Skip to main content

alhamdulilah!!baby dah 15 minggu & sihat.....

minggu ni mmg minggu yang memenatkan.....penat bukan ape...sebab 2 hari berturut2 hidup dalam penuh debaran & suspens...wah!!!hebat jer bunyi nyekan....hebatlah pada diri aku kot....nak tido malam pun tak lena...hehe...skang setelah semua urusan tu selesai barulah lena mata ni nak lelap....mesti korang tak sabarkan nak tahu ape yg buat hidup aku suspens je minggu ni...hehe
13 hb 2010..mcm yang aku penah bg tahu sebelumni...aku ada temuduga kerja untuk masa depan aku & keluarga aku yg akn berkembang tak lama lagini....insyaallah....waktu tu mmg aku  akuilah tido aku ni tak lena sebab risau memikirkan hari nasib aku masa temuduga tu nanti....dahlah MR KAMPUT aku tu tak dapat off untuk hantar aku ke POLITEKNIK tu...mcm ne aku tak risau..dengan keadaan aku yang tak berapa nak stabil ni...dengan BABy yg dlm perut lagi..semua tu kena pikir sbb takkan aku nak naik bas @ taxikan...(padahal ngader2 je lebih hahaaha)tapi akhirnya suami aku yg tercinta tu hantar jugak walaupun tak dapat nak off...kenalah hubby aku tu amik time rehat dia utk anta isteri dia yang tgh buncit nikan...nasiblah masa aku utk temuduga tu pukul 2.00 ptg so aderlah time lunch KAMPUT aku utk hantar mak buyung nikan....hehehe....skang bergantung pada rezeki yg ALLAH SWT nak bagi pada aku,suami & anak yg bakal lahir ni....sebab manusia2 yang dapat tawaran temuduga tu ramai...dahlah berlangsung 4 hr....yang dtg pun hebat2 belaka..pengalaman semuanya terbaiklah....berbanding dgn akuni....kalo ade REZEKI anak aku nanti...adalah....tapi harap2 mmg REZEKI BERPIHAK PADA KAMILAH..aminnnnn.....ok stop pasai ni!!sbb dah hilang 1 penghalang lena tido mlm aku kan...
besoknya 14 hb 1 2010(jumaat)aku ke KLINIK KRAJAAN SEKYEN 7 utk buat KAD PRENEN.....masa ni pun mr kamput aka babah anak dlm perut aku ni tak dapat jugak nak off utk hantar isteri & anak dia ni ke klinik...so,terpaksalah pagi2 bertolak ke klinik...untuk mengelakkan jalan jam&kamput aku lewat masuk kerje....aku dah terpacak depan pintu klinik yg blom dibuka tu pukul 7.30 pagi....sedih jugak mula tu lebih2 tgk ramai yang dtg dgn suami..tapi aku dtg seorang diri....tapi nak buat mcmne dah suami aku kerjanya tak mcm org lainkan....semua tu untuk hidup aku jugakkan,so redho jelah....selesai semua urusan di klinik tu tepat2 pukul 9 pagi....mmg waktu doktor scan baby akuni,airmata akuni mengalir..sebab rasa terharu sgt ader anak sendiri dlm perut aku ni...skang badan pun dah naik 2 kilo...gara2 makn nasi lemak siang & mlam agaknya tapi  yang buat angin aku yg selama ni dah lama takmuncul..(sejak prenen angin kus2 hilang...harap2 anak aku nanti jd org yg sabar)kena tgu mr kamput dtg amik...4 jam stgh aku ddk melepak di klinik tu....nak tgu time lunch si kamput ni...dgn jlan jam lagi...mula2 mmg marah tapi bila dah tgkmuka suami aku tu marah pun hilang..maybe anak aku ni taknak babah dia kena marah ngan mummy dia kot...doa mummy untuk ank mummy dlm perut ni..SEMOGA ANAK MUMMY NGAN BABAH NI SIHAT,CUKUP SIFAT,CERDIK,COMEL SELAMAT LAHIR KE DUNIA insyaallah AWL BULAN 7 NANTI...amin yarobalalamin....



Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…