Skip to main content

BERBUKA puasa bersama SIDIA....


semalamkan 15 hb ogos puasa yg ke 6(cepatnya masa berlalu) aku telah berbuka puasa ngan org yg selamani aku rindui....anak aku tulah DAYYAn..mmg best sebab dapat hilangkan rindu  dekat buah hati akutu....kali ni aku bawak NANA,MIRA & kazen aku TIKAh utk samer2 berbuka puasa dan jumpa ANAK aka BUAH HATI akutulah....best...best....sebab AYYAn tak mcm first jumpa dulu...kalo mula2 jumpa dulu dia meragam..tgkmuka akupun taknak...tapikali ni oky sikit....bila suruh salam dia buat,bila mintak kiss pun dia nak....boleh sembang2 ngan aku...bila nak amik gambar boleh posing sambil tunjuk peacee(3 jari versi ayyan)walaupun ader sikit meragam tapi aku sgt suka bila jumpa dgn dia kali ni sebab dia mcm mesra sikit dgn aku mcm dulu2 gak....tu tandanya dia still ingat aku!!!!terharu sungguh mcm nak nangis.....best sebab mmg rindukan dia...yg tak bestnye bila jumpa dayyan ni,mesti lepas tu aku jadi tambah rindu dengan dia....balikje umh asyik teringat je dengan dialah....bahaya-bahaya sebab boleh ddk seseorang senyum sorang2 sebab teringat perangai buah hati aku ni....hehhehehe....lepas ni insyaallah aku akan jumpa lagi buah hati akutu....rinduuulah rasanya kalo dapat jumpahari2 kan best...mesti aderje menda nak di bualkan..hehehe...AYYAN cher sangat sayang AYYAN lah....ingat cher selalu ek sayang....oky skang masa untuk tengok aksi2 anak aku tu....comelkan....nomeikan...alahai!!!!geramnyelah ngan budak yg msukkan kacang dlm hidung ni.......
.
.
.
.

.
.
.

.
.
.
.
ni dia super hero yg aku beli untuk MY SUPER DUPER HERO
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

menu2 pilihan @ PAKLI KOPITIAM
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

aksi MANUSIA yg kelaparan menahan lapar...cuba lihat pic wall dibelakang manusia ber3 itu...kuih gergasi tulah yg diorder oleh mereka..hahhaa
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

aimar yg sporting...sanggup behentimain game bila cakap nak amik gambar.hehee..nana cakap mcm anak jepun....hehee..
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ni dia SUPERHERO dgn aksi peace versi 3 fingers.haha
.
.
.
.
.
.
.
.
.

lagi sekali aksi peacee 3 fingers...nomeikan....



kat bawah ni plak salah satu PICTURE & aksi utk iklan UBAT NYANYUK cap ibu & anak...lihatlah muka & aksi perempuan yg memakai shawl purple tu....mukanya sangatlah kesian...sebiji macam muka org yg takmakan bertahun lamanye...sangat2 hodoh lagi jelik.....mungkin sebab kekenyangan selepas memakan NASI AYAM LEMON ataupun sebab manusia itu mmg spesis muka yg mcm tu...kesian...kesian....kesian....kenapalah semenjak ingin menjadi PENGANTIN manusia itu tidak lagi mahu menyolek muka nye sendiri....mungkin dia rasa dia sangat cantik bila berkeadaan macamtu....nasiblah si anak yg berdiri disebelahnya sangat  comei...dapatlah si perempuan jelik itu menumpang kecomelan si anak...memang layaklah PICTURE ini untuk iklan UBAT NYANYUK kerana si ibu tak ubah seperti seorang perempuan tua yg NYANYUK lg jelik sambil tersenyum menampakkan gigi taringnya...so apalagi...SILALAH DAPATKAN UBAT NYANYUK cap ibu & anak sekiranya anda semua mengalami masalah mental mcm perempuan memakai shawl purple itu ye......TARAAAAAAAAAAAAAA NILAH UBAT NYANYUK cap ibu & anak yg kni berada di pasaran
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
INILAH ubat nyanyuk cap ibu &anak....siannnn tgk si ibu dalam gambar tu..ish..ish....nyanyuk ke dia ek???

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

jumlah kalori dalam makanan

ASSALAMUALAIKUM....
HARini mummmy nak share jumlah kalori yang terdapat didalam makanan harian kat malaysiani..makanan yang sokmo-sokmo kita nampak dan makan...disebabkan mummy berada dalam mode 48 kg minngu ni,banyak ilmu tentang pemakanan yang seimbang dan sihat mummy dok baca dan geoogle kat intenet...jumlah 2,3 blog yang menarik perhatian mummy..darkbatman.com & sususejat .com..banyak ilmu pemakanan ada kat sini tau....jom harini kita kira jumlah kalori yang kita amik harini....

Kategori:Kuih Muih 1. Kasui berkelapa parut (sekeping) = 160 kalori
2. Kuih lapis (sekeping) = 130 kalori
3. Bingka ubi (sekeping) = 220 kalori
4. Cekodok Pisang (sebiji sederhana) = 180 kalori
5. Popia goreng (satu) = 130 kalori
6. Popia basah (satu) = 95 kalori
7. Pisang goreng (sekeping) = 170 kalori Kategori: Lauk Pauk 1. Ikan kembong kari berkuah (seekor) = 85 kalori
2. Ikan tenggiri goreng bercili (sepotong) = 142 kalori
3. Ikan kembong goreng (seekor) = 140 kalori
4. Ikan senangin masam manis berkuah (sepoton…

KELEBIHAN DOA NABI YUNUS

ASSALAMUALAIKUM.

harini mommy nak share doa NABI YUNUS yang mommy amalkan bersama-sama dua hero kesayangan mommy AISY & RAFAEL. mula -mula mommy amalkan masa mengandungkan abang Aisy,setiap hari baca untuk allah permudahkan urusan melahiran abang aisy.sampailah dalam bilik bersalin pun mommy amalkan..lepas abang aisy selamat dilahirkan dah jadi terbiasa pulak baca doa ni setiap hari lepas solat.sekarang alhamdulilah dah jadi rutin harian dan mommy amalkan bersama-sama anak soleh mommy aisy & rafael.

setiap kali nak keluar dalam kereta mommy akan bacakan juga untuk anak-anak soleh mommy..semoga allah permudahkan urusan mommy,babah sewaktu ditempat bekerja dan allah swt permudahkan urusan abang aisy & rafael di sekolah.

okies mari kita baca kelebihan doa nabi yunus ini ye!!

Fadhilat doa/tasbih Nabi Yunus a.s.  semasa terperangkap di dalam perut Ikan Nun.
Sabda Rasulullah SAW maksudnya : “Barangsiapa mempunyai apa-apa hajat, hendaklah ia berwuduk, kemudian sujud kepada Allah, s…