Skip to main content

ragam aisy nur rayyan

ASSALAMUALAIKUM..
 
 seram tak tengok gambar kat bawah ni....kalo mummy bukan lagi seram tapi dah rasa macam nak tampo laju-lajujer muka perempuan bergigi emas ni...pengotor,bab kata orang pahang habat bebenor rupanyalah weih....tapi dulu aisy kalo tengok jer iklan ni komfem berlari-lari dekat mummy sambil melalak-lalak menangis...apa ntah yang ditakutkan..maybe rupa perempuan bergigi emas ni dah macam spesis babun agaknya tu yang aisy jadi seram sangat....tapikan skang dah takde lagi kes nak seram-seram bila tengok iklan corntoz ni..yelah dah makin bujangkan..keh..keh.keh...
 
geram betul tengok rupa ko perempuan!!






lepas takutkan iklan perempuan bergigi emas ni aisy ader takut 1 iklan ubat sakit tekak...ala yang iklannya siap laki bini berkampung dalam mulut lelaki yang sakit tekak tu...kartun gemuk hodoh warna hijau...mummy lupa nama ubat sakit tekak tu...nak mintak tolong incik google carikan macam tak berani dan tak sanggup plak..iyelah berkaitan sakit tekak ni kang gambar yang menjijik dan meloyakan plakyang kuarkan..so,nanti korang tengok sndirilah iklan tu kat tv...hehhehee

tadi,sedang asyik kusyuk menari sambil tengok upin ipin tetibajer aisy menangis ketakutan lari dekat mummy..serius takut mummy dibuatnya..iyelahkan tengah menari tetiba menangis mana tak terperanjat mummy dibuatnya....yang mummy heran siap bagi mummy remote mintak tukar channel...tapi mummy buat tak tahujer,terus pujuk suruh aisy diam...yang herannnya makin kuat plak nangisnya..rupanya aisy takutkan cikgu besar guru besar si upin ipin tu..patutlah slamani adajer watak cikgu besar tu mesti dia tetiba nangis..harini barulah mummy tahu.hahahhahaa..aisy,aisy...kenapa takut ngan cikgu besar tu adakah sebab badan cikgu besar tu sama saiz dengan mummy????oh!!!!!tidak.....

mata dah nak rapat dahni....mr kamput dah bising suruh tutup  lampu..mummy behenti sini dulu..besok nak bangun pagi melayan anak teruna yang bangun jer dari tido nak makan terus... :)


puas mummy cari gambar cikgu besar tu takde lah plak....mata dah ngantuk..malas nak cr lama-lama..hehehe


Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…