Skip to main content

penghapus dosa-dosa kecil

ASSALAMUALAIKUM..

baru harini berpeluang menjenguk blog kusam kesayangan mummy ni...alhamdulilah harini diri mummy dah sihat sikit...besok masuk hari ke 5 dah merangkap seminggu mummy tak bekerje...mummy tak berapa sihat...sakit di bahagian peranakkan..3 hari berturut-turut berulang di PPUM jer...alhamdulilah harini mummydah ok sikit....harap sepenuhnya sihat macam biasa amin....redho dengan segala ujian yang allah swt berikan...mungkin ni balasan ke atas kealpaan mummy pada yang maha pencipta kan....sakit tu kan penghapus dosa-dosa kecik!!!jadi mummy terima seikhlas hati...insyaallah pasti ada hikmah dengan apa yang allah swt telah tuliskan untuk mummy serta babah...

doktor dah  nasihatkan mummy dari makan makanan yang bukan-bukan..kurangkan pedas,asam...yang paling tak tahan doktor siap cakap faktor kegemukkan jugak boleh mengakibatkan penyakit senang datang...aduh!!!doktorpun cakap mummy ni gemuk tau..berat badan naik berpuluh-puluh kilo...insyaallah lepas ni nak cuba control dan kawalkan sikit nafsu makan mummy ni...taknak yang manis-manis...yang banyak kalori ni...takut bila faktor umur makin meningkatkan...lebih lebih lagi bila tengok perut mummy yang sangat buncit...dah macam prenen 3 bulan plak...uh!!!serius malu dan pening  bila pikir nak kuruskan balik badan macam dulu-dulu..hehhee

isnin 11 mac 2013 haritu mummy dan aisy pergi klia untuk anta moyang aisy..nenek pada mummy puan sharifah zainab menunaikan umrah...mr kamput mummy tak dapat join skali sebab kena keja...so,mummy jelah ngan anak teruna yang pergi ke klia dengan ahli family sebelah tokmak aisy ni...mummy mintak moyang aisy doakan anak teruna mummy ni cepat bercakap...doa di tanah suci kan di makbulkan allah....insyaallah satu hari nanti mungkin giliran mummy dan mr kamput plak untuk kesana sapa tahukan....sapa yang taknak ke rumah allah swt kan....mummy tak sempat nak amik pic masa di klia..sibuk mengawal anak teruna yang tak henti-henti berlari ke sana sini...s0,cilop kat fb orang jerlah yer..heheee

gergasi manalah sebelah kanan tu ye berseluar purple?




Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…