Skip to main content

pahit& manis 2010....slamat tinggal semuanya!!!!!

tgl 1 hari jer lagi untuk tglkan tahun 2010.....lepas tu bermulalah episod 2011....harap 2011 permulaan yg baik untuk aku & mr kamput juga bakal anak yg lahir dlmperut aku ni nanti...aminnnn.....

harini mood nak mengimbas kembali liku2 2010  yg terjadi dlm hidup aku ngan suami berkobar2 plak....almaklumlah semalam seronok sangat menjerit & menyokong pasukan BOLA SEPAK MALAYSIA yg berjaya kalahkan INDONESIA....semangat betul sampaikan terlupa ada anak dlmperut..hehehe...TAHNIAH HARIMAU MALAYA.....BANGGA BETUL DGN KAMU..KAMU...SEMUA...MALAYSIA BOLEHLAH....dan yg paling best BESOK (31 DIS 2010) PM dah istiharkan PUBLIC HOLIDAY....kamu suka???komfem sukakan.....cuma yg tak bestnye PENJAGA gol MALAysia yg sepatutnya dpt pemain terbaik....tapi takpelah....yg penting MALAYSIA DAH JD JUARA..warga2 INDONESIA TERIMALAH KEKALAHAN DGN HATI TERBUKA YA...peaceeee!!!!(warga MALAYSIA yg sokong INDONESIA silalah berpijak di bumi yg nyata..banggalah dgn NEGARA KAMU SENDIRI...MALAYSIA...kalo tidak nyah kamu dr BUMI MALAYSIA YG HANYA UTK ORG YG BANGGA JD RAKYAT MALAYSIA saje)

.
.
.
.
.
.

HARIMAU MALAYA KEBANGGAAN MALAYSIA

oky skang kita cite plak pahit & manis yg berlaku dlm hidup aku...rasanye 2010 ni tahun cabaran & dugaan yg paling hebat dlm hidup aku...BILA SESEORG YG BERGELAR BUJANG nak tamatkan zaman KEGEMILANGAN bujang dia so bermcm2 lah dugaan dan rintangan yg di terima....kalo di ingat kan balik aku rasa mcm mimpi jer yg kini aku dah pun jadi isteri pada SUAMI aku yg emsem ala2 FARID KAMIL tu..(dialah yg ckp & ngaku muka dia mcm farid kamil hehe)...SALAH 1 nye bila masalah kewangan melanda...HANTARAN DAH CUKUP MR KAMPUT BG tp tetibe je ade plak masalah yg terpaksa digunakan dulu....mslh ngan family lagi...dengan kami berdua yg asyik bertengkar jer...sampaikan aku hampir2 mahu batalkan majlis perkahwinan kami....tapi semua tu dugaan...ALHAMDULILAH AKHIRNYA KAMI DI SATUKAN JUGA....mmg JODOH KAMI KUAT.....BAHAGIA....YE!!!TAKDE PERKARA YG MEMBUAT AKU BAHAGIA BILA IMPIAN NAK SEHIDUP SEMATI DGN LELAKI YG AKU CINTAI MENJADI KENYATAAN.....love u my hubby!!!!muahhhhhhhhhh.....
.
.
.
.
.
.
.

SAAT2 MUMMY & BABAH DI SATUKAN


dan sempena penutup tirai 2010 ni....perkara yg membuatkan kami berdua bertambah gembira bila aku DISAHKAN HAMIL....oh!!!mmg sangat2 teruja....anak pengikat kasih sayang antara kami berdua telah ada di dlm perut aku ni....insyaallah aku akan jaga dia sebaik yang mungkin....tahun 2011 nanti aku dgn hubby akan bergelar mummy & babah....dan yg paling penting anak aku ni selamat lahir ke dunia ini dgn cukup sifatnya,sihat tubuh badannya,cerdik akalnya,jadi anak yg baik,comel dan soleh @solehah pada kami berdua....aminnnya robal alamin......dan harapan akumoga tahun 2011 ni rezeki kami murah hendaknya....

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

jumlah kalori dalam makanan

ASSALAMUALAIKUM....
HARini mummmy nak share jumlah kalori yang terdapat didalam makanan harian kat malaysiani..makanan yang sokmo-sokmo kita nampak dan makan...disebabkan mummy berada dalam mode 48 kg minngu ni,banyak ilmu tentang pemakanan yang seimbang dan sihat mummy dok baca dan geoogle kat intenet...jumlah 2,3 blog yang menarik perhatian mummy..darkbatman.com & sususejat .com..banyak ilmu pemakanan ada kat sini tau....jom harini kita kira jumlah kalori yang kita amik harini....

Kategori:Kuih Muih 1. Kasui berkelapa parut (sekeping) = 160 kalori
2. Kuih lapis (sekeping) = 130 kalori
3. Bingka ubi (sekeping) = 220 kalori
4. Cekodok Pisang (sebiji sederhana) = 180 kalori
5. Popia goreng (satu) = 130 kalori
6. Popia basah (satu) = 95 kalori
7. Pisang goreng (sekeping) = 170 kalori Kategori: Lauk Pauk 1. Ikan kembong kari berkuah (seekor) = 85 kalori
2. Ikan tenggiri goreng bercili (sepotong) = 142 kalori
3. Ikan kembong goreng (seekor) = 140 kalori
4. Ikan senangin masam manis berkuah (sepoton…

TAK MAU roti john LAGI!!

ASSALAMUALAIKUM...



makan apa harini....masak atau beli tersedia di kedai jer??mummy...em...still berada dalam mood 48 kg lagi...harini mummy berjaya control nafsu makan mummy ni..alhamdulilah....taikan tu bila tengahari smpai petangjer..naik ke malam sblm pkl 7...mummy dah bedal ROTI JOHN...lepas kekenyangan membedal roti john barulah rasa bersalah kat perut & terpikir nak tengok kandungan kalori yang ada dalam roti john....nak tau berapa????adesss!!!1 hidangan roti john=570 kalori & 27 gram lemak..mak aih tingginyalah!!!dahlah mummy hanya perlukan 1600 kalori jer utk 1 hari..yelah sebab terlalu rajin bersenamkan tulah padahnya..uwaaaaa....TAKNAK MAKAN ROTI JOHN  lagi..PUNAH DIET MUMMY HARINILAH...jom kira kalori makanan mummy harini ye....

sarapan:jusmate 5 sahaja lunch : salad+telur 1biji+ayam bakar sedikit(bahagian isi )+air kos0ng=110+102(212 kalori) dinner(sblm pkl 8 mlm)rotijohn+sate 3 cucuk+air kosong=(675 kalori) senaman:sit up 30x+skipping 30x(akan terus berusaha banyakkan…