Skip to main content

DIA LAH DIHATI.........dialah SUAMIKU!!!!!





DIA yang dilahirkan pd 7 FEB 1983....
DIA yang bakal berumur 28 tahun pd 7 feb 2011 nanti....
DIA yang bekerje sbg JURUTERA
DIA yang sangat KREATIF..
DIA yang sukakan sukan..
DIA yang gilakan MU & NARUTO

DIA yang berBIN kan NORDIN CIDA......
DIA yang ber IBU kan SITTI LAMADI..
DIA yang murah  dengan senyuman....
DIA yang bertuhankan ALLAH SWT...
DIA yang ber sunnahkan sunnah NABI MUHAMMAD SWT...
DIA yang cintakan AL_QURAN....

DIA yang aku kenali 6 tahun dahulu....
DIA yang aku panggil SAYANG,KAMPUT & BIE..
DIA yang memangilku KAMPUT & SAYANG
DIA yang aku cintai & sayangi sepenuh hatiku...
DIA yang menerima kekurangan dlm diri aku seadanya....
DIA yang membuatkan hidup aku penuh kebahagian..
DIA yang selalu menggembirakan hidup ku penuh warna warni....
DIA yang mencintai aku seikhlas hatinya......

DIA yang menikahi ku 1 OKTOBER 2010...
DIA yang berjanji sehidup semati bersama ku...
DIA yang selalu berkorban untuk diri ku...
DIA yang sentiasa bersamaku bila aku sdg berduka...
DIA yang menjadi sahabat ku dunia & akhirat...
DIA yang membuat hidup ku penuh keceriaan...
DIA yang membimbingku ke jalan SYURGA....
DIA yang menjadi IMAM di setiap SOLAT ku...

DIA yang aku cintai....
DIA yang aku rindui...
DIA yang aku sayangi....
DIA yang aku selalu mimpikan dlm tidurku
DIA ayah kepada anak dalam kandungan ku ini.....
DIA lah sentiasa DIHATI........
DIA lah SUAMI KU......
DIA lah NURMAN BIN NORDIN........LELAKI YANG AKU SAYANGI & CINTAI..

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…