JellyPages.com

Wednesday, March 6, 2013

homemade KFCM...

ASSALAMUALAIKUM.....
 
mingguni mummy tak berapa nak sihat..sakit perut macam ader menda jer dalam perutni..nak ckp prenen tak..entahlah sakitnya smpai ke pinggang..mudahan allah swt beri kesihatan yang terbaik untuk mummy..amin...
 
malamni mummy nak share menu lunch aisy ke rumah nenek harini...mummy buatkan aisy tomyam putih sayuran dan ayam goreng yang mummy namakan KFCM..kentucky fried chicken mummy hahahhaa...rasa seakan ayam goreng kfc original..respons dari 2 orang pengkritik masakan mummy alhamdulilah kedua2nya sangat sukakan ayam goreng mummy ni....siap makan sambil tengok tv dah macam gaya makan pisang goreng plak..hehhee...simple dan yang penting kalo mummy dan babah nak makan kfc dan yang sewaktu dengannya mummy bekalkan KFCM air tangan mummy untuk anak teruna kesayangan mummyni...
 
BAHAN-BAHAN
 
 AYAM
(MUMMY selalu amik bahagian dada dan hiris nipis dan memanjang bagi senang aisy makan)
 
bawang putih(dicincang halus)
 
halia(dihiris halus)
 
lada hitam sedikit
 
garam
 
telur
 
tepung
 
bread crumb
 
sedikit sos bijan
 
 
CARA MASAK
  
 
perap ayam dengan halia,bwg putih,ladahitam,garam dan biarkan seketika..
 
pukul telur,celup ayam dalam telur,tepung dan last bread crumb goreng garing...siap.. 



No comments:

Post a Comment

luv u comment