Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2013

2 tahun 2 bulan syg!

Assalamualaikum.. Harini mummy masih lagi mc besok dah mula keje mcm biasa....harini genap usia kekasih hati kesayangan mummy 2 tahun 2 bulan..alhamdulilah syukur....dah makin besar anak teruna mummy...lagi 2 bulan nak jadi abang dah insyaallah....amin.... Mummy bersyukur aisy nur rayyan membesar dengan sihat...bijak....walaupun masih dalam proses untuk becakap tapi mummy bangga bila apa yang mummy smpaikan dan bagitau aisy dia faham dan lakukan...wahai anak permata hati mummy cemerlanglah dunia akhirat ye sayang..jadilah anak yang membanggakan kedua org tuanya....anak yg soleh...abang yang sangat baik dan penyayang kepada adik nanti...hamba kepada allah swt yang taat setia pada perintah suruhannya...ketahuilah mummy babah sangat sayangkan kamu wahai anak harta yang sangat ternilai untuk kami berdua....AISy NUR RAYYAN.....

Puding triffle

ASSALAMUALAIKUM.... baru hrni bekesempatan berkongsi menu ke open house mr kamput yang dibuat ala-ala potluck...smua kena bawak makanan dr rumah...jadi mummy buatkan mee goreng dan puding triffle untuk mr kamput bawak ke open house dengan kawan-kawan dia....menu dan resepi yang mudah untuk dimasak dan dihidangkan....untuk puding triffle mummy buatkan 100 pcs...mr kamput pun turut bantu mummy...aisypun sama tolong mummy..tolong buat sepah 1 umh dengan pakej lagi..tumpahkan nata de coco mummy...hehehe Bahan Kek span mummy guna kek coklat...(dipotong dibasahkan dgn air buahan dan disusun dlm bekas) -buah-buahan dlm tin(diasingkan air) -nata de coco Bahan kastad -4sudu tpg kastad -susu segar@susu cair -2bj kng telur -esen vanila sikitjer -gula -air Cara masak -bancuh tepung kastad dgn air..mskkan bahan  dlm periuk...mskkan susu..gula kunung telur..esen vanila  msk ats api pelahan biar smpai pekat sejukkan sekejap.. Bahan jelly -serbuk jelly -pewarna merah -perasa strawberry -gula -air