JellyPages.com

Saturday, March 2, 2013

kek batik mr kamput!!

ASSALAMUALAIKUM..

selamat berhujung minggu semua,harini mummy agak letih sikit berbanding weekend sebelumni...anak teruna demam,nak berkepitjer dengan mummy...langsung tak boleh nak buat kerja rumah...tapi aktifnya still macam biasa...terpaksalah mummy melayan mood orang yg tgh demam menonton upin ipin dan bermain badminton di dalam rumah sendiri...hehehhe...mr kamput harini pulak keje pagi jadi memang 1 hari mummy dengan aisyjer dirumah...

mood nak masak tu memang terlebih over kalo weekend..dah lama mr kamput mintak mummy buatkan kek batik peberet mr kamput..tapi baru harini mummy dapat buatkan....selalu nak buat adajer bahan yang takde..biskut marie yang kaler putih tu memang cepat abis kalo di kedai bawah rumah ni..ader pun yang perasa kopi..mr kamput tak berapa nak suka terus cancel nak buat biskut batik...alhamdulilah harini niat suami kesayangan mummy nak makan kek batik tertunai sudah...yang bestnya kalini mummy ader pembantu chef tolong mummy buatkan kek batik untuk mr kamput..sapa lagi aisy nur rayyanlah..hehehe..mood nak berkepit dengan mummy dan susah nya tido siang hari terpaksalah mummy bawak aisy skali didapur membantu mummy..hehehe...nasiblah kek batikni simplejer caranya so,bab patah dan karatekan biskut tu tugas aisy nur rayyanlah..hahahhahha...untuk lebih menyelerakan mummy buatkan topping coklat atas kek batik tu...alhamdulilah mr kamput suka sangat ngan kek batik yang mummy dan aisy buatkan...tapi kesian dekat aisy mummy tak bagi aisy join skali kek  batikni sebab macam tak sesuaijer kandungan bahan yang ada kat dalamnya....sorry yer sayang nanti mummy try buat kek batik versi baby punya ok!!


kek dideko oleh chef aisy nur rayyan..abis 1 botol coklat urai mummy dituangnya atas kek..   







No comments:

Post a Comment

luv u comment