun pakcik sahar aisy nak balik kesabah dan bekerja disana jadi kenangankan ada makan-makan perpisahan mummy join walaupun berat hati...tapikan ada hikmahnya harini mummy dapat jejak kaki ke morib...tujuan utama nak melawat adik sepupu mr kamput di kem PLKN PRINCESS HALIZA DI SEPANG...KEM ni bini farid kamil pernah ddk masa plkn dulu tau...dah sampai kesanakan kami pun planlah nak ke gold coast morib mandi manda....cuma yang tak bestnya tak merasa nak ke gold coast sebab sampai morib dahpun pukul 3 lebih...gara-gara sesat mencari si princess HALIZA tu...so sempat ker pantai morib jerlah..kesian anak teruna tak dapat merasa mandi manda...lebih kesian dengan mummylahkan merasa nak ke GOLD COAST MORIB...padan mukakan...hahahhahhahaa

tapi takpalah dapat jejak kaki ke pantai moribpun dah syukur....bukan senang nak kesana...lebih-lebih lagi dengan jadual mr kamput yang sangat buzy....nasib minggu ni kelas mr kamput batal,kalo tak delah nak merasa jejak kaki ke moribkan....bersyukurlah mummy!!mummy kesana dengan 2buah kereta...pakcik-pakcik aisy join skali..yelah nak jenguk adik sepupu di plkn princess haliza tukan...sampai di pantai morib kami terus serbu ke dai makan gara-gara masing-masing kebuluran..kecuali aisy sebab masa singgah di masjid untuk solat aisy dahpun mummy suapkan bubur..licin semangkuk bubur tau!!..mummy sempatlah merasa coconut shake morib..pilih plak kedai yang betul2 menghadap laut...makin seleralah nak makankan....berbaloi kami makan kat sini...8 orang makan hanya rm39 jer...campur air yang semua dasar mulut naga gelas besau-besau gedabak rm 28 hajer tau untuk 8 orang...murahkan,klo di shahalam tak merasa nak makan dengan harga macamni kan...dahlah seefood segar-bugar belaka...kerang bakar memang terbaiklah..cuma nasib mummy tak begitu baik nak snap gambar banyak-banyak incik iphone kehabisan bateri plak..terpaksalah mintak nenek su aisy snap gambar kami sekeluarga di morib....waktu laut surut..terpaksalah mummy mendukung anak teruna nak rasa gak air lautkan walaupun jauh kedepan...sajerlah mummy lepaskan aisy bagi merasa air lautkan..boleh palk dia berlari dan jatuh dalam air laut dah basah 1 badan..angkat nak balik meraung-raung taknak....dah kena tukar baju dan pandai kat toilet..bertuah punya budak emsem nikan...

insyaallah ada masa mummy akan kesana lagi,tapi kalini mungkin tido hotel kat gold coast morib tu...mehlah tengok gambar-gambar kat morib yer!!!

budakni  tgh ngorat budak2 plkn princess haliza hahaha

nasiblah tak berapa cerah gambar ni boleh tutup kegemukkan mummy..

model pantai morib



No comments:

Post a Comment

luv u comment