Skip to main content

biru biruan di hari raya!!!!

adessss!!!basi sudah nak cite pasal hari raya ni...baru harini berkesempatan nak citer hari raya..orang lain awal2 lagi dah semangat nak sibuk upload gambar raya kat facebook bagai....mummy baru hari ni terhegeh-hegeh nak story mory cite masa raya haritu..apersal yer??/oh !!maybe sebab mummy langsung tak puasa 1 haripun tu yang mood raya langsung takde kot..hahahaa..alamak kantoi sudah!!!!!tapi bukan sengaja mummy tak mo puasa..keadaan tak mengizinkan mummy still bernifas masa ramadhan haritu..lepasni silalah mengganti puasa yer mummy..iskkkk!!!sengsara mummy ooo...
citer pasal raya tahun ni...mummy rasa raya yang paling best...paling terbaekkk..paling gempaq..paling the best...paling meriah..paling happy..paling syok....paling..paling..paling dan palinglah....bagi diri &hidup mummylah...memang bestlah...dapat cium tangan suami mohon maap atas dosa silap mummy pd babah dan yang paling best tahun ni dapat kumpul duit raya untuk anak mummy ni..best...sbb selain memberi duit raya..mummy dapat kumpul duit raya untuk anak sendiri..hahahaa..syok betul terasa zaman kegemilangan masa terima duit raya dulu..hehee..ah!!raya sebulankan..so saper yg nak bagi duit raya pada anak teruna mummy tu silakanlah..ye..mmemag sangat dihargai..tih..tih..tih...
utuk tema raya aidilfitri yang pertama untuk kita 1 family tahun ni ialah biru...raya pertama warna biru..raya ke dua putih dan raya seterusnye tema bebas..hahaaha....memandangkan mummypun baru abis pantang so,mood melaraam tu mmg terbaekkkklah...iyelah 9 bulan comot skang time balas dendamlahkan..hehee..so aper lagi meh layan gambar time raya haritu..tengoklah mummy yg terlebih melaram tu ye...hehehe....
.
.
.
.
.
.

ANAK TERUNA MUMMY BERBAJU RAYA!
 
 SALLEHUDIN FAMILY

 SALEHUDIN FAMILY PART 2

 SALEHUDIN FAMILY PART 3

 MAKAN TIME @UMH ATOK SALLEH

 @UMAH TOK SALLEH AGAIN

 HAPPENING FAMILY..TERBAEKK

 UNTIE IKI WITH MAKCIK ANIS AISY

 UNTIE NANA & UNTIE UNA

 UNTIE YANIE

 MUMMY,AISY & MOYANG AISY

 MAKAN TIME AGAIN

 AISY WITH MOYANG

 MUMMY & BABAH AISY

 MUMMY & BABAH AISY PART 2

 MUMMY & BABAH AISY PART 3..COVER BAIK SPARE TAYAR.HEE

 AISY YG KELETIHAN

MUMMY & ATOK TAM SHEQAL(RAYA KE 2)

 MUMMY & ATOK TAM SHEQAL AGAIN

 BABAH WITH ATOK TAM SHEQAL

 AISY YG PENAT BERAYA

 MUMMY YG DOK PAKSA AISY BERGAMBAR.HEEH

 BAJU RAYA AISY TEMA BIRUAN


 MUMMY,BABAH & AISY NUR RAYYAN HR RAYA KE 2

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…