Skip to main content

welcome 2 my tummy baby!!!

assalamualaikum......

ayoyoyo.....kat mana -mana skang sibuk org dok perkatakan keputusan PRU13....mummy dan babah pun still duduk depan tb melayan result pru13 yang bermula pada 5 hb 5 2013..alhamdulilah kalini mummy ditugaskan untuk menjalan tanggungjwab bertugas di PRU13....pertamakali mengundi dan terlibat dengan pru ni....penat smpai balik umah telentang ala-ala superman atas katil...tapi 1 pengalaman yang tak dapat digambarkan...macam-macam jenis perangai,ragam manusia dapat dilihat.....insyaallah kalo 5 tahun lagi masih bernafas dibumi allah ni mummy mahu lagi bertugas di pru...cuma yang tak syoknya kena undi pos,takde dakwat kekal ditangan sebagai bukti yang dah selesai menjalankan tanggungjawab sebagai rakyat malaysia..

alhamdulilah bn menang macam 5 tahun lepas....seronok kami laki bini...sampaikan wall mummy di fb pun panas dibuatnya..takkisahlahkan...hak masing-masing untuk mengundi....mummy dan babah memang dilahirkan dari keluarga yang taat setia dengan BN...tok abah aisy memang dari dulu sangat-sangatlah kuatnya semangat cintakan negara tu...mcmtu jugak dengan atok dan nenek aisy disabah....kalo dulu time nak mengundi dirumah tok abah komfem terpasang bendera BN besar gedabak di depan rumah...hehehe...dulu mummy tak amik tahu langsung pasalpolitikni baru tahun nilah semangat tu berkobar-kobar sikit...


harini jugak mummy dengan senang hatinya nak bagitau aisy bakal menjadi abang insyaallah 23 november ni adik aisy akan lahir.....usia kandungan mummypun baru 10 minggu....taknak terlampau excited lepas awal-awal haritu ader sikit problemdengan kandungan kalini...tapi berkat doa mummy dan babah masalah tu dah takde....alhamdulilah....kalo ikutkan mummy dan babah memang nak anakperempuan..kalo sekiranya masih boy mcm aisy kami terimadengan hati yang terbuka..asalkan baby sihat ,sempurna macam abag aisy....yang paling penting tak cerewet sama mcm abg ye sayang....kali ni mummy tak mabuk mcm prenenkan aisy dulu....suka makan masam,pedas...dan sgt cerewet bab makan...dan paling teruk sangat lembik,pemalas terlampau...smpaikan babah penah komplen"mummy kalini lembik,malas sgt nanti baby lahir lembik,malas mcm mummy gak"hahahhahaa...

baby sayang..membesarlah dengan jayanya dalam perut mummy ye nak....mummy,babah dan abang aisy doakan baby sihat,sempurna dalam perut mummy ye sayang!!!!welcome 2 my tummy baby.....love!!!




Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…