Skip to main content

biru biruan di hari raya!!!!

adessss!!!basi sudah nak cite pasal hari raya ni...baru harini berkesempatan nak citer hari raya..orang lain awal2 lagi dah semangat nak sibuk upload gambar raya kat facebook bagai....mummy baru hari ni terhegeh-hegeh nak story mory cite masa raya haritu..apersal yer??/oh !!maybe sebab mummy langsung tak puasa 1 haripun tu yang mood raya langsung takde kot..hahahaa..alamak kantoi sudah!!!!!tapi bukan sengaja mummy tak mo puasa..keadaan tak mengizinkan mummy still bernifas masa ramadhan haritu..lepasni silalah mengganti puasa yer mummy..iskkkk!!!sengsara mummy ooo...
citer pasal raya tahun ni...mummy rasa raya yang paling best...paling terbaekkk..paling gempaq..paling the best...paling meriah..paling happy..paling syok....paling..paling..paling dan palinglah....bagi diri &hidup mummylah...memang bestlah...dapat cium tangan suami mohon maap atas dosa silap mummy pd babah dan yang paling best tahun ni dapat kumpul duit raya untuk anak mummy ni..best...sbb selain memberi duit raya..mummy dapat kumpul duit raya untuk anak sendiri..hahahaa..syok betul terasa zaman kegemilangan masa terima duit raya dulu..hehee..ah!!raya sebulankan..so saper yg nak bagi duit raya pada anak teruna mummy tu silakanlah..ye..mmemag sangat dihargai..tih..tih..tih...
utuk tema raya aidilfitri yang pertama untuk kita 1 family tahun ni ialah biru...raya pertama warna biru..raya ke dua putih dan raya seterusnye tema bebas..hahaaha....memandangkan mummypun baru abis pantang so,mood melaraam tu mmg terbaekkkklah...iyelah 9 bulan comot skang time balas dendamlahkan..hehee..so aper lagi meh layan gambar time raya haritu..tengoklah mummy yg terlebih melaram tu ye...hehehe....
.
.
.
.
.
.

ANAK TERUNA MUMMY BERBAJU RAYA!
 
 SALLEHUDIN FAMILY

 SALEHUDIN FAMILY PART 2

 SALEHUDIN FAMILY PART 3

 MAKAN TIME @UMH ATOK SALLEH

 @UMAH TOK SALLEH AGAIN

 HAPPENING FAMILY..TERBAEKK

 UNTIE IKI WITH MAKCIK ANIS AISY

 UNTIE NANA & UNTIE UNA

 UNTIE YANIE

 MUMMY,AISY & MOYANG AISY

 MAKAN TIME AGAIN

 AISY WITH MOYANG

 MUMMY & BABAH AISY

 MUMMY & BABAH AISY PART 2

 MUMMY & BABAH AISY PART 3..COVER BAIK SPARE TAYAR.HEE

 AISY YG KELETIHAN

MUMMY & ATOK TAM SHEQAL(RAYA KE 2)

 MUMMY & ATOK TAM SHEQAL AGAIN

 BABAH WITH ATOK TAM SHEQAL

 AISY YG PENAT BERAYA

 MUMMY YG DOK PAKSA AISY BERGAMBAR.HEEH

 BAJU RAYA AISY TEMA BIRUAN


 MUMMY,BABAH & AISY NUR RAYYAN HR RAYA KE 2

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

jumlah kalori dalam makanan

ASSALAMUALAIKUM....
HARini mummmy nak share jumlah kalori yang terdapat didalam makanan harian kat malaysiani..makanan yang sokmo-sokmo kita nampak dan makan...disebabkan mummy berada dalam mode 48 kg minngu ni,banyak ilmu tentang pemakanan yang seimbang dan sihat mummy dok baca dan geoogle kat intenet...jumlah 2,3 blog yang menarik perhatian mummy..darkbatman.com & sususejat .com..banyak ilmu pemakanan ada kat sini tau....jom harini kita kira jumlah kalori yang kita amik harini....

Kategori:Kuih Muih 1. Kasui berkelapa parut (sekeping) = 160 kalori
2. Kuih lapis (sekeping) = 130 kalori
3. Bingka ubi (sekeping) = 220 kalori
4. Cekodok Pisang (sebiji sederhana) = 180 kalori
5. Popia goreng (satu) = 130 kalori
6. Popia basah (satu) = 95 kalori
7. Pisang goreng (sekeping) = 170 kalori Kategori: Lauk Pauk 1. Ikan kembong kari berkuah (seekor) = 85 kalori
2. Ikan tenggiri goreng bercili (sepotong) = 142 kalori
3. Ikan kembong goreng (seekor) = 140 kalori
4. Ikan senangin masam manis berkuah (sepoton…

TAK MAU roti john LAGI!!

ASSALAMUALAIKUM...



makan apa harini....masak atau beli tersedia di kedai jer??mummy...em...still berada dalam mood 48 kg lagi...harini mummy berjaya control nafsu makan mummy ni..alhamdulilah....taikan tu bila tengahari smpai petangjer..naik ke malam sblm pkl 7...mummy dah bedal ROTI JOHN...lepas kekenyangan membedal roti john barulah rasa bersalah kat perut & terpikir nak tengok kandungan kalori yang ada dalam roti john....nak tau berapa????adesss!!!1 hidangan roti john=570 kalori & 27 gram lemak..mak aih tingginyalah!!!dahlah mummy hanya perlukan 1600 kalori jer utk 1 hari..yelah sebab terlalu rajin bersenamkan tulah padahnya..uwaaaaa....TAKNAK MAKAN ROTI JOHN  lagi..PUNAH DIET MUMMY HARINILAH...jom kira kalori makanan mummy harini ye....

sarapan:jusmate 5 sahaja lunch : salad+telur 1biji+ayam bakar sedikit(bahagian isi )+air kos0ng=110+102(212 kalori) dinner(sblm pkl 8 mlm)rotijohn+sate 3 cucuk+air kosong=(675 kalori) senaman:sit up 30x+skipping 30x(akan terus berusaha banyakkan…