JellyPages.com

Monday, August 23, 2010

BUBUR PEDAS.....YUMMMY sgt sedap!!!!


uoall penah makan atau pernah masak BUBUR PEDAS tak????ala masakan dari SARAWAk yg boleh dapat time bulan puasa jer....kalo kat semenanjung ni BUBUR PEDAS tu ala2 BUBUR lambuklah.....ade santan,sayur2...tapi BUBUR PEDAS ni nak masak kena ade rempah khas....akupun baru semalam n first time makan dan paling best masak sendiri BUBUR PEDAS ni....mmg sedapppppp...sumpah tak tipu.....
aku dapat resipi ni pun melalui kawan FB aku CIK SRI NABILA yg ddk jauh nun di SARAWAK...firts tgk kat Fb dia...mcm seleraje bila tgk pic BUBUR PEDAS tu...so,aku yg mmg muka takmalu ni msg tanye resipi..alhamdullilah CIK SRI NABILA ni reply n bg tau nak masak bubur tu kena ader perencah khas....tapikan manelah nak dapat kat shahalam ni????nasiblah dia ngan murah hati nak kirimkan aku perencah tu...yg paling best free lagi tahu....alhamdulilah murah rezeki aku bulan puasa ni..dan yg paling penting murah rezeki cik SRI kita tu ek..thanks dear.....allah je yg balas budi baik u tu..huhuhu...lepas ni nak makan masakan SARAWAk aku dah tau dah mcmne nak dapatkannyer.hehehehe.....bagus jugak ader FB ni..boleh tukar2 resipi negeri lain2kan..hehehehehe...aperlagijom cuci mata ngan MAKANAN BERBUKA PUASA AKU SEMALAM bubur pedas....YUMMMY...................
.
.
.
.
.
.
.
.
.
kiriman rempah bubur pedas dr srwk
.
.
.
.
.
.
.
.

nilah rempah yg terbang jauh dr SRWK.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


tadaaaaaaaaaaaaaaa..BUBUR PEDAS chef NURUL HANIDA.hehhee
.
.
.
.
.
.
.
.
.

nilah yg sponser rempah BUBUR Pedass dr srwk..CIK SRI NABILA..cantikkan...so,ape lagi sila isi borang di kaunter..hahaha

2 comments:

  1. waaaaaaaaaaaaaaaa....terharunyer dan sedapnyer..teror u msk..ada muka i lak,segan i tau :p hihihihih..time kaseh sbb sudi mencuba mskkan org swk..kmk syg ktk :)


    _CSN_

    ReplyDelete
  2. hehehhe.....tu pun i msak sambil tgk handphone..kan resipi dlm handphone.hehehhe....pasni i nak try umai plak dear....hehehe

    ReplyDelete

luv u comment