JellyPages.com

Monday, October 10, 2011

majlis cukur jambul akikah& kesyukuran aisy nur rayyan...8 oktober 2011

layanjer pic yer..modd malas mummy nak menulis dah datang..huhu
.
.
.
.
.
.
.
.













Monday, October 3, 2011

tragedi 1 oktober 2011

Awie


Tragedi Oktober


Tak sanggup lagi aku
Mengenang kisah lalu
Keganasan menghantui diriku

Biarkan ia pergi
Menjadi suatu misteri
Bagaikan tiada hati yang peduli

Tak mahu ku ingat lagi
Apa yang telah terjadi
Tragedi Oktober

( korus )
Sesalan aku hanya untukmu sayang
Ampunilah segala dosa-dosaku
Bagiku kau bukanlah lawanku
Kekasihku...

Hanya satu ku pinta
Kujujuran darimu
Berilah peluang hidupmu

Aku rela bersama
Meranjau onak duka
Agar berkekalan hendaknya

Tak mahu ku ingat lagi
Apa yang telah terjadi
Tragedi Oktober

( korus )
Sesalan aku hanya untukmu sayang
Ampunilah segala dosa-dosaku
Bagiku kau bukanlah lawanku
Kekasihku...
1 oktober 2011 first anniversary mummy dan babah..semua dah taukan..kan..kan..sebab mummy dahpun gedik story kat blog mummy haritu...skang mummy nak share ttagedi oktober mcam lagu AWIE tu plak..nak tau aper??ce citer..ce citer ammi(aisy yang cakap mcmtu bkn mummy oky tih..tih..)ok lah sebab aisy nak tau sangat ammi citer ye nak!!!macamni citernyer..jeng..jeng..jeng!!!

1 hb 10 (sabtu) mummy dan babah balik ke pahang umah tokmak sebab nk amik PRINCE mummy nak bawak balik shahalam..memamng excited terlebih lebih2 lagi babah sebab dah 2 minggu babah tak jumpe aisy...mummy dan babah gerak dari shahalam pukul 2 ptg...plan nak singgah bentong untuk amik barang aisy ms cukur jambul dan pergi rumah untie ain bff mummy sebab ader sambutan hari jadi kakak dina..(sama anniversary mummy dan babah..HAPPY BIRTHDAY PRINCESS IRDINA)...TUP..TUP smpai di umah untie ain majlis belom mulapun..babah ajak mummy balik cepat dengan alasan"takkan nak jumpa aisy msa aisy tgh tido..biar kita jumpe dia masa time mandi dia nanti"mumy ikut jer ckp babah...jumpe untie ain ngan kakak dina kejap dan terus balik raub....
waktu tu mmg pahang baru lepas ujan...jalanpun licin...oky mummy pendekkan citer..sampai di BATU 18..(hanya 1kilometer nak smpai felda tersang umah tok abah)ader 2 buah motor kat depan keta mummy dan babah...mummy dan babah dok berbual cite pasal moto tu(org asli)yang ader lesenmoto...(sebab di motor dia lekat stiker P)sambil tu mummy dok layan lagu peberet mummy alif satar siap pasang kuat2 lagutu(tajuk lagu mummy lupalah)...babah nak potong motor tu..tetiberrrrrr....ader 1 keta hilux dr blakang pun serentak nak potong keta babah..aper lagi..kena himpit mummy dan babah..babahpun nak elak dr langgar moto tu terus ketepi jalan keta terseret dan berpusing 360 darjah.....mummy aper lagi yang dok pikir wajah AISY dan jerit ALLAH huakbar...keta betul2 stop hanya 1 inci dari tiang lampu dan longkang..bayangkan kalo time tu ader keta lalu danbabah tak dapat stop N control keta mesti mummy dan babah dah exciden teruk atau mummy dan babah dah meninggal....macam maner dengan AISY?????mcm ner nasib aisy anak mummy ni???ya allah tak boleh mummy bayangkan...stop je keta..mummy menangis dan mengigil 1 badan...pengalaman ngeri yg pertama dlm hidup mummy..bersyukur sebab ALLAH SWT masih bg peluang mummy dan babah utk jumpa anak mummy ni..alhamdulilah....YA ALLAH!!TERIMA KASIH KERANA MEMBERI KAMI PELUANG UNTUK MENJAGA DAN MEMBESARKAN PERMATA KAMI..terima kasih tuhanku...


moral the story:
  1. babah jgn suka bawak keta laju2..
  2. babah akan lbh berhati2 lepas ni
  3. mummy jgn suka ajak babah borak sgt ms drive(tp niat mummy nak elakkan babah ngantuk)
  4. mummy jgn pelupa sgt..sbb ms sblum blk babah dok call mummy tanya ader air sejuk tak dlm ice box..tapi mummy lupa nak bg babah minum..teringat otw blk phg je yg babah tak minum air sejuk..huhu
  5. lepas ni mummy dan babah kena lebih ingat yang mummy dan babah ader AISY NUR RAYYAN permata hati...

smpai rumah tokmak aisy dah tgu depan umah ngan tokmak...adessss lupa trauma bila nampak aisy senyum dengan mummy n babah lepas nampak mummy dah smpai rumah..aisy pengubat lara hati mummy sayang.....