Skip to main content

secuci embun pagi!!

ASSALAMUALAIKUM...

malamni mummy kesorangan dirumah,mrkamput dan anak teruna keluar bermain badminton...peluang yang adani mummy gunakan untuk menyiapkan kerja rumah disamping menghabiskan masa bergosip dengan kawan-kawan lama yang dah lama sungguh tak jumpa di MUKABUKU akak facebook mummy...nilah gunanya laman web sosial yang ada,sentiasa dapat berhubung,bertanya kabar walaupun langsung tak dapat nak jumpa dengan kawan-kawan lama dan bekas guru-guru yang penah mengajar mummy di sekolah dulu..

malam ni mummy dan kawan-kawan dok perkatakan tentang sekolah kami yang dah naik taraf....dulu masa zaman mummy sekolah 12 tahun dulu....lamanya tinggal sekolah dah makin tua mummy ni yer....sek tu masih lagi di atas nama sek vokasional puteri...skang dahpun jadi kolej vokasional puteri....siap boleh sambung diploma terus kat situ dari start form 4...lagi 1 yang paling best tak payah amik spm..wow...beruntungnya budak2 skang yer....kenapalah zaman mummy sekolah dulu tak macamtu...lagi 1 kat sekolah tu ader cafe,salon semuanya hasil dari air tangan pelajar2 sekolah tu sendiri...

kalo diingat balik kenangan mummy kat sekolah tu sangat-sangatlah banyak...lagi plak mummy jenis nakal tahap aper ntah masa sekolah..aisy tolong jangan ikut perangai mummy okies!!dengan kuat tidurnya masa belajar...aduh!!!malu kalo dikenang balik perangai dulu-dulu lah.hahahha...belom lagi bab kena raging dengan senior,direndam dalam kolah pukul 2 pagi,jumpa hantu kat ampai pagi2 buta...wakil sekolah dalam netball,curik2 tengok tv..ponteng kelas fardu ain..aduh!!!semua tu kenangan terindah buat mummy lah..hehehhee...rindu zaman sekolah dulu.paling rindu laksa mekyam....bilalah nak dapat rasa yer...kat manalah bekas guru kelas mummy tu yang setiap kali jual laksa kat sekolah komfem akan cari mummy dulu..almaklumlah pelanggan setia hahahaha..best sangat kalo dikenang..kawan-kawan mummypun kebanyakkan dah jadi ibu dan isteri orang dah...

sempena mood mummy yang terlebih seronok mengimbas zaman persekolahan mummy ni...jom layan gambar-gambar lama mummy masa sekolah dulu ok...hehehhee....sebijik macam lelaki gangsterlah kononkan..gangster taik kucing adalah...hahahhahaha

sekolah mummy dolu2





















 suci bersih jer wajah mummy kan.....sesuci embun pagi gitu....sucilah sangatkan.hahahhahaha


Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…