Skip to main content

si ANAK teruna MUMMY..



pejam..celik..pejam celik...dah masuk hari ke 48 dah rupanyer usia anak teruna mummy yang sorang tu...sekejap je rasanyer..barujer mummy rasa nikmat melahirkan si anak teruna mummy dan babah tu..rupanya harini dah 48 hari usia kamu nak...mummy pun dah MERDEKA dari berpantang..alhamdulilah,syukur sebab dah selesai azab berpantang...MERDEKA!!!MERDEKA!!MERDEKA untuk diri mummy yer..ngeeee:)

citer pasal siteruna mummy yang emsem boy tu...skang anak teruna mummy tu dah pndai berborak..walaupun dalam bahasa yang sukar difahami...tapi setiap kali mummy berbual dgn AISY mesti SI TERUNA kesayangan mummy akan bagi respons utk berbual dengan mummy..OH!!!sungguh bahagia mummy rasa sebab mummy dah ade anak teruna yang sangat peramah..hehehe...AISY pun skang dah makin pandai nak buli mummy & tok mak...malam-malam akan bangun smpai ke subuh baru nak tidur..akibatnyer mata mummy dah jadi ala-ala mata panda yang kiut miut gitu...ngeee...anak bujang mummy ni pun dah makin bam..bam..alhamdulilah,syukur allah swt bagi kesihatan yang baik pada AISY..memang mummy excited bahkan terlebih excited bila bab nak story pasal BUAH HATI KESAYANGAN MUMMY & BABAH NI...dah tak sabar rasanyer nak dengar aisy sebut dan panggil "MUMMY"dah tak sabar nak tengok AISY berjalan,bercakap dan main bola ngan babah..CEPATLAH BESAR si BUJANG mummy..besar BAGAI JUARA buat mummy & babah ye nak..ALHAMDULILAH  SYUKUR ATAS KURNIAAN YANG TAK NILAI ALLAH SWT pd mummy & babah iaitu AISY NUR RAYYAN si bujang mummg :)

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…