Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2009

sedih......balik shahalam......

...........posing dkt lentang......
.........aku n mira....pic tak nampak muke sangat..tak taulah kami ke yg gelap atau kamera..hehe


............pose lagi....

..aksi umi n ayah khayra iqyan makan...jangan marah hehe...





.....aku ngan my lovely mum.....


cuti raya dah abis....so terpaksa balik shahalam....mmg sedih sangat coz 1 minggu abiskan masa dengan family...rasa macam malas je nak balik...tapi dah kerje menanti dkt shahalam....mak pun masak macam2 untuk bawak balik dkt shahalam....walaupun mak sakit gigi tapi still rajin masak untuk kami....mmg special menu sotong sumbat,pulut+rendang daging.....aku,angah,ibai,su n mira pegilah singgah dekat lentang..isi perut n pg picnic dkt situ jap...tak rancangpun spontanjer singgah lentang coz iqbai lapo dah tahap gaban.......nak makan.....tinggal bekas kosongje dekat nana yg kitaorg bawak balik shahalam..hehe...coz semuanye kitaorg dah tibai dkt lentang....hehe..4 my mum thanks u very much the special menu....we lovely u so much....muahhhh...…

jalan2 temerloh..

.......pose dgn adik aku iki sebelom pg temeloh.....
......kandid pic......tapi aku suka.....


......dgn adik bongsu aku..nurul iman husna....


........posing lagi.....






ni time aku ngan family nak pegi temerloh umah pakndak aku....sempat posing .....cuti ni mmg amik kesempatan menghabiskan minyak keta pegi umah sedara mara.....raye 1 tahun sekali...lagipun cuti raya macamnilah peluang nak jumpe sedara mara.....

dayyan beraya!!!

......emsemnye saye.......
.......smile always.........

..........celamat hari raya.......


........nyanyi lagu raya kot......

..........muke calon menantu idaman......

........ni aksi dayyan beraya n memakai baju raya...comelkan siap dengan samping n songkok die..mmg cute sangat budak nikan...walaupun dayyan tak beraya dengan aku...tapi aku still dapat tgk pic die pkai baju melayu....mummy die mms pada aku...aku mmg sayang sangat kat dayyan cuti raye 1 minggu mmg rindu sangat dekat dayyan....rindu sangat dengan gelagat die tu..hah tgklah emsemkan dayyan berbaju melayu....sape rasa nak buat calon menantu silalah mintak borang n isi borang pada mummy dayyan dulu....eh...khayra iqyan tak mau cubeke??anak sape khayra iqyan tu ek..hehe...mcm penah dgr tapi dimana ye?....hehe..jangan marah yanie n iqbai ek....


RAya...raya...raya...

..........irfan my little cousin.......
.......ibu irfan&ikhwan my lovely untie iti...........


...........my little cousin ikhwan..................


......hayak......bertukar menjadi ben10......


........aksi2 budak2 yg dah penat beraya lps mengopakkan duit kaklong die.....hehehe



ni pic sepupu papat aku beraya dekat umah aku....

MOod Raya lagi!!!

.......adik yg bangga dgn kerongsang upin& ipinnyer.....
......aku ngan my cousin ain.......beraye umah maklong....

.......aku ngan my twin mira....iyeke??hehe



...mira,nana n afiq pose hari raya.....


......aku ngan abah.....dekat umah maklong....


still mood raye ni pic beraye kat umah maklong aku....pastu terus konvoi balik kampung abah dekat raub.....

MOod Raya 2009!!!

.......tema tahun ni merah+hitam.....nak2 dara mr bob n wife mr bob......








.....ni pic pas semayang raya.....pegi melawat kubur arwah aki aku....mmg sedih sangat coz aku sangat2lah sayang dkt aki...walaupun dah lame aki tglkan kami...tapi memory bersama aki tetap tak boleh lupe....kalo ade aki mmg bertambah meriah raya...lebih2 lagi skang dah kerje dah bertunang pun aki tak dapat lihat aku cucu sulung die dah besar n berkerjaya...kalo dulu time raye duit raya pada akilah yg paling ditunggu2,skang semua tu dah takde lagi....mmg sedih sangat..hanya al-fatihah dan bacaan surah yassin dapatsedekah pada arwah aki...moge roh aki ditempatkan di dalam golongan org2 yg beriman..aminn...alfatihah untuk aki yg tersayang......

konvoi raya 2009!!!!

.........muke tension+takut pegi balai polis.........hehe
........keta yang kene langgar lari.......

.......posing nak balik raya........

...........keta abah rosak,posing sambil tgu batari keta abah ok.......




........masa untuk berkonvoi.....balik kampung.....


mmg banyak story nak kongsi ni....first nak story sebelum raya..mcm2hal berlaku..sblom balik pahang...aku,mira n su nak nak cuci keta kat srimuda bleh plak kat jalan nak pg sri muda tu kitaorg kene langgar dengan samseng ...mmg mamat tu sengaja langgar kitaorg...alhamdullilah tak cedera n ketapun tak rosak teruk..tapi fobia+trauma sangat2...terpaksalah pg buat report kat balai coz sakit hati dkt manusia yg kerek tak ingat tu...dahlah dkt balai lame gile..dari kul 12 sampai pukul 4 lbh ddk dkt sane...bkn nak sangat duit clim keta tapi nak org yg langgar kitaorg tu kene tangkap n bertanggungjawab coz terlampau kurang ajar..dah lah sengaja langgar...pastu tak reti nak mintak maap walaupun puas kitaorg jerit suruh behenti....kalo koran…

RaYa oh RaYa!!!!!

...baju raya anak sapelah ni,ngalahkan baju pengantin.....cube teka baju sape?....
....aku punye kasut....menambah koleksi kasut aku......

.....kasut raye aku n my family........


...kasut raya abah yg glamour dari org lain.......



.....3 psg dari 6 psg baju raya aku tahun ni......ok tak ek???




raye dah dekat sangat tgl 7hr lg...so aku ngan 3 sister n maksu aku ape lagilah pegi shopping baju raya...bleh dikatakan tiap2 minggu pg shopping....ngabiskan duit yg mmg tak berapa banyak tu...hehe...akupun baju raye dah terlampau tahun ni 6 psg..tapi semua tu bleh pkai pegi kerje..so,taklah bazir sangat..cume yg buat MR KAMPUT aku marah...asik beli kasut..walaupun kasut ade 2 psg tak pernah pkai..aku tetap nak beli kasut raye..hehe..memandangkan aku,angah n nana dah kerje so kitaorg lah support family kat kampung....dah bahagipun bhagian masing2....tahun ni n sampai bile2 mmg bhagian aku utk belikan abah n mak baju....angah kene cari baju tuk adik bongsu n mira...nana plak iki n afiq...tahun ni tema …

c.upin& ipin aku...

aksi dayyan yg bangga ngan baju upin& ipinnyer.....dari pagi sampai petang still nak pkai baju tu....tak mau tukar..walaupun baunyer dah bacin giler...syok sangat ngan upin&ipin dier tu...bangga betui ayyan...siap cakap..tui...tui...singkatan tredmark betul2..bg org pelat..hehe...

ANNIVERSARY ABAH N MAK!!!!!!!!!!!!

ni hadiah ulangtahun mak ngan abah aku yg ke27 tahun........walaupun tak seberape dan mahal tapi hadiah ni ikhlas dari hati aku untuk org yg aku sayang.....aku harap family aku bahagia sampai2 bila2.......terutama mak ngan abah bahagia,setia sepanjang hayat mereka...amin........mak abah happy annivesary 4 september 2009 yg ke 27 tahun ek...love u all so much...muaaaahhhhhhhhhh......

ramadhan yang mulia!!!

................makanan yg menghabiskan diet kitaorg..................
..................semuanya ada disini.....................

...........keutiaw tomyam,puding karamel n mee bandung yummy..............


muka org lapo......siankan..anak saperlah ni.....



.....................licin gile pas berbuke..............



aku,nana,mira n su..bukak pose kat luar....malas nak masak.......tgk ah sendiri makanan yg kitaorg order......sia2 diet jer.............korang pikirlah sendiri pas tgk mangkuk kosong dalam pic tu....hehe............