Skip to main content

selamatkan malaysia tanah darahku

ASSALAMUALAIKUM....
 
sudah beberapa hari blog mummy ni tak dijenguk,penat sangat letih bebenornya mummy ni setiap kali balik dari sekolah....mungkin disebabkan faktor usia yang makin meningkat agknya...kurangnya stamina dan keupayaan yang tinggi dalam diri mummyni tu yang mudah sangat penat dan letihnya...tapi rasanya masalah yang lebih tepat lagi adalah disebabkan faktor kegemukkan...badan bila dah makin berisi memang mudah letih dan asyik rasa malasjer...hehehhe
 
malamni mummy dan mr kamput asyik dok tunggu berita tentang perkembangan di lahad datu sabah...tentera malaysia yang sedang berperang dengan penceroboh sulu...sampaikan memang tak rasa nak tidur gara-gara risaukan keselamatan dan keamanan di sabah terutama di lahad datu...sabahtu tempat lahir,negeri kelahiran mr kamput.....semua ahli keluarga mr kamput ada di sabah dan juga di lahad datu....macamner tak risaunya hati mummy dan mr kamputni....lebih-lebih lagi bila ader unit komander polis malaysia dah terkorban 2 orang!!!dah macamkes digaza palestin plak cuma skang berlaku di malaysia...tak aman damai lagiker malaysia sekarang ni??? ya allah ya tuhanku lindungilah tanah tumpah darahku yang tercinta malaysia dari penceroboh-penceroboh durjana yang hanya ingin memporak perandakan keamanan negara kami..amin ya robal alamin...
 
mummy harap sangat semua rakyat malaysia bersatu hati tak kira kaum,bangsa demi tanah air kita malaysia yang tercinta ni..lupakan soal politik yang tengah sibuk skang diperkatakan....samalah kita doakan kesejahteraan rakyat-rakyat dipulau borneo terutama di lahad datu terselamat dan boleh hidup seperti biasa...bila dipikir-pikir mummy jadi takut sangat,dahlah malaysiani ramainya orang filipina...ramainya pendatang asingkan...macam-macam boleh jadikan..nauzubillah..mintak dijauhkanlah...kenapalah penceroboh sulu ni nak mengaku yang sabah tu tanah diaorng,mungkin sebab bila tengok malaysia ni sangatlah maju dan aman damai kot....lupakanlah hasrat dan angan -angan kosong anda nak amik sabah dari malaysia....dah tertulis di sejarahpun kan sabah memang untuk malaysia...baliklah jangan ganggu keamanan negara kami....

harap lepasni takde lagi berlaku perkara yang menakutkan seluruh rakyat malaysia....moga allah swt melindungi perjuang-perjuang negara kita di lahad datu...untuk wira negara yang terkorban semoga kalian ditempatkan di kalangan ahli syurga..amin....



 tolonglah balik....jgn kacau rumah org tau!!
 
 

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…