Skip to main content

anak syurga mommy dan babah!!

assalamualaikum....

allhamdulilah allah swt masih panjangkan usia mommy untuk merasa nikmat hidup dan menikmati saat manis melihat anak syurga mommy membesar bagai juara dengan sempurna..syukur ya allah...perkara yang tidak akan dapat dibeli dimana-mana nikmat kebahagiaan menjadi seorang ibu..

nak cite pasal hero2 kesayangan mommy...aisy nur rayyan dah 4 tahun 2 bulan usianya...arryan nur rafael dah 1 tahun 10 bulan besok hari......masing dah macam2 ragam.....abang aisy memang tak reti diam....dah petah becakap walaupun agak pelat.....berbanding dengan arryan yang cepat becakap...belum 2 tahun arryan dah cakap mcm2 walaupun belum berapa petah....perangai aktif tu tetap sama...almaklumlah superherokan...hahhahaa...hobi minat memang sama....aisy nur rayyan suka tengok cite superhero....arryan nur rafael pun sama...memang dalam.umah dah jadi gelangang wresling tempat anak2 syurga mommy berlawan ...mommy pulak komfemlah jadi.raksasa bila tengok hero2 berlari..berlawan.tanpa henti.hahahhaahaahahahahahaha

tapi yang paling best..hero mommy ni suka main masak2 ...dulu ingatkan aisy je...rupanya si gendut arryan nur rafael mommypun sama...abis kuali periuk belanga mommy jadi mangsa....nak belikan.alat permainan masak2..babah tak bagi..hehehee...takpelah son..zaman skang chef yang berjaya majoriti semuanya lelaki....kalo.dulu iye orang cakap masak tu keje perempuan...tapi zaman skang memasak tu dah jadi keje lelaki..sebagai contoh mr kamput mommy yang pandai memasak dan rajin ke dapur kalo mood nya berbunga2..hahahhahaha

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…