Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2010

pahit& manis 2010....slamat tinggal semuanya!!!!!

tgl 1 hari jer lagi untuk tglkan tahun 2010.....lepas tu bermulalah episod 2011....harap 2011 permulaan yg baik untuk aku & mr kamput juga bakal anak yg lahir dlmperut aku ni nanti...aminnnn.....
harini mood nak mengimbas kembali liku2 2010  yg terjadi dlm hidup aku ngan suami berkobar2 plak....almaklumlah semalam seronok sangat menjerit & menyokong pasukan BOLA SEPAK MALAYSIA yg berjaya kalahkan INDONESIA....semangat betul sampaikan terlupa ada anak dlmperut..hehehe...TAHNIAH HARIMAU MALAYA.....BANGGA BETUL DGN KAMU..KAMU...SEMUA...MALAYSIA BOLEHLAH....dan yg paling best BESOK (31 DIS 2010) PM dah istiharkan PUBLIC HOLIDAY....kamu suka???komfem sukakan.....cuma yg tak bestnye PENJAGA gol MALAysia yg sepatutnya dpt pemain terbaik....tapi takpelah....yg penting MALAYSIA DAH JD JUARA..warga2 INDONESIA TERIMALAH KEKALAHAN DGN HATI TERBUKA YA...peaceeee!!!!(warga MALAYSIA yg sokong INDONESIA silalah berpijak di bumi yg nyata..banggalah dgn NEGARA KAMU SENDIRI...MALAYSIA...kalo tida…

terima kasih sayangku!!!!terima kasih suamiku...

oh!!!hr ni masuk hr ke 4 perut meragam....alhamdulilah skang kesihatan dah beransur sihat yang tinggal loya&mual2 di tekak yg blom berkurangan.....risau....of course sbg mummy to be,mmg kerisauan melande lbh2 lagi melibatkan anggota badan yg sakit tu TMPT TGL BABY....ya allah!!!jgnlah anak dlm kandungan ku ini kena tempias nye....sihat & sempurnakanlah dia lahir ke dunia ini...aminnnnnnn
kesian betul bila sakit melanda....bukan saja kesian dekat BABY dlm perut....sian jugak dekat BABAH dia...terpaksa jaga mummy yang asyik merenget dan menangis bila sakit.....BABY nak tahu tak....kesian sungguh mummy dengan babah....babah jaga mummy bila mummy sakit....babah kena cuci kain sendiri sejak mummy sakit ni....dan yg paling mummy kesian..tidor babah asyik terganggu dan babah kurang rehat....kena kerje lagi....cari duit utuk kita...balik umah kena jaga mummy plak....dgn perut yg lapar sbb mummy tak larat nak masak...babah yg penat balik kerje kena masakkan bubur utk mummy dan BABY...m…

NUKILAN untuk ABAH TERSAYANG!!!!

ABAH harini kenapa entah org asyik ingatkan abahje....
ABAH mungkin sbb org RINDUKAN abah & dah 2 minggu kita tak jumpakan...
ABAH sihat ke di kampung??abah demam panas lagi ke?
ABAH org doakan abah sihat dan tak sakit lagi...

ABAH org masa ingat masa zaman org kecik dan sekolah dulu...
ABAH masa tu mmg org akui org tak sygkan abah mcmne org sygkan mak...
ABAH sbb masa tu org tak tahu menilai kasih syg abah pd org......
ABAH yg cuma org tahu mak sygkan org sepenuh hati,sbb mak sentiasa ada bila org perlukan kawan....
ABAH betapa bodoh dan jahilnye org sbb tak dapat menilai kasih syg abah pada org.....
ABAH pdhal abahlah yg selalu bagi org sokongan  setiap kali aktif di sekolah dulu...
ABAH jugalah yg sanggup sapukan&urut MINYAK KUDA di kaki org setiap kali org nak besukan...
ABAH jugalah yg belikan org air 100 plus & livita utk tenaga supaya org menang bila bersukan...
ABAH masih org ingat bila org sklh di BATU TALAM dulu setiap minggu abah dtg tgk org..
ABAH setiap kali …

DIA LAH DIHATI.........dialah SUAMIKU!!!!!

DIA yang dilahirkan pd 7 FEB 1983.... DIA yang bakal berumur 28 tahun pd 7 feb 2011 nanti.... DIA yang bekerje sbg JURUTERA DIA yang sangat KREATIF.. DIA yang sukakan sukan.. DIA yang gilakan MU & NARUTO
DIA yang berBIN kan NORDIN CIDA...... DIA yang ber IBU kan SITTI LAMADI.. DIA yang murah  dengan senyuman.... DIA yang bertuhankan ALLAH SWT... DIA yang ber sunnahkan sunnah NABI MUHAMMAD SWT... DIA yang cintakan AL_QURAN....
DIA yang aku kenali 6 tahun dahulu.... DIA yang aku panggil SAYANG,KAMPUT & BIE.. DIA yang memangilku KAMPUT & SAYANG DIA yang aku cintai & sayangi sepenuh hatiku... DIA yang menerima kekurangan dlm diri aku seadanya.... DIA yang membuatkan hidup aku penuh kebahagian.. DIA yang selalu menggembirakan hidup ku penuh warna warni.... DIA yang mencintai aku seikhlas hatinya......
DIA yang menikahi ku 1 OKTOBER 2010... DIA yang berjanji sehidup semati bersama ku... DIA yang selalu berkorban untuk diri ku... DIA yang sentiasa bersamaku bila aku sdg berduka... DIA yang menjadi …