Skip to main content

tido yg terganggu..minggu yg penuh kejutan!!

minggu ni mmg minggu yang buat mummy boleh jadi sakit jantung....(oh!!mummy tak mau sakit tu mintak jauhkanlah)...nak tahu sebab ape tak anakku?sebab yang pertama seperti biasa mummy ngan babah akn ke rumah pakcik halim lps balik kerje...nak tahu tak ape yg mummy tgk masa dekat umah pakcik??oh!!!sungguh memalukan mummy....gambar org yang mummy kenal sngt2 18sxxxx utk dihantar ke boyfriendnya....malu sungguh mummy dekat pakcik halim,pakcik botak & pakcik big...sebab diaorg pun tgk dan jumpa dulu...malu mummy nak....smpai malam mummy tak boleh lelapkan mata mummy ni....sungguh mummy terkejut masih ter bayang2 rupa gambar tu....mmg malam tu mummy tak dpt lelapkan mata asyik terpikir menda alah tu jer....mummy risau kalo terjadi dan adik2 mummy ikut perangai mcm org itu....lps tu mummy risau anak2 mummy nanti jadi mcm tu...ya allah!!!simpang mailakat jauh2lah nak....semoga allah jauhkan family kita dr perkara yg mengaibkan tu..aminnnnn......

semalam pun mummy tak boleh nak lelapkan mata...kiranya dah 2 hari mummy tak boleh tido lena....nak tahu sebab aper??sebabnya babah balik kerje babah panggil mummy masuk bilik..babah bwk 1 surat dan bg tahu mummy itu surat dr tmpt blaja mummy dulu....surat tu sampai di umh pakcik halim...mummy terkejut sangat sampaikan mummy tak terpikir yg mummy tak pnh bg alamat pakcik halim dkt tmpat blaja mummy dulu....OH!!!bila mummy bukak rupanya BERITA GEMBIRA....babah hanya bohong ngan mummy...SURAT TU PANGGILAN TEMUDUGA yg sblum ni mummy idamkan dan doakan sgt..alhamdulilah mmg mummy gembira sangat.....berulang kali mummy asyik baca je surat tu....tapi yg buat mummy tak boleh nak tido lena SIJIL SPM & PMR mummy yg original msh di pahang tak di amik....mummy risau takut sijil tu dah takde..kenalah mummy ke PUTRAJAYA.....masa untuk inteview tu tgl berapa hari jer lagi...bingung mummy dibuatnya...harap2 allah permudahkan semua urusan mummy....dan harap mummy berjaya dalm temuduga tu....mummy nak bantu babah pulihkan ekonomi keluarga kita....insyaallah...doakan mummy berjaya ye anakku...amin.....

harapan mummy mlm ni takdelah kejutan yg berlaku lagi.....harap2 babah pun sihat dan dilindungi allah swt....dan yang paling mummy harap....dapat berita gembira dr nenek mengenai sijil spm & pmr mummy tu...amin.....

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…