JellyPages.com

Wednesday, June 6, 2012

pumpkin cake!!!

ASSALAMUALAIKUM..


Ni lagi 1 entry makanan aisy yang terperam.....pumpkin cake....mummy amik kat blog kak farah lagi....sangat2 sedap.....mummy suka.....babah suka yang paling best anak teruna kesayangan mummy sangat2 lah suka.....8 pcs dia makan tau.......siap nangis nak lagi....sedap sungguh...tak.caya tanya aisy.....sebab tu aisy makan licin coz terlalu lah sedap..hahahahaa..apa lagi jom momies semua kita masak pumpkin cake untuk baby kita beramai2...


BAHAN-BAHAN


labu

keledek

ikan salmon

susu fm/susu segar/susu ibu

tepung jagung

ulsalted butter(mummy tambah)

sdkt minyak zaitun

oat..

cheese

yogurt

anggur


cara-cara masak

rebus labu dan keledek..bila dah rebus dan sejuk lenyet campur dengan tepung...ketepikan..


ikan salnon direndam dgn susu fm sekejap dan masak diatas dapur..bila dah masak campurkan dengan bahan2 labu tadi..


masukkan ulsalted butter..cheese dan buat bulat serta leperkan sedikit balutkan dengan oat....


panaskan sedikit minyak zaitun goreng smpai masak..


hidangkan dengan buah anggur dan yogurt.....


ikut resipi asal kak farah gunakan seebuk roti.dari sekeping roti yang dihancurkan...tapi mummy gantikan roti dengan oat yg mummy blend kasar...sedappp sgt..sbb rasa lemak2 gitu....


sekian


Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Post a Comment

luv u comment