Skip to main content

Bila BABAH menari ARAB..hehe

 gambar babah menari semasa latihan..hehe

 
hari ni mummy nak share story tentang suami merangkap kawan,sahabat mummy dunia akhirat..BABAH aka MR kamput yang mummy sayangi dan cintai tu...nak tahu pasal aper???hehehe..memang agak melucukan sebab nye BABAH JOIN MASUK PERSEMBAHAN TARIAN ARAB untuk dinner di opis babah...
 
first babah bgtau mummy pasal babah join menari..sakit perut mummy gelakkan babah..sebab mummy kenal babah dah nak masuk 7 tahun...dah masak betul dengan perangai babah..babah bukan jenis yang sukakan tarian..babah sangat MACHO GITU...gilekan sukan....kalo join sukan mmg mummy tak heran tapi kalo join masuk menari tu yang mummy heran..hehe...babah cakap dia terpaksa join sebab nama dia dah pun dihantar ke BOs..kiranye PAKSA RELA gitu..hahaa....setiap hari balik je dari kelas tarian..babah akan menari depan mummy...tapi kadang2 mummy buat macam tak nampak jer.sebab mummy malas nak melayan karenah babah..hahaa....tapi hakikatnye mummy sakit perut menahan ketawa...
 
agaknye anak mummy dalam perut nanti mesti gilekan tarian kan...iyelah masa mummy  sedang prenen ni plak babah boleh join masuk menari...tapi tak kisahlah yang penting anak mummy dengan babah ni selamat lahir,sihat,cukup sifat hendaknyer..amin...baby mummy dengan babah terlau excited nak tengok baby lahir ke dunia ini....jadi anak yang baik ye sayang...muaahhhh dari mummy dan babah uantuk baby mummy ni..


Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…