JellyPages.com

Wednesday, August 28, 2013

Open house aka pra reunion

ASSALAMUALAIKUM...

hr ahad yang lepas mummy ngan babah ader jemputan open house raya siang umh kawan mummy yang dah hampir 13 tahun tak.jumpa....malam plak opis babah punya turn....seronok sebab dapat jumpa kawan lamakan...aisypun sgt seronok sebab ramai kawan2 dia jumpa..blom lagi malam memang makin seronok anak mummy berlari dipadang tak henti2....

Layan gambar kami jelah mummy dah mls nak story byk2 kang terdelete lagi..haippp malasnyalah...

Thursday, August 15, 2013

very....very...sentimental value..

ASSALAMUALAIKUM..

alhamdulilah mood mummy skang memang berada di tahap kerajinan yang sangat baik..rajin dari banyak aspek....takdelah penyakit malas tu asyik datang jerkan...so disebabkan terlalu rajin asyik nak mengupdate blogjer...tak kisahlah takde yang sudi membaca asalkan apa yang mummy sharekan disini ikhlas dari hati mummy untuk tatapan superhero mummy yang berdua tu...aisy dan juga mrkamput kesayangan mummy....

harini terpanggil nak ceritakan salah 1 benda yang sangat menyentuh hati nurani mummy...dah berusia 2 tahun dan sebaya aisypun....dahlama mummy gunakan semenjak lahirkan aisy lagi...kotaknyapun mummy simpan elok-elok dalam almari tanpa ada tangan yang mengacaunya...tapikan cuma baru-baruni jer tetiba ada diruang tamu...terkejut mummy.dibuatnya....sapa lagi kalo bukan aisy nur rayyan yang sangat rajin mengemas rumah...semua barang yang mummy simpan elok dikeluarkan...bertuah punya anak...kotak purse roxy hadiah dari mr kamput untuk mummy selepas slamat lahirkan aisy 2 tahun lepas dah pun menjadi toys peberet anak teruna....sebelum ni memang cantikjer ddk diam2 dlm almari...bila mummy simpan mulalah amukkan berlaku..so tahanjerlah hati demi ank kesayangankan...hehehe.....alhamdulilah dah 2 tahun mummy gunakan purse yang mrkamput hadiahkan pada mummy....sangat bernilai harganya pada mummy...yelah hadiah dr suami slps slamat lahirkan zuriat untuk diakan...memang sangat mummy hargai...terima kasih suamiku sayang...ujung novemberni jangan lupa sediakan hadiah lagi untuk mummy yer...hehehhhe...

lagi 1 yg sangat menyentuh hati mummy bila baru-baruni mummy buatkan aisy dan mrkamput cucur kurma...resepi tu dari nenek mummy merangkap moyang aisy...memang menu wajib bulan puasa yang mummy makan tiap kali balik kmpg bila bulan puasa..sambil dok menikmati keenakkan cucur kurma tetiba teringat dekat nenek mummy dikampung...alhamdulilah aisy pun sangat sukakan cucur kurma air tangan mummy...banyak sangat tengok drama melayu nya mummy ni...skang asyik dan mudah benar mengalirkan airmata....harap sangat baby tak sensitif macam mummy yer sayang...jadi cekal tabah macam abang aisy yer sayang

kuih bakar pandan suka hati mummy

assalamualaikum..

alhamdulilah masih lagi diberi kesempatan nak menyediakan sarapan untuk si buah hati aisy nur rayyan...

pagini mummy buatkan aisy sarapan kuih bakar tapi versi hentam mummy punya..hehehe...mood rayalah katakan...daun pandan pun adee diumah so gunakan kewangian daun pandan tu untuk buat kuih bakar dan sarapan aisy serta mummy dan babah...

aisyni bkn penggemar manis so mummy tak letak gula pun.dlm adunan bhan...namapun resepi hentam mummy punya pasallahkan...hehehe...cuma bila kuih bkar pandan dah siap mummy tuangkan madu pelengkap rasa...alhamdulilah harini kami bertiga sarapan dengan kuih bakar ciptaan mummy ni..hehee

Monday, August 12, 2013

nasi ayam berempah

ASSALAMUALAIKUM...

mood raya masih lagi ada...cuma beza pada mummy mood raya tahun ni sangatlah kureng....

harini mood rajin terlebih mummy buatkan nasi ayam.untuk superhero mummy mkan ...takde dah istilah rendang...lemang bagai harini...selera dah balik ke asal semula menu harian..hehehe....lagipun nasi ayam ni simple jer...masakpun senangjerkan....aisy siteruna mummy pun sgt sukakan nasi ayam...cuma aisy takde smbaljer..mummy gantikan dgn sayuran..sbb aisy ni.penggemar sayur...

bahanpun sangat simple.....besok mood nak membakar plak rasanya....insyaallah conflakes madu klo rajinlah..hehehehe

Sunday, August 11, 2013

ikan stim halia

assalamualaikum..

harini dah raya ke4...memang mummy dah tak boleh nak makan rendang...dan sewaktu dengannya....yelahkan. 3 hr berturut makan makanan dan menu hari rayajer...rasa.mual tu dah mula datang...maybe babypun dah tak bleh nak makan kot....

hari yang ke 4 ni mummy buatkan hero mummy ikan stim halia dan bendi cicah sambal tomato peberet mr kamput....menu yang simple dan paling penting sihat....lgsg takde minyak....hehehehe

resipi simple...ader masa mummy share kat sini yer...aisy punya takde cili...tapi still buat aisy berselera....

ayam golek ala kenny rogers di pagi raya!

assalamualaikum....

mata belom lagi nak lelap..mummy nak share resepi yang sangat simple dan sedap yang mummy buat masa bulan puasa haritu dan untuk kami makan 1 keluarga pada hari raya....ayam ala kenny rogers...rrsepi yang sangat mudah senang untuk.dibuat tapi yang pasti sangatlah lazat.....

mummy cuba resepi ni disebabkan mummy dgn mrkamput sangat sukakan ayam yang di kenny rogers...nak.makan selalu memang agak kopaklah poket mr kamput nantikan...so....godek2 incik.google jumpa.lah resepi ayam golek.ala kenny rogers..yang mummy amik resepi di blog peberet mummy masam manis....

mummy buatkan nasi ayam untuk dimakan dengan ayam golek...alhamdulilah juri tetap masakan mummy sgt suka...mcm tu juga dengan aisy...hilang penat bila tgk hero kesayangan.mummy makan berselera skali...alhamdulilah....cuma gambar tak berapa jelas almakumlah anset mummy 3310 jer...

Saturday, August 10, 2013

slamat hr raya adilfitri

assalamualaikum....

alhamdulilah dah raya ke.3 pun.harini....tahun ni sangat serdahana smbutan raya kami sekeluarga...mummy lebih utamakan pada anak teruna dan mr kamput..bagi.mummy yang tgh sarat prenen 6 bln ni pakaipun baju tahun lepas yang mmg takde istilah nak pkai lgsg sblm ni...perut tgh membesar mmg takde istilah melaram di hari raya tahun ni...insyaallah tahun depan kami beraya berempat...

kalini aisypun dah msk 2 tahun...dah pndai sgt bab bergaya kalo berbaju baru...memang sgt suka melaram...dah tau seronok.bila.berkumpul beramai dan dah tau seronoknya bila terima duit raya..hehhehe....

okieslah layan gambar kami beraya tahun ni yer...slamat hari raya semua...maap zahir batin..