Skip to main content

BAKSO meletup!!!!

......ni menu kat restoran BAKSO SPECIAL MEKAR SARI.......
......first time cuba....mmg sedap.....

..........pegh!!!!!!!YUMMY....SEDAP GILER.......



......MR KAMPUT posing sambil tgk aku makan...hahaha

ah...nak promosi 1 restoran indonesia dekat sri muda shahalam..mmg best gile bakso dkt sini.selama aku tgl shahalam aku tak penah lg makan bakso yg best mcm di JB dulu...dah 1 thn tgl sini baru jumpe..bukan jauhpun nak pergi...pasni mmg sokmo2lah aku makan dkt sini...slalu kalo teringin nak makan bakso,mesti teringat ke enakan bakso dkt PERINDU JB..skang tak susah lg..dah bleh pergi sri muda..thanks banyak2 dkt Mr kamput aku coz dia bawak aku pg mkn dkt restoran yg best ni...lg 1 menu dkt sini mmg peliklah..tak pnh dgr...mmg asli dari indon..tukang masak,pelayan restoran n semualah yg kerje dkt situ made in indonesia mari...hahaha...ah! first time gak aku try jus avokado...mmg best..sepatutnye campur ngan susu coklat tapi aku tak bleh trime susu so plain jer lah aku order..tapi tetap sedap...lemak2 gitu....yummy!!!!mcm2lah name menu dkt restoran tu semuanye pelik2 didgr ada KAREDOK,RAWON+NASI PUTIH,RICA-RICA BEBEK+NASI PUTIH,NASI AYAM PENYET...Next time aku try nanti aku story dkt korang aper rasenye ek...sepelik namenye ke..tguuuu....hehehe..tapi yg penting bakso+jus avokado mmg bestlah...lbh2 lagi MR KAMPUT yg blanje...hehehe

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

jumlah kalori dalam makanan

ASSALAMUALAIKUM....
HARini mummmy nak share jumlah kalori yang terdapat didalam makanan harian kat malaysiani..makanan yang sokmo-sokmo kita nampak dan makan...disebabkan mummy berada dalam mode 48 kg minngu ni,banyak ilmu tentang pemakanan yang seimbang dan sihat mummy dok baca dan geoogle kat intenet...jumlah 2,3 blog yang menarik perhatian mummy..darkbatman.com & sususejat .com..banyak ilmu pemakanan ada kat sini tau....jom harini kita kira jumlah kalori yang kita amik harini....

Kategori:Kuih Muih 1. Kasui berkelapa parut (sekeping) = 160 kalori
2. Kuih lapis (sekeping) = 130 kalori
3. Bingka ubi (sekeping) = 220 kalori
4. Cekodok Pisang (sebiji sederhana) = 180 kalori
5. Popia goreng (satu) = 130 kalori
6. Popia basah (satu) = 95 kalori
7. Pisang goreng (sekeping) = 170 kalori Kategori: Lauk Pauk 1. Ikan kembong kari berkuah (seekor) = 85 kalori
2. Ikan tenggiri goreng bercili (sepotong) = 142 kalori
3. Ikan kembong goreng (seekor) = 140 kalori
4. Ikan senangin masam manis berkuah (sepoton…

KELEBIHAN DOA NABI YUNUS

ASSALAMUALAIKUM.

harini mommy nak share doa NABI YUNUS yang mommy amalkan bersama-sama dua hero kesayangan mommy AISY & RAFAEL. mula -mula mommy amalkan masa mengandungkan abang Aisy,setiap hari baca untuk allah permudahkan urusan melahiran abang aisy.sampailah dalam bilik bersalin pun mommy amalkan..lepas abang aisy selamat dilahirkan dah jadi terbiasa pulak baca doa ni setiap hari lepas solat.sekarang alhamdulilah dah jadi rutin harian dan mommy amalkan bersama-sama anak soleh mommy aisy & rafael.

setiap kali nak keluar dalam kereta mommy akan bacakan juga untuk anak-anak soleh mommy..semoga allah permudahkan urusan mommy,babah sewaktu ditempat bekerja dan allah swt permudahkan urusan abang aisy & rafael di sekolah.

okies mari kita baca kelebihan doa nabi yunus ini ye!!

Fadhilat doa/tasbih Nabi Yunus a.s.  semasa terperangkap di dalam perut Ikan Nun.
Sabda Rasulullah SAW maksudnya : “Barangsiapa mempunyai apa-apa hajat, hendaklah ia berwuduk, kemudian sujud kepada Allah, s…