JellyPages.com

Tuesday, November 29, 2011

AISY NUR RAYYAN vs NURMAN

disebabkan mummy harini still dalam mood bercuti dan ala-ala perempuan gila ddk sorang-sorang kat rumahni ..emm!!macam pipi mummy plak yang lebam ek lama sangat cuti..hye!!!hye!!ofcourselahkan anak yang pipi lebam mummypun kenalah cuti lama sebab sakitnya lebih teruk dari si bos bam bam rasa..tak gitu..tak bunyi macam poyo sangatker???takkan..poyo sikitjer betul tak??tih..tih..tih..

mummy yang memang terkenal ngan sikap rajin ni..ops!!!!sila muntah hijau pekat beramai-ramai oky...amik peluang mengemas rumah yang ala-ala stor sukan kat sekolah mummytu...almaklumlah!!!4 hari balik pahang mr kamput jer kat rumah..komfem sesangatlah rumah cantik,berkilat dipenuhi habuk + kain yang bertimbun ala-gunung kinabalutukan...baik punya MR KAMPUt sebab rajin nak mengemas walaupun hanya dalam mimpi...beruntung sungguh mummy dapat suami macam MR KAMPUT...yang rajin mengemas rumah dalam mimpijer...kau ada???takdekan..laki korang ada macam MR KAMPUT??sumpah tak adakan...100% bertuahnya mummyni..love u sayang...tengah syok-syok mengemas dan selongkar barang dalam almari mummy jumpalah gambar lama masa MR KAMPUT kecik-kecik dulu...mummy dok belek-belek,tenung lama memang sebiji macam BOS TECIT BAM BAM lah...ramai yang cakap MR KAMPUT KECIK ngan MR KAMPUT banyak persamaan...ish!!!memang dari aisy lahir tak penah ade yang cakap aisy sama mummy..hanya dan banyak kali dengar sama betul ngan babah...sila beranak lagi untk tambah geng sendiri ye mummy sebab MR KAMPUT dah ader GENG untuk BULI MUMMY!!uwaaaaaa....kalo tak caya jom tengok ni
.
.
.
.
.
.
.


tengok..sama pipi tembam,hidung ala2 buah jambu air..hehe.kenapalah aisy tak ikut hidung mummy yang mancung ala-ala pretty zinta ni..memang rugilah son..tih..tih..tih..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.

samakan...paling ketara tang BUAH JAMBU AIR tulah.hehe.
,
.
.
.
.
.
.
.
.
mata,senyuman mmg sama.
.
.
.
.
.
.
.
kalo tgk masa tido lagilah sama
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



SAMAKAN????mmg sejibiklah kan...kalo nak tengok wajah AISY bila 28 tahun nanti...tengokjelah muka MR KAMPUT sekarang...tapi memang rugilah aisy kalo ikut muka mummy komfem lagi emsem nak...kui..kui//kui... 

demuk...demuk...demuk..

Salam Maal Hijrah ;)

semoga kita semua berhijrah ke arah yang lebih baik...taknak dengki-mengdengki,busuk hati sesama kita,fitnah orang sesukahati...oky moga hijrah kita lebih baik dari yang semalam :)

oklah,disebabkan mummy still cuti lagi jadi mummy nak cite tentang masalah yang melanda mummy skangni..oh!!!ni kira luahan rasalahkan...(sebelum baca sila muntah hijau berbaldi-baldi dulu yer!!)masalah apatu masalah  DEMUK vs GUMUK vs TEMBAM vs BOROI=mummy aisy..meh tengok perbezaan mummy dulu,kini dan sekarang...100% berubah siot..



ni masa zaman bercinta dengan mr kamput 45 kg lagi..jeles giler
.
.
.
.


yang ni dah sah jadi tunangan mr kamput 45-48 kg ...sakittt hati betul!!
.
.
.
.
.


 ni time masa kawen dan baru 2 minggu jadi isteri mr kamput...48 kg..comel ngan romantikkan..hehe
.
.
.
.

.time prenen aisy..79 kg last sebelum due..oh!!gedempol..tapi takpe namapun prenenkan


.
.
.
.
.


lepas pantang melahirkan aisy..oh!!!50 kg..sukerlah konon..


JENG..JENG....JENG...

 *BOOOM..BOOMM..BOOMMM..BOOOMM mercun yang nak meletup sebab tak sanggup tgk perempuan gumuk*
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



now finally!!!56 kg(maybe sekarang 60 kg already)amikko..membesar dengan jayanya!!!hidup mummy


sekarang tgh berpikir macamner nak kembali slim mcm dulu..eleh!!tupun setelah org dok cakap mummy gumukkan...sebelum ni makan jer yag mummy tau...takpe...mummy akan buktikan...mula dari hrni..mummy akan diet...tak mau makan nasi...konon...bukan hari- cakap macamtuker???yang penting skang,besok akan daftar kelas erobik ADILLA FITNESS & DANCE...nak slim+sihat...chaiyokkk mummy!!!pleseeelah ucap chaiyok untuk mummy..hehhe

Monday, November 28, 2011

apa salah aisy?????


baru harini mummy dapat upload story sensasi tentang anak teruna mummy..mummy takde mood,malas dan tension sangat-sangat dibuatnya...mummy rasa bersalah sangat,rasa mummy ni ibu yang tak bertangungjawab nak jaga anak seorang...ibarat ibu tiri yang jahat macam mak si cinderella,bawang merah bawang putih..semuatu mummylah......mummy rasa nak behenti keje jadi surirumah dan ddk jaga aisy 24 jam...aperlah salah aisy smpai dia jadi mangsa??/sebab anak mummy tu aktif sangatker,smpai org nak pukul dia sesuka hati ah???INGAT ANAK MUMMY TU ANAK PATUNGKE BOLEH BUAT SESUKA HATI

entahlah mummy tak tau nak cakap aper..kalo kesan lebam,biru,merah dipipi aisy tu perbuatan manusia..SUMPAH MUMMY TAKKAN MAAPKAN manusia syaitan tu,mummy doakan MANUSIA TU KENERAKA JAHANAM.....doa seorang ibu makbulkan...TGUJELAH PEMBALASAN YANG ALLAH SWT AKAN BAGI PADA SIPELAKU.....mummy yang lahirkan aisy..mengandungkan dia 9 bulan...jaga dia macam menatang minyak yg penuh...tak pernah tinggikan suara pada dia,apa lagi nak naikkan tangan pada aisy yang baru umur 4 bulan....kalo pada anak atau baby lainpun mummy takkan buat dan sikap kejam mcm yang ade kesan dipipi aisy sekarang...sedih...mmg sedih!!!rasa nak bunuhjer siPELAKU tu...sumpah!!!sampai sekarang mummy masih trauma bila tgk pipi anak mummy yang tembam lebam & birutu...

em...mummy tak tuduh sesiapa tapi ni yang mummy & babah peratikan dan faham sgt dengan perangai anak teruna kami tu...selasa& rabu(23&24 hb 11) BS (aisy panggil nenek)cuti .selasa mummy amik cuti untuk jaga anak teruna mummytu..tapi sebabkan hr rabu mummy ader TAKLIMAT KERANI MENGUNDI so mummy kena antar anak teruna mummy ke nursery(aisy penah beberapa kali kat nursery kalo nenek aisy cuti)masa mummy amik aisy dr taska...hati mummy mmg tak sedap sebab mummy tgk anak mummy yg aktif dok terbaring mcm tak bermaye jer..mummy tegur aisy diam jer...em,mummy pikir aisy mengantuk agknye(mmg sikap aisy kalo mengantuk tegur lgsg tak senyum N takde respon)smapai dlm keta aisy tido dan dah smpai rumahpun aisy tido...bila babah balik pukul 5 aisy bangun kejap...mummy mandikan aisy smpailah lepas mandi dan malam aisy dok tidojer..mummy dgn babah dah risau sebab anak teruna mummy ni tak aktif,takde senyuman,takde jeritan dan ketawa mcm biasa...nak minum susupun mummy kena kejutkan...yang mummy perasan kalo aisy balik dr taska mmg aisy akan tidur dan tak aktif!!!ALAMAK ANAK AMMI kena ubat batuk ker ahh????besok pagi mummy anta aisy ke umah BS mcm biasa..pagitu mmg BS aisy ader msg tanya kenapa pipi aisy merah..mummy jawab nyamuk kot..smpailah mummy amik aisy tu..BS aisy tanya lagi kenapa pipi aisy merah???mummy yang bodoh,bangang ni jawab lagi nyamuk kot..BS aisy bgtau yg aisy dok tido jer 1 hari tak aktif...bila dalam keta baru mummy perasan pipi aisy bukan sajer merah tapi LEBAM+BIRU...terus mummy call BS aisy..rupanya yang dok BS aisy tanya mummy pasal pipi aisy merah tulah tempatnya..tapi mummy ni tak taulah mak jenis apa lgsg tak perasan pipi anak sendiri dah lebam macamtu...aisy maapkan mummy nak...BODOH BETUL MUMMY NI NAK...

MUMMy dan babah terus bawak aisy pergi jumpa doktor...doktorpun chek aisy dan bgtau kesan dipipi aisy kesan jari manusia????mana mummy tak angin...dan doktor bgtau kesan akan timbul selepas 1 hari @ 24 jam kejadian...maksudnya mesti kejadian berlaku di nursery....mummy memamng tak puas hati...tanya org di nusery mana ade yang nak ngaku...EH!!SAKIT HATI sungguh mummylah...mummy geram,mummy apload pic aisy yg lebam kat facebook mummy DAN  SCFM GROUP(mummy sayang groupni)memang malam tu dan smpai sekarang aisy,mummy jadi glamour...smpaikan fb mummy org dok add dan komen...ada yang siap mintak izin utk cite pasal aisy kat blog diaorg...takpe mummy izinkan semuatu untuk jadi pengajaran...dan jangan jadi mcm mummy yang cuai,lalai...SUMPAH SAKIT HATI MUMMYNI SMPAI SKANG MASIH ADA TAU....

doa mummy allah sentiasa lindungi anak mummy dari syaitan durjana,kecelakaan dan malapetaka dan diberikan kesihatan yang baik....aisy lah nyawa mummy....aper2 jadi pada mummy sakitnya lebih teruk mummy yang rasa nak...maapkan mummy sebab cuai jalankan tanggung jawab mummy pada aisy..tapi sungguh mummy terlalu sayangkan aisy....love u son...nyawa,hidup mummy dan babah AISY NUR RAYYAN

Monday, November 21, 2011

jalan-jalan menghabiskan duit babah!!!

selamat hari minggu gojes-gojes sekalian...apa plan harini ye!!dating,rewang-rewang,balik kampung atau duk umah menggemukkan badan dengan aktiviti wajib makan dan tido jeker...kalo 
mummy yang dok kat umah time cuti ni..komfem aktiviti wajib makan makan dan tido jer mummy buat..mana badan tak gedempol...

disebabkan dah lama tak bawak BOS BAM BAM jalan-jalan aka shopping so mummy dan babah amik peluang harini bawak AISY jln-jalan..lagi plak susu dan pampers aisy dah abis dan lagi plak babah dah gaji...(mummy jer yg lom gaji siannnnya)apalagi masanilah nak abiskan duit babah kan son.hehhee..
penyakit M besar mummy pun dah smpai jom layan gambar happy nya anak teruna  mummy shopping..tapi macam mummy jer yg terlebih happy sebab berjaya mempokaikan babah.hahaa
.
.
.
.
.
.
.
 aisy yang boleh ddk dlm waker dah


 hye!!!saya bukan utk dijual ok

 smile......yang nomei

 memang gaya seorang bos anak ammi ni

 ammi ngan aisy episod posing2 dulu

nomeiiii pkai topi gegirl...

Saturday, November 19, 2011

4 bulan 16 hari berjaya sudah!!!!!!hooooreyyy....

hip...hip..hip..hoorey!!!!tahniah untuk anak teruna mummy AISY NUR RAYYAN...sebab berjaya sudah menjalankan misi beliau....TAHNIAH SON...mummy bangga dengan aisy tau!!!seronok sungguh mummy harini sebab anak teruna mummy dah berjaya sempurnakan misi nya dengan jayanya...misi apa ye????adalahhhhh....rahsia..hehehe...

seronok mcam si anak teruna lulus dengan jayanya dalam UPSR 5A baru2 ni...hehe....rasa macam nak bagitau 1 dunia yang si BOS BAM BAM dah berjaya mengharungi misinya tanpa bantuan mummy ataupun babah...ceh!!!MISI apa ya...ADALAH....rahsia dulu oky.hahahaha..

hari genap umur BOS BAM BAM 4 bulan 16 hr...memang tak sangka selama ni babah dan mummy amat takut bila bam bam belom sempurnakan misi dia tu...lebih-lebih lagi mummylah sebab anak kawan mummy yang lgi muda dari AISY dahpun selamat dengan sempurna dengan misi masing2... misi apalah mummy rahsiakan ni kan...poyo lelebih plak mummy ni kan..hehe...nak tau apa dia????AISY NUR RAYYAN dah meniarap pun harini..hehe...mummy seronok tak terkata bila tgk perkembangan anak depan mata sendiri...

selamani mmg mummy risau bila aisy tak meniarap...harini mummy bersyukur sgt anak mummy yg bam bam tu berjaya meniarap..lantaklah org nak cakap mummy poyo ker,kecoh ker...hanya orang yanag bergelar ibu jer rasa perasaan gembira bila tengok perkembangan anak.. masa aisy meniarap..mummy dok sibuk kat dapur masak untuk babah..aisy dok main sambil buat latihan vokal...jeritan power...yang boleh buat mumy perasan bila makin lama jeritan siteruna mummy makin kuat...mummy jenguk tgk aisy dahpun meniarap...alhamdulilah menitis airmata mummy...terharu rasa mcm 1 kepuasan yang amat sangat....lepas ni aisy kena pndai merangak,duduk,bercakap,tumbuh gigi & berjalan ye sayang...yang paling mummy tak sabar saat aisy panggil dan sebut perkataan 'MUMMY"...CEPATlah nak..cepat besar....
.
.
.
.
.
 akhirnya berjaya...gara2 nak amik puting...tqvm puting!!!


 second meniarap..dah mula kerek sikit.hehe

 lepas meniarap..penatlah ammi!!

 aksi dah teror sikit...kerek bnyk dah ni!!

 hahaha....aksi ngamuk bila takleh nak pusing setelah penat

 lagi aksi kerek setelah dah pndai meniarap..hehe

 kalo ngantuk puting kat bibir sikitpun jdlah..haha

 aksi mula2 nak meniarap..momtot tu yg berat

aisy ngan ammi yg syok meniarap,,hehee


Thursday, November 17, 2011

first time AISY jln tasik shahalam!!!

mood nak menulis tu berkobar-kobar datang..(ayat mcm penulis novel handalan lah plak kan)...nak mengemas umah mummy ni kena ade mood yang terbaik gitu...kalo takde mood komfem mummy upload gambar jer tanpa cerita...em...macamlah gambar tu boleh ceritakan sendiri peristiwa yang berlaku masa tu kan..oh!!ammi aisyni memang ader penyakit M besar lah...

ni mummy nak share mummy,mr kamput & mr bos bam bam pergi jalan ke TASIK SHAHALAM...first time sejak AISY lahir ni mummy jejak kan kaki ke tasik dan first time mummy bawak aisy jalan ke tasik ni...memang tak plan pun....hari ahad mummy kena keje ada hari anugerah sekolah mummy,so lepas amik mummy balik keje terus babah ajak ke tasik shahalam..kalo aisy dah pndai jalankomfem hari2 mummy bawak aisy kat sini...seronok beriadah ngan anakni..aisy anaak mummy cepat besar ye nak!!!!
meh layan gambar kami kat tasik ni..silakan ye.jgn malu-malu....
.
.
.









Saturday, November 12, 2011

epilod cerita basi!!!






berhantu sudah blog mummyni sebab ikut suka hati jer bila nak upload...mood M BESAR tu mmg dah sebati ngan  mummy agaknye...harini baru terhegeh-hegeh nak story mory episod  raya korban story yang dah 1 minggu berlalu....cita dah basilah weh!!!peduli apa kan...yang penting mummy nak cita gak...hehe
raya korban kali ni siteruna mummy dah 4 bulan..dah boleh bergaya ala-ala brad pitt gitu...mood mummy yang terlebih gedik nak tengok siteruna berbaju melayu sangat-sangatlah terlebih...so,mummy nekad nak carikan baju melayu untuk BOS TECIT mummy pakai masa raya korban tempoh hari..mummy siap tempah kopiah untuk AISY & BABAH pakai masa raya haji...apa lagi jom layan gambar siteruna mummy berbaju melayu ye GOJES2 sekalian....SELAMAT HARI RAYA KORBAN...nak ucap jugak walaupun dah lewat.hehe

.