Skip to main content

happy story...LALALALA

........hero MR BOB.......hari ni 19/11/2009 dapat result upsr yg membanggakan..
........yanti+boyfriend....(pic cilok kat fb yanti)huhuhu
......my bestfriend yg dah lamer lost contact....


nak story sikit kat korang pasai tarikh 19/11/2009+khamis ni.....firts skali aku nak bgtahu yg hari ni aku mc+sakit gg+gusi bengkak=muka dah mcm belon...mmg sakit yg teramat sangat nak cakap+makan langsung tak boleh....ngangajer mulut bisanyer tuhan jer yg tahu....(sape penah bengkak gusi taulah azab mcamner)nak makan pun tak dapat apa lg makan ubat langsung tak boleh....sampai skang aku tak makan+makan ubat..huhuhuhuhu.....so,aku ddk umah layan FB(facebook)+internetlah....tu jer yg mampu aku buat untuk hilangkan bisa sakit gg ni......
STORY YG KE 2 plak aku nak kongsi citer ngan korang pasai satu2nyer adik lelaki aku...NUZUL AFIQ ALBAN......harini result UPSR dah kuar....tak sangka yg adik aku tu dapat result yg boleh membanggakan MRBOB....(BAPAK AKU)....mmg aku terkejut masa mak aku tepon bg tahu result afiq coz tak sangka HERO+PIRATES(sorangjer lelaki ) dalam family aku tu dah berjaya menghappykan abah+mak serta kakak2 die.....coz selamani HERO tu hanye tahu main+sukan+tgk tv+main game jer.....study langsung tak pernah.....alhamdullilah ni berkat doa dari mak+abah yg nak tgk anak2 mereka berjaya.....cume aku blom dapat bercakap ngan tuan punya badan....tapi aku tahu dah mesti si HERO tu akan mintak hadiah yg bukan2+mahal dari kakak dia nni...(suke sangat kalo tgk along dia pokai)huhuhu.......
NEXT STORY PASAI DATE NI....hr ni birthday my junior time sekolah dulu ROZIAH@ cik E.....dah tua dah yg ke 25 thn..still tak kawen mcam aku gak...aku doakan cik e always sukses dalam hidup dia ni dan cepat2 kawen....walaupun aku pun masih bujang trang tang tang...(tak salah doakan orgkan)
LAST STORY ABOUT MY BESTFRIEND YG DAH LOST CONTACT(hampir 6 tahun)...mmg aku ngan best friend aku ni NORZURINYANTI SULAIMAN(anak plakon mat over PIMAI PIMAI TANG TU,sorry yan aku saje nak tumpang glamer bapak ko)dah terputus hubungan dah lame...dah puas aku cari die ni....pernah iklan dalam paper lg...tapi hasilnyer zero(tak mendtgkan hasilpun)last2 dah lame aku mencari tetibe hari ni pada date 19/11/2009 aku berjaya berjumpe ngan minah ni...nak tahu dekat maner???/dia dgn muke tak malunyer hantar msg kat FACE BOOK aku...huhuhu...(dlm msg siap imbas cite lama+balak lame aku takut aku tak ingat die..hehehe)syukur sangat2 pada yg MAHA ESA coz doa aku di makbulkan...betullah ape org kata usaha tangga kejayaan.....tgklah hasilnye kitaorg dapat jumpe balik...huhuhuhu...yanti ni kawan aku mase same2 study kat KYM dulu...mmg banyak memori kitaorg berdua mse di MELAKA dulu....skang aku dah jumpe balik kawan yg aku sayang+rindui.....pasni adelah tmpt aku nak bergosip+bergurau senda mcam dulu.....harap2 pasni kita org tak terpisah lagi...AMIN YAROBAL ALAMIN......

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

TAK MAU roti john LAGI!!

ASSALAMUALAIKUM...



makan apa harini....masak atau beli tersedia di kedai jer??mummy...em...still berada dalam mood 48 kg lagi...harini mummy berjaya control nafsu makan mummy ni..alhamdulilah....taikan tu bila tengahari smpai petangjer..naik ke malam sblm pkl 7...mummy dah bedal ROTI JOHN...lepas kekenyangan membedal roti john barulah rasa bersalah kat perut & terpikir nak tengok kandungan kalori yang ada dalam roti john....nak tau berapa????adesss!!!1 hidangan roti john=570 kalori & 27 gram lemak..mak aih tingginyalah!!!dahlah mummy hanya perlukan 1600 kalori jer utk 1 hari..yelah sebab terlalu rajin bersenamkan tulah padahnya..uwaaaaa....TAKNAK MAKAN ROTI JOHN  lagi..PUNAH DIET MUMMY HARINILAH...jom kira kalori makanan mummy harini ye....

sarapan:jusmate 5 sahaja lunch : salad+telur 1biji+ayam bakar sedikit(bahagian isi )+air kos0ng=110+102(212 kalori) dinner(sblm pkl 8 mlm)rotijohn+sate 3 cucuk+air kosong=(675 kalori) senaman:sit up 30x+skipping 30x(akan terus berusaha banyakkan…

jumlah kalori dalam makanan

ASSALAMUALAIKUM....
HARini mummmy nak share jumlah kalori yang terdapat didalam makanan harian kat malaysiani..makanan yang sokmo-sokmo kita nampak dan makan...disebabkan mummy berada dalam mode 48 kg minngu ni,banyak ilmu tentang pemakanan yang seimbang dan sihat mummy dok baca dan geoogle kat intenet...jumlah 2,3 blog yang menarik perhatian mummy..darkbatman.com & sususejat .com..banyak ilmu pemakanan ada kat sini tau....jom harini kita kira jumlah kalori yang kita amik harini....

Kategori:Kuih Muih 1. Kasui berkelapa parut (sekeping) = 160 kalori
2. Kuih lapis (sekeping) = 130 kalori
3. Bingka ubi (sekeping) = 220 kalori
4. Cekodok Pisang (sebiji sederhana) = 180 kalori
5. Popia goreng (satu) = 130 kalori
6. Popia basah (satu) = 95 kalori
7. Pisang goreng (sekeping) = 170 kalori Kategori: Lauk Pauk 1. Ikan kembong kari berkuah (seekor) = 85 kalori
2. Ikan tenggiri goreng bercili (sepotong) = 142 kalori
3. Ikan kembong goreng (seekor) = 140 kalori
4. Ikan senangin masam manis berkuah (sepoton…