JellyPages.com

Friday, January 21, 2011

alhamdulilah!!baby dah 15 minggu & sihat.....

minggu ni mmg minggu yang memenatkan.....penat bukan ape...sebab 2 hari berturut2 hidup dalam penuh debaran & suspens...wah!!!hebat jer bunyi nyekan....hebatlah pada diri aku kot....nak tido malam pun tak lena...hehe...skang setelah semua urusan tu selesai barulah lena mata ni nak lelap....mesti korang tak sabarkan nak tahu ape yg buat hidup aku suspens je minggu ni...hehe
13 hb 2010..mcm yang aku penah bg tahu sebelumni...aku ada temuduga kerja untuk masa depan aku & keluarga aku yg akn berkembang tak lama lagini....insyaallah....waktu tu mmg aku  akuilah tido aku ni tak lena sebab risau memikirkan hari nasib aku masa temuduga tu nanti....dahlah MR KAMPUT aku tu tak dapat off untuk hantar aku ke POLITEKNIK tu...mcm ne aku tak risau..dengan keadaan aku yang tak berapa nak stabil ni...dengan BABy yg dlm perut lagi..semua tu kena pikir sbb takkan aku nak naik bas @ taxikan...(padahal ngader2 je lebih hahaaha)tapi akhirnya suami aku yg tercinta tu hantar jugak walaupun tak dapat nak off...kenalah hubby aku tu amik time rehat dia utk anta isteri dia yang tgh buncit nikan...nasiblah masa aku utk temuduga tu pukul 2.00 ptg so aderlah time lunch KAMPUT aku utk hantar mak buyung nikan....hehehe....skang bergantung pada rezeki yg ALLAH SWT nak bagi pada aku,suami & anak yg bakal lahir ni....sebab manusia2 yang dapat tawaran temuduga tu ramai...dahlah berlangsung 4 hr....yang dtg pun hebat2 belaka..pengalaman semuanya terbaiklah....berbanding dgn akuni....kalo ade REZEKI anak aku nanti...adalah....tapi harap2 mmg REZEKI BERPIHAK PADA KAMILAH..aminnnnn.....ok stop pasai ni!!sbb dah hilang 1 penghalang lena tido mlm aku kan...
besoknya 14 hb 1 2010(jumaat)aku ke KLINIK KRAJAAN SEKYEN 7 utk buat KAD PRENEN.....masa ni pun mr kamput aka babah anak dlm perut aku ni tak dapat jugak nak off utk hantar isteri & anak dia ni ke klinik...so,terpaksalah pagi2 bertolak ke klinik...untuk mengelakkan jalan jam&kamput aku lewat masuk kerje....aku dah terpacak depan pintu klinik yg blom dibuka tu pukul 7.30 pagi....sedih jugak mula tu lebih2 tgk ramai yang dtg dgn suami..tapi aku dtg seorang diri....tapi nak buat mcmne dah suami aku kerjanya tak mcm org lainkan....semua tu untuk hidup aku jugakkan,so redho jelah....selesai semua urusan di klinik tu tepat2 pukul 9 pagi....mmg waktu doktor scan baby akuni,airmata akuni mengalir..sebab rasa terharu sgt ader anak sendiri dlm perut aku ni...skang badan pun dah naik 2 kilo...gara2 makn nasi lemak siang & mlam agaknya tapi  yang buat angin aku yg selama ni dah lama takmuncul..(sejak prenen angin kus2 hilang...harap2 anak aku nanti jd org yg sabar)kena tgu mr kamput dtg amik...4 jam stgh aku ddk melepak di klinik tu....nak tgu time lunch si kamput ni...dgn jlan jam lagi...mula2 mmg marah tapi bila dah tgkmuka suami aku tu marah pun hilang..maybe anak aku ni taknak babah dia kena marah ngan mummy dia kot...doa mummy untuk ank mummy dlm perut ni..SEMOGA ANAK MUMMY NGAN BABAH NI SIHAT,CUKUP SIFAT,CERDIK,COMEL SELAMAT LAHIR KE DUNIA insyaallah AWL BULAN 7 NANTI...amin yarobalalamin....



No comments:

Post a Comment

luv u comment