Skip to main content

shopping raya AKA berbuka puasa di KEY YELL...


weekend baruni aku ngan my sister & my kazen telah ke KEY YELL aka KUALA LUMPUR untuk shopping2 raya....semua tu tak dirancang ke KLpun dah petang dlm pukul 2 pm...nasiblah jalan tak berapa nak jam so,cepatlah sampai...destinasi yg pertama ke MASJID JAMEK utkcari baju raya family aku....akupun mmg nak cari baju raya utk diri sendiri ngan MR KAMPUT aku tu...sian kang sembahyang raya pkai baju tahun lepas..huhuhuhu

kitaorg ke MASJID JAMEK naik LRT sebab nak drive ke sana tentulah JAM kan..parking keta kat  opis NANA n ke MASJID JAMEK naik LRT..mmg time tu agaknya org semua nak cari baju raya so,kawasan masjid jamek tu sesak....semua kaum ada...dah macam kat JAKARTA,BANGLADESH,AFRIKA & NEPAL plak rasanya.....sebab bangsa lain lebih ramai dari org MALAYSIA sendiri....sangat konfius....sape yg nak sambut raya ni....DIAORG SEMUA KER????ATAU SEMUA UMAT ISLAM  kat MALAYSIA ni...huhuhuhu...sebabkan ramai org so,nak shoppingpun kenalah cepat2 sebab dah macam nak pitam dengan bau-bauan kat situ.hehehee....so,aku dapatlah bli baju melayu n baju kurung untuk aku & mr kamput pkai rayani....nak tahu warna aper...hehehe....KUNING....warna yg tak pernah aku beli setiap kali beli baju & warna yg bukan kesukaan mr kamput aku..takpelah....nak try bergaya ngan warna kuning tahun ni...TAHUN LAST SAMBUT RAYA SEBAGAI BUJANG-BUJANGAN....hehehehehehe....lepas dah penat ke MASJID JAMEK kitaorg ke TIME SQUARE utk shopping baju2 yg vogue2 kat situ dan yg paling penting utk berbuka puasa.....dah ronde TIME SQUARE pergi plakke KLCC utk cari t-shirt n shortpant MR KAMPUT aku sebab MR KAMPUT aku ni crazy PAUL SMITH....so terpaksalah ke KLCC...penat???mmg penat sampaikan bangun pagi AHAD tupun kaki still lenguh2..hahhaha...gojes2 sekalian tgkpic kat bawah ni ek....ni je yg aku dapat upload pic lain tu dlm kamera NANA....aper tgu lagi layaannnnnnnn
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


aksi interprem syok sendiri.hehehhe
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


bangga jadi rakyat  MALAYSIA...
.
.
.
;
.
.
.
.
.
.
.


jagung shake...yummmy....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

aksi manusia yg kepenatan lps bershopping

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…