Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2016

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

Layan boboy the movie

Assalamualaikum.....Ahad 26.3.2016 pertama kali bawak anak syurga mommy dan babah ke pangung wayang...mommy dan babah pun dah tak penah jejak.kaki ke panggung wayangni...pergipun.masa bercinta tu pun 2x je hahahaa....lama dah abang aisy mintak nak tengok boboy...tapi masa tu takde free lebih babah weekendje kena kerja... Hari pertama.boboy keluar kami memang penah pergi tapi masatu tiket semua abis so terus balik..alhamdulilah hajat abang aisy dah tertunaipun...lagi 1 reward untuk abang aisy yang dah abis buku kalam 1 so babah layankan tgk boboy hahahaha..

Assalamualaikum 2016

Assalamualaikum....Alhamdulilah allah swt masih memijamkan umur pada mommy lagi untuk menjaga hero-hero mommy yang tersayang....untuk permulaan update blog sesi 2016 mommy share gambar gambar hero kesayangan mommy yang makin membesar,bijak,dan makin banyak ragam hehehee.....