JellyPages.com

Thursday, December 30, 2010

pahit& manis 2010....slamat tinggal semuanya!!!!!

tgl 1 hari jer lagi untuk tglkan tahun 2010.....lepas tu bermulalah episod 2011....harap 2011 permulaan yg baik untuk aku & mr kamput juga bakal anak yg lahir dlmperut aku ni nanti...aminnnn.....

harini mood nak mengimbas kembali liku2 2010  yg terjadi dlm hidup aku ngan suami berkobar2 plak....almaklumlah semalam seronok sangat menjerit & menyokong pasukan BOLA SEPAK MALAYSIA yg berjaya kalahkan INDONESIA....semangat betul sampaikan terlupa ada anak dlmperut..hehehe...TAHNIAH HARIMAU MALAYA.....BANGGA BETUL DGN KAMU..KAMU...SEMUA...MALAYSIA BOLEHLAH....dan yg paling best BESOK (31 DIS 2010) PM dah istiharkan PUBLIC HOLIDAY....kamu suka???komfem sukakan.....cuma yg tak bestnye PENJAGA gol MALAysia yg sepatutnya dpt pemain terbaik....tapi takpelah....yg penting MALAYSIA DAH JD JUARA..warga2 INDONESIA TERIMALAH KEKALAHAN DGN HATI TERBUKA YA...peaceeee!!!!(warga MALAYSIA yg sokong INDONESIA silalah berpijak di bumi yg nyata..banggalah dgn NEGARA KAMU SENDIRI...MALAYSIA...kalo tidak nyah kamu dr BUMI MALAYSIA YG HANYA UTK ORG YG BANGGA JD RAKYAT MALAYSIA saje)

.
.
.
.
.
.

HARIMAU MALAYA KEBANGGAAN MALAYSIA

oky skang kita cite plak pahit & manis yg berlaku dlm hidup aku...rasanye 2010 ni tahun cabaran & dugaan yg paling hebat dlm hidup aku...BILA SESEORG YG BERGELAR BUJANG nak tamatkan zaman KEGEMILANGAN bujang dia so bermcm2 lah dugaan dan rintangan yg di terima....kalo di ingat kan balik aku rasa mcm mimpi jer yg kini aku dah pun jadi isteri pada SUAMI aku yg emsem ala2 FARID KAMIL tu..(dialah yg ckp & ngaku muka dia mcm farid kamil hehe)...SALAH 1 nye bila masalah kewangan melanda...HANTARAN DAH CUKUP MR KAMPUT BG tp tetibe je ade plak masalah yg terpaksa digunakan dulu....mslh ngan family lagi...dengan kami berdua yg asyik bertengkar jer...sampaikan aku hampir2 mahu batalkan majlis perkahwinan kami....tapi semua tu dugaan...ALHAMDULILAH AKHIRNYA KAMI DI SATUKAN JUGA....mmg JODOH KAMI KUAT.....BAHAGIA....YE!!!TAKDE PERKARA YG MEMBUAT AKU BAHAGIA BILA IMPIAN NAK SEHIDUP SEMATI DGN LELAKI YG AKU CINTAI MENJADI KENYATAAN.....love u my hubby!!!!muahhhhhhhhhh.....
.
.
.
.
.
.
.

SAAT2 MUMMY & BABAH DI SATUKAN


dan sempena penutup tirai 2010 ni....perkara yg membuatkan kami berdua bertambah gembira bila aku DISAHKAN HAMIL....oh!!!mmg sangat2 teruja....anak pengikat kasih sayang antara kami berdua telah ada di dlm perut aku ni....insyaallah aku akan jaga dia sebaik yang mungkin....tahun 2011 nanti aku dgn hubby akan bergelar mummy & babah....dan yg paling penting anak aku ni selamat lahir ke dunia ini dgn cukup sifatnya,sihat tubuh badannya,cerdik akalnya,jadi anak yg baik,comel dan soleh @solehah pada kami berdua....aminnnya robal alamin......dan harapan akumoga tahun 2011 ni rezeki kami murah hendaknya....

Wednesday, December 29, 2010

terima kasih sayangku!!!!terima kasih suamiku...

oh!!!hr ni masuk hr ke 4 perut meragam....alhamdulilah skang kesihatan dah beransur sihat yang tinggal loya&mual2 di tekak yg blom berkurangan.....risau....of course sbg mummy to be,mmg kerisauan melande lbh2 lagi melibatkan anggota badan yg sakit tu TMPT TGL BABY....ya allah!!!jgnlah anak dlm kandungan ku ini kena tempias nye....sihat & sempurnakanlah dia lahir ke dunia ini...aminnnnnnn

kesian betul bila sakit melanda....bukan saja kesian dekat BABY dlm perut....sian jugak dekat BABAH dia...terpaksa jaga mummy yang asyik merenget dan menangis bila sakit.....BABY nak tahu tak....kesian sungguh mummy dengan babah....babah jaga mummy bila mummy sakit....babah kena cuci kain sendiri sejak mummy sakit ni....dan yg paling mummy kesian..tidor babah asyik terganggu dan babah kurang rehat....kena kerje lagi....cari duit utuk kita...balik umah kena jaga mummy plak....dgn perut yg lapar sbb mummy tak larat nak masak...babah yg penat balik kerje kena masakkan bubur utk mummy dan BABY...mummy harap sgt,kalo baby lahir nanti....baby kena sayangkan babah mcm ne mummy terlalu sygkan babah,baby kena hormatkan babah mcm mummy hormatkan babah....babahlah kebanggaan mummy jadi mummy nak baby berbangga punya ayah mcm babah....walaupun baby masih kecik dlm perut mummy ni...tapi itu yg selalu mummy cakap dengan baby tiap kali tgk wajah babah time tidokan...mummy harap sampai bila2 baby akan ingat ape yg mummy ckpkan pada baby wahai anak mummy yang mummy sayangi....mummy tak dapat bayangkan kalo babah takde....apelah jadi ngan mummy....takde sape yg nak amik peduli dgn keadaan mummy!!!

kalo inilah pengorbanan yg perlu mummy lakukan untuk lihat baby lahir dengan sihat,selamat & comel...mummy terime..biarlah mummy yg tanggung sakitnye....asalkan anak yg mummy & babah sayang dan tgu saat kelahirannya selamat lahir ke dunia ni dengan sihat dan cukup sifatnye....ya allah!!!!jgnlah kau hukum anak dlm kandungan hamba mu ini..atas segala dosa2 yang telah aku lakukan....lahirkanlah dia ke dunia ini dengan sempurna,cukup sifatnya,sihat tubuh badannye....biarlah dia bakal menjadi anak yg soleh & solehah kepada kedua ibu bapanya nanti...amin yarobalalamin.......


Thursday, December 23, 2010

NUKILAN untuk ABAH TERSAYANG!!!!



ABAH harini kenapa entah org asyik ingatkan abahje....
ABAH mungkin sbb org RINDUKAN abah & dah 2 minggu kita tak jumpakan...
ABAH sihat ke di kampung??abah demam panas lagi ke?
ABAH org doakan abah sihat dan tak sakit lagi...

ABAH org masa ingat masa zaman org kecik dan sekolah dulu...
ABAH masa tu mmg org akui org tak sygkan abah mcmne org sygkan mak...
ABAH sbb masa tu org tak tahu menilai kasih syg abah pd org......
ABAH yg cuma org tahu mak sygkan org sepenuh hati,sbb mak sentiasa ada bila org perlukan kawan....
ABAH betapa bodoh dan jahilnye org sbb tak dapat menilai kasih syg abah pada org.....
ABAH pdhal abahlah yg selalu bagi org sokongan  setiap kali aktif di sekolah dulu...
ABAH jugalah yg sanggup sapukan&urut MINYAK KUDA di kaki org setiap kali org nak besukan...
ABAH jugalah yg belikan org air 100 plus & livita utk tenaga supaya org menang bila bersukan...
ABAH masih org ingat bila org sklh di BATU TALAM dulu setiap minggu abah dtg tgk org..
ABAH setiap kali org nak balik ke rumah abah akan dtg amik org dengan motor cabuk pemberian atok....
ABAH bila org sklh di TEMERLOH abah sanggup tgk org dgn naik bas dr RAUB...
ABAH org tahu kadang2 abah tak sempat bas untuk balik ke rumah kita....
ABAH org masih ingat abah tak penah lupa belikan org LAKSA setiap kali abah dtg tgk org...
ABAH sanggup ketepikan perut  abah sendiri bila datang tengok org di ASRAMA...
ABAH org tahu kdg2 abah dtg tgk org duit abah hanya cukup untuk tambang pergi & balik rumah kitaje..
ABAH maapkan org...org banyak menyusahkan abah......

ABAH selalu suruh org TOLONG abah di ladang sawit....
ABAH juga akan jerit panggil  nama org setiap kali abah nak mesin rumput..
ABAH suruh org angkat pasu yg berat2 dihalaman umh kita supaya sng abah nak mesin rumput...
ABAH tahu tak time tu org rasa marah sgt,sebab abah tak suruh ANGAH @ KAKDE tlg Abah..
ABAH org selalu pikir  kenapa ABAH perlu panggil nama org dulu utk bantu abah....
ABAH walaupun org dah remaja org masih kena tlg abah di ladang sawit..
ABAH mmg waktu tu org malu sbb mana ade kawan sebaya org yg masih tlg ayah dia ke ladang..
ABAH kdg2 org pikir kenapa org ni  takde abang & kakak supaya abah tak pyh suruh org bantu abh lg...
ABAH tiap kali abah membebel org rasa nak je pergi TAPE mulut abah supaya diam....
ABAH sbb tiap kali abah mrhkan adik2 walaupun bkn slh org mesti abah akan marahkan org jugak..
ABAH org pnh terpikir yg org ni bkn anak abah...sbb org rasa abah bencikan org...
ABAH betapa bodohnya org,pdhal muka org mmg sama ngan ABAH....kenapalah dulu org tak nampak!!
ABAH mmg waktu org rasa bosan ngan abah...
ABAH betapa berdosanya org dengan abah......ampunkan org abah!!!!

ABAH itu semua dulu....waktu org masih bukan lg matang bila berfikir...
ABAH sekarang org mmg sayangkan abah....
ABAH sekarang mmg org tak sanggup nak lukakan hati abah mcm dulu2 lagi...
ABAH tiap kali org tgk abah kerje teruk...org rasa sedih sbb org tak dapat nak bantu abah...
ABAH walaupun abah selalu ckp abah nak tgl diumh org2 tua  percayalah org takkan izinkan semua tu jadi...
ABAH org akan jaga abah sama mcm abah jaga atok yg sakit sekarang..
ABAH org hormatkan abah sama seperti abah terlalu HORMATKAN atok & wan...
ABAH org akan didik anak dlm kandungan org ni sama seperti abah didik & jaga org...
ABAH PERCAYALAH org TERLALU SYGKAN abah...
ABAH org takkan izinkan MANUSIA2 yg JAHAT suka buat ABAH JD HAMBA ABDI diaorg...
ABAH tiap kali  ada kenduri org rasa nak je BAWAK ABAH LARI supaya abah tak pyh pergi kenduri tu..
ABAH nak tahu sbb ape?org taknak abah terlalu banyak buat kerje setiap kali ade kenduri..
ABAH org taknak ade yg amik kesempatan atas kerajinan abah..
ABAH org taknak abah sakit krn penat bekerje sbb abah bukan kuat,gagah mcm dulu lagi...

ABAH yg org tahu org terlalu sayangkan abah...
ABAH org sanggup berkorban utk abah...
ABAH org selalu doakan abah sentiasa beroleh kesihatan yg baik krn org tak sanngup lihat abh jth sakit lagi.
ABAH org amat BANGGA jadi anak ABAH
ABAH org TERLALU BANGGA bila org BERBINTIKAN nama ABAH...
ABAH walau apepun jadi...ORG TETAP SAYANGKAN ABAH SELAMANYE..\
ABAH lah IDOLA & KEBANGGAAN org sampai bila2...
ABAH ku BURHAN SALLEHUDIN,sekarang org tahu YG org tak BOLEH HDP TANPA ABAH..
ABAH IKHLAS SEPENUHNYA org AMAT SAYANGKAN ABAH.......

Wednesday, December 22, 2010

DIA LAH DIHATI.........dialah SUAMIKU!!!!!





DIA yang dilahirkan pd 7 FEB 1983....
DIA yang bakal berumur 28 tahun pd 7 feb 2011 nanti....
DIA yang bekerje sbg JURUTERA
DIA yang sangat KREATIF..
DIA yang sukakan sukan..
DIA yang gilakan MU & NARUTO

DIA yang berBIN kan NORDIN CIDA......
DIA yang ber IBU kan SITTI LAMADI..
DIA yang murah  dengan senyuman....
DIA yang bertuhankan ALLAH SWT...
DIA yang ber sunnahkan sunnah NABI MUHAMMAD SWT...
DIA yang cintakan AL_QURAN....

DIA yang aku kenali 6 tahun dahulu....
DIA yang aku panggil SAYANG,KAMPUT & BIE..
DIA yang memangilku KAMPUT & SAYANG
DIA yang aku cintai & sayangi sepenuh hatiku...
DIA yang menerima kekurangan dlm diri aku seadanya....
DIA yang membuatkan hidup aku penuh kebahagian..
DIA yang selalu menggembirakan hidup ku penuh warna warni....
DIA yang mencintai aku seikhlas hatinya......

DIA yang menikahi ku 1 OKTOBER 2010...
DIA yang berjanji sehidup semati bersama ku...
DIA yang selalu berkorban untuk diri ku...
DIA yang sentiasa bersamaku bila aku sdg berduka...
DIA yang menjadi sahabat ku dunia & akhirat...
DIA yang membuat hidup ku penuh keceriaan...
DIA yang membimbingku ke jalan SYURGA....
DIA yang menjadi IMAM di setiap SOLAT ku...

DIA yang aku cintai....
DIA yang aku rindui...
DIA yang aku sayangi....
DIA yang aku selalu mimpikan dlm tidurku
DIA ayah kepada anak dalam kandungan ku ini.....
DIA lah sentiasa DIHATI........
DIA lah SUAMI KU......
DIA lah NURMAN BIN NORDIN........LELAKI YANG AKU SAYANGI & CINTAI..