Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2017

Arryan nur rafael orentasi

Assalamualaikum
2018 ni anak bongsu mommy dan babah(bongsu buat masani hehe)arryan nur rafael dah sekolah.. Mommy sekolahkan arryan di sekolah mommy juga cuma beza nya arryan di prasekolah a, kelas sebelah.. Mommy risau dengan arryan ni sebab dia punya perangai tu macam baby lagi, dia sendiripun mengaku yang dia ni BABY.. Maybe sbb dia takde adik, manjanya terlebih terutama dengan babah lepastu dia lahir ujung tahun so matangnya lambat sikit kot. Hehehe... Tak macam abang aisy bila baya2 arryan dulu.. Abang aisy dah sek, dah kenal. Abc smpai z, dah kenal warna dalam english..dah menulis.. Tapi si arryan nur rafael ni, 1 pun belum kenal. Warna pun ikut mulut dia nak cakap hahaha... Sekolahpun taknak... So babah dgn mommy rancang sekolahkan dia 2018 ni.. Seminggu nak orentasi dia menangis taknak sekolah.. 1 hari sebelum orentasipun malamtu menangis mengamuk cakap dia baby lagi tak bileh sekolah hahahaa.. Tapi alhamdulilah, masa orentasi dia ok.. Walaupun ada budak yang menangis teruk t…

Salji di shahalam

Assalamualaikum Tahun 2017 tinggal beberapa hari lagi nak melabuhkan tirai.tahun ni aisy dan rafael takda bercuti kemana-mana.tahun ni dalam family sebelah mommy ada 2 orang untie budak berdua ni. Tiki dan tiya wedding so kami 1 family banyak balik ke. Umah tokbah di felda tersang3.lepas tu ke terengganu untuk kenduri sebelah lelaki tiki dan pakcik hafiz aisy&rafael ni. Bulan 12 pulak sibuk dengan wedding tiya dan majlis sambuy menantu sebelah uncle. Wan di taiping perak... Lagi plak raya haji haritu aisy & rafael balik beraya di kampung halaman babah di beaufort sabah... Dah 2 tahun kami sekeluarga tak balik. Alhamdulilah tahun ni rezeki kami balik ke sabah.. So memang takde holiday mcm tahun sebelumnya.. Nak hilangkan bosan hero mommyni, kami bawa aisy @ rafael ke area shahalamje..ada pulak salji turun di eons shahalam,so kesitu jelah hero-hero mengisi lapang waktu cuti sekolahni. Nak ke korea tak. Taulah bila main salji.hahaha Jadilahkan merasa main salji buatan manusia…

Beras bukit

Assalamualaikum Baruni jiran mommy kak ina baru balik dari kampung suami di sarawak. Jiran mommy yang baik hatini bawa ole-ole dari sarawak ikan terubuk masin, jambu susu untuk tiki yang mengidam dan beras bukit fresh dari sarawak. Firts time mommy masakkan nasi guna beras dari bukit. Beras ni beras dibakar so lepas masak warna dia macam warna pulut hitam tu. Sedap.... Alhamdulilah tq jiran bagi kami sekeluarga rezeki.terimakasih banyak2.. Ada yang penah makan beras bukit tak?? Klo penah kita dah jadi geng hehehehe.. Ok bye!! 😂😂

KOREAN FOOD DINNER..

ASSALAMUALAIKUM
kalo nak tahu MR KAMPUT family ni walaupun berkulit hitam manis,hidung ala-ala jambu air(kecuali mommy ye haha)tapi selera kami ni KOREA sikit..ok!mommy mengaku terutama mommylahkan..layan runningman tu 1 family,kalo layan drama-darama korea tu mommy dan babah...hahahaha...memang sejenis manusia yang boleh mengadap drama-drama korea tu tanpa henti.tapikan selalu buat time besoknya cuti komfem berjaga malam tengok drama-drama korea..serius macam ketagihlah..abis 1 episod layan lagi cerita lain.tak tau kenapa drama korea ni jalan ceritanya sedap-sedap belaka...rasanya tv program yang mommy babah sekepala hanyalah layan drama korea...kalo tidak sorang nak tengok bola,sukan sorang lagi nak tengok chanel masak-masak..yang 2 hero tu selok ke channel 611..memang berperang time berebut channel tv hahahahaha
semalam babah ajak ke plaza masalam sebab nak cari barang-barang sekolah abang aisy.1 apapun tak beli lagi ni. sebelum keluar semua dah makan sebab mommy dah siapkan dinne…

Rombongan blok 1 ke taiping!!

Assalamualaikum
Jumaat 15 hb 12 2017..kami 1 family ke batu kurau taiping perak untuk majlis bertandang sebelah lelaki wedding tiya aisy rafael.. Tok abah sewa bas untuk memudahkan urusan 1 family pergi dan orang2 blok@ jiran sekampung join sekali pergi. Semua family mommy pergi, kecuali mama, papa dan baby khashfi al imran yang tak dapat ikut sebab mama yanie baru 1 mggu berpantang..
Kami bertolak dari rumah tok abah pukul 12 malam dan smpai di taiping pada pkl 8.30 pagi... Memang penat, sebab ptg jumaat tu mr kamput familyni baruje smpai dr shahalam. Firtst time mommy jejakkan kaki ke taiping... Makanan dekat sana memang best... Lauk kenduri terutama kerabu pucuk paku sedappppppppp sangat...
 Layanan orang taipingtupun sangat baik dan tiptoplah..alhamdulilah syukur allah permudahkan urusan kenduri berjalan lancar... Lepas dari kenduri,tak lepaskanlah jalan ronda taipingkan.. Bukan selalu dapat peluang ke tempat orang..
Kami 1 bas ke tasik taiping, zoo taiping dan makan mee udang …