Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2011

detik kelahiran aisy nur rayyan bin nurman

AISY NUR RAYYAN masa 1 HARI LAHIR
hari ni dah 18 hari mummy berpantang di umah tok abah & tok mak..bermakna anak mummy pun dah 18 hari lahir ke dunia ni...aisy nur rayyan pun dah pndai buli mummy...malam-malam susah nak tido kalo terjaga...nak nenen di riba mummy je..alhamdulilah anak mummy ni tak meragam menangis kalo malam just ssh nak tido je kalo dah bangun...harap-harap aisy nur rayyan smpai bila-bilalah macam tu ye sayang..tak meragam kalo malam..kalo tidak sengsaralah mummy dan babah nak pergi work nanti..hehe
hari ni mummy nak cite detik kelahiran anak mummy ni...(biar aisy nur rayyan besar baca entry ni nanti ye nak)...kalo ikutkan due mummy lahirkan aisy pada 4 julai 2011...sebelum tu mummy dah amik cuti awal dari bekerje selama 2 minggu..sebab mummy tak larat & kaki mummy bengkak tersangat...mummy duduk rumah berehat selama mummy cuti tu...pendekkan cite...sabtu 2 hb julai 2011...rumah kita dah siap sepenuhnya dan mummy dan babah plan pindah rumah kita haritu....setia…

aisy dah 16 hari...makin bam..bam...

hari ni anak mummy & babah dah masuk 16 haripun....masa mula lahir haritu aisy lahir dgn berat 2.98 kg...lepas aisy masuk wad sebab KUNING(fobia sungguh rasanyer)berat aisy turun jadi 2.63 kg....semalam timbang berat aisy dah 3.3 kg..alhamdulilah aisy makin tembam dan sihat....
kalo aisy makin tembam..mummy harap mummy makin slimlah.hehee.....target nak kembali slim 48 kg akan mummy buktikan(bolehke ni)hehe...menu special sejak mummy berpantang ni..ikan bilis tanpa goreng,nasi yang tak boleh tambah,sup sawi & ikantenggiri dan biskut + air susu panas(ms pantanglah mummy blaja minum susu demi aisy...
doa mummy sebagai seorg ibu...semoga allah swt beri kesihatan yg baik utk nyawa mummy dan babah ni...semoga aisy membesar anak yang cemerlang dunia akhirat seperti anak 2 org yg berjaya..amin.....aisy nur rayyan peenyeri hidup mummy dan babah...

permata hati mummy & babah

AISY NUR RAYYAN alhamdulilah hrni dah 2 minggu mummy berpantang...2 minggu juga permata hati mummy ngan babah yg selama ni kami tgu selamat lahir kedunia,,,baru skang mummy dapat upload story baby mummy ni...baru nak belajar menjadi seorang mummy jadi amik masa juga untuk mummy lakukan dengan baik..tapi nasib baik ade tok mak yang banyak bantu mummy...yang paling penting dan mummy bersyukur mummy dapat suami yang sangat bertanggungjawab & penyayang macam babah....jadi ringanlah sikit beban mummy.. mummy nak start story pasal baby mummy ni...skang pun mumy curi2 tulis blog saat good boy mummy sedang tidur...tapi bila-bila masa aje boleh bangun coz mummy tengok anak mummy tu dah mcm tidur ayam dah.mata kejap buka kejap tutup dah tak berapa nak lena.hehe...mummy selamat lahirkan aisy nur rayyan pada 3 hb 7 pukul 8,06 mlm(ahad) di HSPTL SUNGAI BULUH secara normal..alhamdulilah kejap je mummy di LB ROOM..alhamdulilah allah permudahkan urusan masa mummy lahirkan AISY NUR RAYYAN BIN NURMAN…