Skip to main content

happy anivesary yg ke 5

assalamualaikum

alhamdulilah syukur masih bernafas dibumi allah ini...walaupun skang malaysia dilanda jerebu yang teruk allah swt masih pinjamkan nyawa untuk mommy menjaga anak syurga mommy dan suami kesayangan mommy.....moga mommy dipanjangkan usia untuk membesarkan anak2 bersama babah..amin....

harini 1 oktober 2015....hari yang sangat bermakna dalam hidup mommy dan mrkamput mommy tu....hari dimana kami sah menjadi suami isteri yang halal....dah 5 tahun usia perkahwinan kami..masih baru......alhamdulilah allah swt kurniakan mommy dan babah hero2,anak syurga kesayangan kami aisy nur rayyan dan arryan nur rafael....harta yang sangat bernilai bagi mommy dan babah.....harta kebanggaan kami berdua..nyawa kami...nadi untuk kami meneruskan hidup hanya untuk anak2 kesayangan kami.....

doa mommy di hari ulangtahun perkahwinan mommy dan babah ni...kasih sayang kami berdua makin utuh....makin kuat...love u mrkamput!!!!!bimbinglah mommy untuk ke syurga.....aminnn......

terimakasih ya allah kerana kau kurniakan suami yang terbaik untuk hambamu ini...berkatilah rumah tangga kami smpai ke syurga....jauhkan kami dari godaan nafsu dan syaitan yang direjam......kukuh dan kuatkanlah rasa cinta kami ini untuk selamanya.....

buat suami,sahabat ku dunia akhirat ketahuilah cinta ini masih sama mekar macam sewaktu kita mula2 kenal dahulu...terimakasih untuk segalanya...love u sayang!!!!thanks a lot untuk beg yang sangat gojes hehehee

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…