Skip to main content

tragedi 1 oktober 2011

Awie


Tragedi Oktober


Tak sanggup lagi aku
Mengenang kisah lalu
Keganasan menghantui diriku

Biarkan ia pergi
Menjadi suatu misteri
Bagaikan tiada hati yang peduli

Tak mahu ku ingat lagi
Apa yang telah terjadi
Tragedi Oktober

( korus )
Sesalan aku hanya untukmu sayang
Ampunilah segala dosa-dosaku
Bagiku kau bukanlah lawanku
Kekasihku...

Hanya satu ku pinta
Kujujuran darimu
Berilah peluang hidupmu

Aku rela bersama
Meranjau onak duka
Agar berkekalan hendaknya

Tak mahu ku ingat lagi
Apa yang telah terjadi
Tragedi Oktober

( korus )
Sesalan aku hanya untukmu sayang
Ampunilah segala dosa-dosaku
Bagiku kau bukanlah lawanku
Kekasihku...
1 oktober 2011 first anniversary mummy dan babah..semua dah taukan..kan..kan..sebab mummy dahpun gedik story kat blog mummy haritu...skang mummy nak share ttagedi oktober mcam lagu AWIE tu plak..nak tau aper??ce citer..ce citer ammi(aisy yang cakap mcmtu bkn mummy oky tih..tih..)ok lah sebab aisy nak tau sangat ammi citer ye nak!!!macamni citernyer..jeng..jeng..jeng!!!

1 hb 10 (sabtu) mummy dan babah balik ke pahang umah tokmak sebab nk amik PRINCE mummy nak bawak balik shahalam..memamng excited terlebih lebih2 lagi babah sebab dah 2 minggu babah tak jumpe aisy...mummy dan babah gerak dari shahalam pukul 2 ptg...plan nak singgah bentong untuk amik barang aisy ms cukur jambul dan pergi rumah untie ain bff mummy sebab ader sambutan hari jadi kakak dina..(sama anniversary mummy dan babah..HAPPY BIRTHDAY PRINCESS IRDINA)...TUP..TUP smpai di umah untie ain majlis belom mulapun..babah ajak mummy balik cepat dengan alasan"takkan nak jumpa aisy msa aisy tgh tido..biar kita jumpe dia masa time mandi dia nanti"mumy ikut jer ckp babah...jumpe untie ain ngan kakak dina kejap dan terus balik raub....
waktu tu mmg pahang baru lepas ujan...jalanpun licin...oky mummy pendekkan citer..sampai di BATU 18..(hanya 1kilometer nak smpai felda tersang umah tok abah)ader 2 buah motor kat depan keta mummy dan babah...mummy dan babah dok berbual cite pasal moto tu(org asli)yang ader lesenmoto...(sebab di motor dia lekat stiker P)sambil tu mummy dok layan lagu peberet mummy alif satar siap pasang kuat2 lagutu(tajuk lagu mummy lupalah)...babah nak potong motor tu..tetiberrrrrr....ader 1 keta hilux dr blakang pun serentak nak potong keta babah..aper lagi..kena himpit mummy dan babah..babahpun nak elak dr langgar moto tu terus ketepi jalan keta terseret dan berpusing 360 darjah.....mummy aper lagi yang dok pikir wajah AISY dan jerit ALLAH huakbar...keta betul2 stop hanya 1 inci dari tiang lampu dan longkang..bayangkan kalo time tu ader keta lalu danbabah tak dapat stop N control keta mesti mummy dan babah dah exciden teruk atau mummy dan babah dah meninggal....macam maner dengan AISY?????mcm ner nasib aisy anak mummy ni???ya allah tak boleh mummy bayangkan...stop je keta..mummy menangis dan mengigil 1 badan...pengalaman ngeri yg pertama dlm hidup mummy..bersyukur sebab ALLAH SWT masih bg peluang mummy dan babah utk jumpa anak mummy ni..alhamdulilah....YA ALLAH!!TERIMA KASIH KERANA MEMBERI KAMI PELUANG UNTUK MENJAGA DAN MEMBESARKAN PERMATA KAMI..terima kasih tuhanku...


moral the story:
  1. babah jgn suka bawak keta laju2..
  2. babah akan lbh berhati2 lepas ni
  3. mummy jgn suka ajak babah borak sgt ms drive(tp niat mummy nak elakkan babah ngantuk)
  4. mummy jgn pelupa sgt..sbb ms sblum blk babah dok call mummy tanya ader air sejuk tak dlm ice box..tapi mummy lupa nak bg babah minum..teringat otw blk phg je yg babah tak minum air sejuk..huhu
  5. lepas ni mummy dan babah kena lebih ingat yang mummy dan babah ader AISY NUR RAYYAN permata hati...

smpai rumah tokmak aisy dah tgu depan umah ngan tokmak...adessss lupa trauma bila nampak aisy senyum dengan mummy n babah lepas nampak mummy dah smpai rumah..aisy pengubat lara hati mummy sayang.....

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…