Skip to main content

HOLIDAY KE CAMERON HIGHLANDS

ASSALAMUALAIKUM

sekarang ni musim panas melampau,dijangka sampai bulan jun nanti cuaca panas melanda MAlaysia ni. awal bulan 4 haritu mommy 1 family termasuk semua adik beradik mommy dan tokmak aisy n arryan bercuti ke Cameron highlans. Ini kali ke 3 Aisy pergi dan pertama kali bagi Arryan. MAcam biasa percutian kalini di sponser oleh untie NANA merangkap banker family MR BOB hehehehe....Terima kasih untie NANA tahun depan sponser holiday ke LAngkawi plak ye...

Kami ke sana dengan 2 buah kereta. Bertolak dari rumah Tok abah Aisy & Arryan pukul 10.30pagi dan smpai ke Brinchang pada pukul 12 tgh hari. Cuaca dekat sana panas tapi angin yang kuat membuatkan cuaca yag panas jadi nyaman dan selesa... Mommy agak risau sebab sebelum tu Arrayan kena demam dan batuk. Tapi alhamdulilah Arryan sihat dan batuk Arryan hilang masa di CAmeron. Tempat pertama kami sebelum chek in hotel di kebun teh Cameron Valley menikmati teh dengan suasana kebun teh yang nyaman di Tea house. Walaupun masa tu hanya weekend biasa tapi ramai pelancong yang datang dan  jalan di CAmeron pun jam teruk. Mula-mula Aisy smpai dan tengok pemandangan kebun teh Aisy cakap"mi cantiknya tempat ni..sejukkknya"nampak tak betapa happy nya Aisy berada di tempat yang nyaman dan tenang hehe. Almaklumlah kalo di Shahalam kena bekurung di umah jer panas plak tu cuacanya.. Lama Aisy berdiri memandang kebun teh jakun gaknya ahhahaahhahhaha..... KAmi dekat situ dalam 1jam sempatlah menikmati aiskrim malaysia asli perisa strswbery,babah minum teh ,mommy cheese kek strawbery...semunya menu berasaskan strawberylah kan..hahaha


Kami chek in pukul 1.30 tgh hari di REGENCY APARTMENT terletak di Brichang. rehat,solat dan makan tengahhari di situ petang baru kami keluar ke strawbery farm tempat wajib kalo pergi ke cameron..menikmati menu strawbery yang pelbagai. Pada malam nya kami ke pasar malam yang terletak di depan hotel tempat tinggal kami. malam tu mommy tak berpeluang membeli apa-apa pun hanya makanan yang mommy dapat beli walaupun 2 kali ke pasar malam..Aryyan buat amukan semua otromen nak dibelinya...dah lah dengan cuaca yang sejuk sangat terus hilang mood nak membeli barang-barang untuk dibawa balik ke shahalam.

malam tu memang hero-hero mommy pakai baju 2 lapis lengan panjang dengan stokin sejuk sangat...tido sangat-sangatlah lena dan nyaman sekali. hari ke 2 kami ke taman rama-rama dan taman lavender. kat taman lavender dah tak banyak gambar mommy amik abanga isy je yang sempat berposing gara-gara seklai lagi Arryan amukan disebabkan otromen...dia ingat ke CAmeron  nak buat misi mencari otromenke??setiap kali jumpa wajib beli..hahahahhaha

review mommy dengan hotel penginapan kami tinggal..apartmen memang besar selesa sangat untuk family besar kami ni..tapi yang tak best nya servis lembap..masuk bilik tuala takde,sabun takde,cerek air takde,alas kaki pun takde..semua kena mintak.dah mintak bukan terus dapat.2 kali ke kaunter tengah malam baru di hantar.yang paling tak syok lif rosak 1 je lif boleh guna tupun lif kecik.kami tinggal tingkat 8 dengan orang ramainya so tgu nak naik lif je dah dekat 1jam..

tapi ke cameron kalini memang besat lagi plak aisy dan arryan dan besar. abang aisy dah faham erti seronok bila pergi holiday dah tau berceritadengan kawan walaupun arryan hanya tau misi pencarian otromen jer hahahaa















Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…