Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2011

AISY NUR RAYYAN vs NURMAN

disebabkan mummy harini still dalam mood bercuti dan ala-ala perempuan gila ddk sorang-sorang kat rumahni ..emm!!macam pipi mummy plak yang lebam ek lama sangat cuti..hye!!!hye!!ofcourselahkan anak yang pipi lebam mummypun kenalah cuti lama sebab sakitnya lebih teruk dari si bos bam bam rasa..tak gitu..tak bunyi macam poyo sangatker???takkan..poyo sikitjer betul tak??tih..tih..tih..
mummy yang memang terkenal ngan sikap rajin ni..ops!!!!sila muntah hijau pekat beramai-ramai oky...amik peluang mengemas rumah yang ala-ala stor sukan kat sekolah mummytu...almaklumlah!!!4 hari balik pahang mr kamput jer kat rumah..komfem sesangatlah rumah cantik,berkilat dipenuhi habuk + kain yang bertimbun ala-gunung kinabalutukan...baik punya MR KAMPUt sebab rajin nak mengemas walaupun hanya dalam mimpi...beruntung sungguh mummy dapat suami macam MR KAMPUT...yang rajin mengemas rumah dalam mimpijer...kau ada???takdekan..laki korang ada macam MR KAMPUT??sumpah tak adakan...100% bertuahnya mummyni..love u …

demuk...demuk...demuk..

Salam Maal Hijrah ;)
semoga kita semua berhijrah ke arah yang lebih baik...taknak dengki-mengdengki,busuk hati sesama kita,fitnah orang sesukahati...oky moga hijrah kita lebih baik dari yang semalam :)
oklah,disebabkan mummy still cuti lagi jadi mummy nak cite tentang masalah yang melanda mummy skangni..oh!!!ni kira luahan rasalahkan...(sebelum baca sila muntah hijau berbaldi-baldi dulu yer!!)masalah apatu masalah  DEMUK vs GUMUK vs TEMBAM vs BOROI=mummy aisy..meh tengok perbezaan mummy dulu,kini dan sekarang...100% berubah siot..


ni masa zaman bercinta dengan mr kamput 45 kg lagi..jeles giler . . . .

yang ni dah sah jadi tunangan mr kamput 45-48 kg ...sakittt hati betul!! . . . . .

 ni time masa kawen dan baru 2 minggu jadi isteri mr kamput...48 kg..comel ngan romantikkan..hehe . . . .
.time prenen aisy..79 kg last sebelum due..oh!!gedempol..tapi takpe namapun prenenkan

. . . . .

lepas pantang melahirkan aisy..oh!!!50 kg..sukerlah konon..

JENG..JENG....JENG...
*BOOOM..BOOMM..BOOMMM..BOOOMM mercun yang nak mel…

apa salah aisy?????

baru harini mummy dapat upload story sensasi tentang anak teruna mummy..mummy takde mood,malas dan tension sangat-sangat dibuatnya...mummy rasa bersalah sangat,rasa mummy ni ibu yang tak bertangungjawab nak jaga anak seorang...ibarat ibu tiri yang jahat macam mak si cinderella,bawang merah bawang putih..semuatu mummylah......mummy rasa nak behenti keje jadi surirumah dan ddk jaga aisy 24 jam...aperlah salah aisy smpai dia jadi mangsa??/sebab anak mummy tu aktif sangatker,smpai org nak pukul dia sesuka hati ah???INGAT ANAK MUMMY TU ANAK PATUNGKE BOLEH BUAT SESUKA HATI
entahlah mummy tak tau nak cakap aper..kalo kesan lebam,biru,merah dipipi aisy tu perbuatan manusia..SUMPAH MUMMY TAKKAN MAAPKAN manusia syaitan tu,mummy doakan MANUSIA TU KENERAKA JAHANAM.....doa seorang ibu makbulkan...TGUJELAH PEMBALASAN YANG ALLAH SWT AKAN BAGI PADA SIPELAKU.....mummy yang lahirkan aisy..mengandungkan dia 9 bulan...jaga dia macam menatang minyak yg penuh...tak pernah tinggikan suara pada dia,a…

jalan-jalan menghabiskan duit babah!!!

selamat hari minggu gojes-gojes sekalian...apa plan harini ye!!dating,rewang-rewang,balik kampung atau duk umah menggemukkan badan dengan aktiviti wajib makan dan tido jeker...kalo  mummy yang dok kat umah time cuti ni..komfem aktiviti wajib makan makan dan tido jer mummy buat..mana badan tak gedempol...
disebabkan dah lama tak bawak BOS BAM BAM jalan-jalan aka shopping so mummy dan babah amik peluang harini bawak AISY jln-jalan..lagi plak susu dan pampers aisy dah abis dan lagi plak babah dah gaji...(mummy jer yg lom gaji siannnnya)apalagi masanilah nak abiskan duit babah kan son.hehhee.. penyakit M besar mummy pun dah smpai jom layan gambar happy nya anak teruna  mummy shopping..tapi macam mummy jer yg terlebih happy sebab berjaya mempokaikan babah.hahaa . .
.
.
.
.
. aisy yang boleh ddk dlm waker dah


 hye!!!saya bukan utk dijual ok

 smile......yang nomei

 memang gaya seorang bos anak ammi ni

 ammi ngan aisy episod posing2 dulu

nomeiiii pkai topi gegirl...

4 bulan 16 hari berjaya sudah!!!!!!hooooreyyy....

hip...hip..hip..hoorey!!!!tahniah untuk anak teruna mummy AISY NUR RAYYAN...sebab berjaya sudah menjalankan misi beliau....TAHNIAH SON...mummy bangga dengan aisy tau!!!seronok sungguh mummy harini sebab anak teruna mummy dah berjaya sempurnakan misi nya dengan jayanya...misi apa ye????adalahhhhh....rahsia..hehehe...

seronok mcam si anak teruna lulus dengan jayanya dalam UPSR 5A baru2 ni...hehe....rasa macam nak bagitau 1 dunia yang si BOS BAM BAM dah berjaya mengharungi misinya tanpa bantuan mummy ataupun babah...ceh!!!MISI apa ya...ADALAH....rahsia dulu oky.hahahaha..

hari genap umur BOS BAM BAM 4 bulan 16 hr...memang tak sangka selama ni babah dan mummy amat takut bila bam bam belom sempurnakan misi dia tu...lebih-lebih lagi mummylah sebab anak kawan mummy yang lgi muda dari AISY dahpun selamat dengan sempurna dengan misi masing2... misi apalah mummy rahsiakan ni kan...poyo lelebih plak mummy ni kan..hehe...nak tau apa dia????AISY NUR RAYYAN dah meniarap pun harini..hehe...mummy ser…

first time AISY jln tasik shahalam!!!

mood nak menulis tu berkobar-kobar datang..(ayat mcm penulis novel handalan lah plak kan)...nak mengemas umah mummy ni kena ade mood yang terbaik gitu...kalo takde mood komfem mummy upload gambar jer tanpa cerita...em...macamlah gambar tu boleh ceritakan sendiri peristiwa yang berlaku masa tu kan..oh!!ammi aisyni memang ader penyakit M besar lah...
ni mummy nak share mummy,mr kamput & mr bos bam bam pergi jalan ke TASIK SHAHALAM...first time sejak AISY lahir ni mummy jejak kan kaki ke tasik dan first time mummy bawak aisy jalan ke tasik ni...memang tak plan pun....hari ahad mummy kena keje ada hari anugerah sekolah mummy,so lepas amik mummy balik keje terus babah ajak ke tasik shahalam..kalo aisy dah pndai jalankomfem hari2 mummy bawak aisy kat sini...seronok beriadah ngan anakni..aisy anaak mummy cepat besar ye nak!!!!
meh layan gambar kami kat tasik ni..silakan ye.jgn malu-malu....
.
.
.









epilod cerita basi!!!

berhantu sudah blog mummyni sebab ikut suka hati jer bila nak upload...mood M BESAR tu mmg dah sebati ngan  mummy agaknye...harini baru terhegeh-hegeh nak story mory episod  raya korban story yang dah 1 minggu berlalu....cita dah basilah weh!!!peduli apa kan...yang penting mummy nak cita gak...hehe raya korban kali ni siteruna mummy dah 4 bulan..dah boleh bergaya ala-ala brad pitt gitu...mood mummy yang terlebih gedik nak tengok siteruna berbaju melayu sangat-sangatlah terlebih...so,mummy nekad nak carikan baju melayu untuk BOS TECIT mummy pakai masa raya korban tempoh hari..mummy siap tempah kopiah untuk AISY & BABAH pakai masa raya haji...apa lagi jom layan gambar siteruna mummy berbaju melayu ye GOJES2 sekalian....SELAMAT HARI RAYA KORBAN...nak ucap jugak walaupun dah lewat.hehe

.