JellyPages.com

Saturday, December 28, 2013

Arryan nur rafael bin nurman

Assalamualaikum

Alhamdulilah besok genap 40hari mummy bepantang...bemakna ader 4 harije lagi pantang mummy nak abiis...tak sabar nak tgu nikmatnya abis pantang...nafsu makan dah tahap kemuncak....asyik melayan blog masakan je....dah rindu sangat rasanya mummy nak memasak untuk aisy dan mrkamput...lama sungguh tak kedapur...rasanya mummy dah jarang ke dapur sejak usia kandungan mummy 8 bulan....smuanya di amik alih oleh mr kamput....tq sayang....sebab sanggup amik alih tugas mummy menjaga aisy..memasak didapur walaupun penat balik keje....

Arryan nur rafael....buah hati nyawa mummy yg kedua genap 39 hari usia nya harini....berat arryan masa usia 1 bulan dah 4.5 kg....sihat dan membesar dengan jayanya hanya dengan susu mummy sepenuhnya....memang niat hati nak fully bf arryan sejak prenen lagi....harap niat mummyni tercapai...mummy taknak jd mcm aisy yg hanya merasa nikmatnya susu ibu sekejap...ms. tu mummy stupid sgt tak tau betapa nikmatnya susu ibu kepada anak2...so bila dpt tau prenen yg ke 2 mummy dah niat yg mummy nak fully bf baby....

Nak story lbh arryan dah bangun plak mintak susu...mummy harap arryan membesar bijak dan diberi kesihatan yang sagat terbaik ..

Saturday, December 14, 2013

Amukan si bujang hero

Assalamualaikum...

Budak yang dapat adik memang suka amukan...meragam...menangis tanpa sebabker....skang aisy suka sangat amukan menangis tanpa henti...aduh pening kpala mummy dibuatnya....klo bukan amukan dengan mummy...amukan dengan tok mak...kesian sungguh mummy tengok tok mak melayan perangai aisy...

Stress sungguh...tulah sabar memang kena tinggi..setinggi gunung kinabalu jawabnya....tapi kadang2 tu memang hilang sabar mummy dibuatnya..lebih klo aisy amukan time mummy nak nyusu baby arryan....beza mummy dengan mama yanie aisy pun sama macam aisy dengan baby arryan....siap tanya tokmak mummy masa dapat adik mcmtu jugakker perangainya..tapi tokmak cakap mummy okjer...hehehehe

Aduyai anak bujang mummy aisy nur rayyan....walau adik aisy 10 skalipun kasih sayang mummy tetap sama macam aisy mula2 lahir ke dunia ni sayang....mummy sayangkan aisy sepenuh hati.mummy tau aisy cemburu sebab mummy kena jaga adik dan bagi tumpuan lebih pada adik...tapi adik sgt kecik lagi sayang....lebih lagi adik nyusu sepenuhnya dengan mummy....semua yg adik pkai semuanya aisy nak pkai jugak...nak jadi baby macam adik jugak

Harap lepasni aisy redho dan terima yang aisy dah jadi abang hehehhhe

Friday, December 13, 2013

3 hero tamil mummy

Assalamualaikum

Lamanya tak menjenguk blog kusam mummy ni...baru harini bekesempatan setelah 24 hari arryan nur rafael selamat lahir ke dunia..alhamdulilah....mummy dahpun begelar ibu kepada 2 hero....aisy nur rayyan dan arryan nur rafael...

Skang mummy dah 24 hr bepantang diuma tok abah dipahang...arryan lahir pada 19 november 2013 pukul 6.55 petang...setelah 3 hari mummy menanggung kesakitan yang amat teramat sangat...sakit yang membuatkan mummy rasa bagai nak tercabut nyawa pada haritulah ...sakit yang amat sangat....hanya allah yang tau...tapi takpe semuatu penghapus dosa mummy dan balasan atas smua dosa mummy agaknya..

Alhamdulilah skang hidup mummy dah lengkap dah ade 3 superhero...mr kamput...aisy dan baby arryan....syukur atas kurniaan kebahagian yang allah bagi pada mummy...doa mummy semoga ianya bekekalan smpai ke syurga..amin.........