Skip to main content

peNcarian Yg sudah BERakhir!!!




yahooooo!!!!!!!happy sangat2....sebab selamani aku cari...dan terus mencari...akhirnya berjumpa gak....APERTU???APER YG AKU CARIKAN...cuba korang teka...jawapannaya ialah DULANG HANTARAN dah pun aku jumpa dan beli...selesai 1 masalah...ikut plan aku nak beli dulang hantaran kat COWBOY TEMERLOH....tapi haritu time temankan MR KAMPUT aku karoake kat OLE2..akupun ajak MR KAMPUT aku pergi kedai SAYANG YOU..(kedai peralatan perkahwinan)...tak sangka plak aku jumpe DULANG HANTARAN yg cantik+comel+kaler putih....yg selami aku idamkan...harga 1 DULANG tu RM15.90..disebabkan aku beli 17 DULANg so aku dapat diskaun semua skali RM240 jer..berbaloi2 tau....coz yg aku tgk di COWBOY RM19.90 seunit...kat tmpt lain pun takder yg murah dari yg aku beli ni...selalunya SAYANG YOU tu mahal..tapi tak sangka plak DULANG HANTARAN yg aku beli tu murah...tapi sorry banyak2 pic dulang hantaran yg aku beli tu tak dapat di upload kat sini....ape entah masalahnya PHONE akuni...tak leh nak upload pic kat KOMPUTER.....maybe nak kene tukar BLACKBERRY dengan segera ni.hehehe....lain kali kalo MY PHONE dah oky aku tunjuk kat korang ek..buat masani korang layanjerlah pic kat atas tu..hahahha...SIAN KAT KORANGKAN..hehehe....

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…