Skip to main content

happy story...LALALALA

........hero MR BOB.......hari ni 19/11/2009 dapat result upsr yg membanggakan..
........yanti+boyfriend....(pic cilok kat fb yanti)huhuhu
......my bestfriend yg dah lamer lost contact....


nak story sikit kat korang pasai tarikh 19/11/2009+khamis ni.....firts skali aku nak bgtahu yg hari ni aku mc+sakit gg+gusi bengkak=muka dah mcm belon...mmg sakit yg teramat sangat nak cakap+makan langsung tak boleh....ngangajer mulut bisanyer tuhan jer yg tahu....(sape penah bengkak gusi taulah azab mcamner)nak makan pun tak dapat apa lg makan ubat langsung tak boleh....sampai skang aku tak makan+makan ubat..huhuhuhuhu.....so,aku ddk umah layan FB(facebook)+internetlah....tu jer yg mampu aku buat untuk hilangkan bisa sakit gg ni......
STORY YG KE 2 plak aku nak kongsi citer ngan korang pasai satu2nyer adik lelaki aku...NUZUL AFIQ ALBAN......harini result UPSR dah kuar....tak sangka yg adik aku tu dapat result yg boleh membanggakan MRBOB....(BAPAK AKU)....mmg aku terkejut masa mak aku tepon bg tahu result afiq coz tak sangka HERO+PIRATES(sorangjer lelaki ) dalam family aku tu dah berjaya menghappykan abah+mak serta kakak2 die.....coz selamani HERO tu hanye tahu main+sukan+tgk tv+main game jer.....study langsung tak pernah.....alhamdullilah ni berkat doa dari mak+abah yg nak tgk anak2 mereka berjaya.....cume aku blom dapat bercakap ngan tuan punya badan....tapi aku tahu dah mesti si HERO tu akan mintak hadiah yg bukan2+mahal dari kakak dia nni...(suke sangat kalo tgk along dia pokai)huhuhu.......
NEXT STORY PASAI DATE NI....hr ni birthday my junior time sekolah dulu ROZIAH@ cik E.....dah tua dah yg ke 25 thn..still tak kawen mcam aku gak...aku doakan cik e always sukses dalam hidup dia ni dan cepat2 kawen....walaupun aku pun masih bujang trang tang tang...(tak salah doakan orgkan)
LAST STORY ABOUT MY BESTFRIEND YG DAH LOST CONTACT(hampir 6 tahun)...mmg aku ngan best friend aku ni NORZURINYANTI SULAIMAN(anak plakon mat over PIMAI PIMAI TANG TU,sorry yan aku saje nak tumpang glamer bapak ko)dah terputus hubungan dah lame...dah puas aku cari die ni....pernah iklan dalam paper lg...tapi hasilnyer zero(tak mendtgkan hasilpun)last2 dah lame aku mencari tetibe hari ni pada date 19/11/2009 aku berjaya berjumpe ngan minah ni...nak tahu dekat maner???/dia dgn muke tak malunyer hantar msg kat FACE BOOK aku...huhuhu...(dlm msg siap imbas cite lama+balak lame aku takut aku tak ingat die..hehehe)syukur sangat2 pada yg MAHA ESA coz doa aku di makbulkan...betullah ape org kata usaha tangga kejayaan.....tgklah hasilnye kitaorg dapat jumpe balik...huhuhuhu...yanti ni kawan aku mase same2 study kat KYM dulu...mmg banyak memori kitaorg berdua mse di MELAKA dulu....skang aku dah jumpe balik kawan yg aku sayang+rindui.....pasni adelah tmpt aku nak bergosip+bergurau senda mcam dulu.....harap2 pasni kita org tak terpisah lagi...AMIN YAROBAL ALAMIN......

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…