Skip to main content

Handbag mrkamput

Assalamualaikum

Tak Terlambat untuk mummy ucapkan Salam maal hijrah untuk semua umat islam..moga penghijrahan kita lebih baik dari tahun sebelumnya...Kalo bagi diri mummy sendiri mahu berhijrah untuk jadi anak,Ibu Dan paling penting isteri yang solehah yang boleh membuka pintu syurga untuk mr kamput di akhirat nanti aminn!!Berubah ke Arah kebaikan sikit Demi sedikit insyaallah moga niat murni mummyni Allah permudahkan Dan makbulkan..

Em...skang dah masuk tgh bulan November pun...dah masuk ujung tahun,dah start pun cuti sekolah..cepat sungguh masa berlalu secepat besarnya anak teruna yang dah pun berumur 1 thn 4 bulan 3 nov haritu...penah tengok lelaki ader handbag Atau dalam bahasa melayunya begtangan??ada yup mmg Ada Kalo artis mummy pnh tgk double A (azwan Ali)ader handbag yg cantik2,marvelous kalah ualls handbag cabuk mummy tu...tapi dekat dunia luar blom penah lagi mummy jumpa lelaki yang dok kelet handbag kecuali bawakkan handbag bini Atau Awek punya lah..selaintu lelaki "Adik-Adik"mmg banyak lah bawak handbag..hehehehehe

Tapi kan mrkamput suami mummy yang gagah perkasa,macho bagaikan Arjun rampal pelakon Hindustan tu Ada handbag....pelikkan???apakah suamiku itu dua Alam????ohhh tidak!!!dia lelaki Tulen ualls Kalo tak McM ner boleh wujudnya Aisy nur RAYYAN ops!!!!hahahahahahaha...mmg handbag mr kamputni ajaib sikit,tak bleh mrkamput bergerak komfem dia akn ikut...msk blik dia follow,pg toiletpun dia join skali...bagus kan???mrkamput sangatlah syg kan handbag diani....kemana-mana mesti dia bawaklah....tp Ada masanya smpai kan mrkamput kn mintak tolong mummy untuk bawak lari handbag dia ni Jgn bg Nampak mr kamput keluar Kalo tak komfem handbag mrkamput ni akn mengamuk hehehehe....yang paling best handbag mrkamput ni takde di jual dimana tempat tau!!hanya untuk mrkamput sorangjer nak tengok tak handbag mr kamput yang comel....kiutmiut......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tadaaaaaaaaa

Inilah dia handbag mr kamput. AISY NUR RAYYAN Kemana mrkamput pergi mesti nak ikut hehehehe comelkan,kiut miut tak handbag mr kamput ???hahahaahhahaha

Sekian






Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

TAK MAU roti john LAGI!!

ASSALAMUALAIKUM...



makan apa harini....masak atau beli tersedia di kedai jer??mummy...em...still berada dalam mood 48 kg lagi...harini mummy berjaya control nafsu makan mummy ni..alhamdulilah....taikan tu bila tengahari smpai petangjer..naik ke malam sblm pkl 7...mummy dah bedal ROTI JOHN...lepas kekenyangan membedal roti john barulah rasa bersalah kat perut & terpikir nak tengok kandungan kalori yang ada dalam roti john....nak tau berapa????adesss!!!1 hidangan roti john=570 kalori & 27 gram lemak..mak aih tingginyalah!!!dahlah mummy hanya perlukan 1600 kalori jer utk 1 hari..yelah sebab terlalu rajin bersenamkan tulah padahnya..uwaaaaa....TAKNAK MAKAN ROTI JOHN  lagi..PUNAH DIET MUMMY HARINILAH...jom kira kalori makanan mummy harini ye....

sarapan:jusmate 5 sahaja lunch : salad+telur 1biji+ayam bakar sedikit(bahagian isi )+air kos0ng=110+102(212 kalori) dinner(sblm pkl 8 mlm)rotijohn+sate 3 cucuk+air kosong=(675 kalori) senaman:sit up 30x+skipping 30x(akan terus berusaha banyakkan…

jumlah kalori dalam makanan

ASSALAMUALAIKUM....
HARini mummmy nak share jumlah kalori yang terdapat didalam makanan harian kat malaysiani..makanan yang sokmo-sokmo kita nampak dan makan...disebabkan mummy berada dalam mode 48 kg minngu ni,banyak ilmu tentang pemakanan yang seimbang dan sihat mummy dok baca dan geoogle kat intenet...jumlah 2,3 blog yang menarik perhatian mummy..darkbatman.com & sususejat .com..banyak ilmu pemakanan ada kat sini tau....jom harini kita kira jumlah kalori yang kita amik harini....

Kategori:Kuih Muih 1. Kasui berkelapa parut (sekeping) = 160 kalori
2. Kuih lapis (sekeping) = 130 kalori
3. Bingka ubi (sekeping) = 220 kalori
4. Cekodok Pisang (sebiji sederhana) = 180 kalori
5. Popia goreng (satu) = 130 kalori
6. Popia basah (satu) = 95 kalori
7. Pisang goreng (sekeping) = 170 kalori Kategori: Lauk Pauk 1. Ikan kembong kari berkuah (seekor) = 85 kalori
2. Ikan tenggiri goreng bercili (sepotong) = 142 kalori
3. Ikan kembong goreng (seekor) = 140 kalori
4. Ikan senangin masam manis berkuah (sepoton…