Skip to main content

permata hati mummy & babah





 AISY NUR RAYYAN
alhamdulilah hrni dah 2 minggu mummy berpantang...2 minggu juga permata hati mummy ngan babah yg selama ni kami tgu selamat lahir kedunia,,,baru skang mummy dapat upload story baby mummy ni...baru nak belajar menjadi seorang mummy jadi amik masa juga untuk mummy lakukan dengan baik..tapi nasib baik ade tok mak yang banyak bantu mummy...yang paling penting dan mummy bersyukur mummy dapat suami yang sangat bertanggungjawab & penyayang macam babah....jadi ringanlah sikit beban mummy..
mummy nak start story pasal baby mummy ni...skang pun mumy curi2 tulis blog saat good boy mummy sedang tidur...tapi bila-bila masa aje boleh bangun coz mummy tengok anak mummy tu dah mcm tidur ayam dah.mata kejap buka kejap tutup dah tak berapa nak lena.hehe...mummy selamat lahirkan aisy nur rayyan pada 3 hb 7 pukul 8,06 mlm(ahad) di HSPTL SUNGAI BULUH secara normal..alhamdulilah kejap je mummy di LB ROOM..alhamdulilah allah permudahkan urusan masa mummy lahirkan AISY NUR RAYYAN BIN NURMAN permata hati mummy & babah...mummy sgt berpuas hati ngan semua kakitangan hsptl SUNGAI BULUH..bagus..terbaik...tapi kesian babah lgsg tak dapat temankan mummy di LB ROOM...sbb nurse tak sempat nak panggil babah coz mummy kejap je dah bersalinkan AISY..babah masuk LB ROOM pun semuanye dah selesai..terkejut babah & menangis babah coz dia tak dapat tgk anaknye lahir dan menangis happy sbb AISY selamat lahir sempurna di dunia...terima kasih ya allah semoga kau berikan kesihatan yang baik pada anak ku..amin....
rasa mcm mimpi je bila anak dah ader depan mata....skang AISY dah 3.1 KG...lahir just 2.98 kg jer...AISY kuat minum susu...sangat aktif...tak suka di bedung...dan yg paling penting AISY sangat sama dengan babah...langsung tak ikut rupa mummy...skang mummy dah ade 2 orang superhero dalam hidup mummy..lengkap sudah rasanye hidup mummy skang ni...doa mummy semoga anak mummy ni diberi kesihatan yang baik,sihat sentiasa,membesar bagai juara,jadi anak yang membanggakan mummy & babah,hamba allah yang sentiasa ingatkan penciptanya,,,anak soleh dan sentiasa sayang & hormatkan babah serta mummy ye nak...AISY NUR RAYYAN...permata hati,nyawa mummy & babah..LOVE U SO MUCH MY SON...MUAHHHHHHH.....





Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…