Skip to main content

4 bulan 16 hari berjaya sudah!!!!!!hooooreyyy....

hip...hip..hip..hoorey!!!!tahniah untuk anak teruna mummy AISY NUR RAYYAN...sebab berjaya sudah menjalankan misi beliau....TAHNIAH SON...mummy bangga dengan aisy tau!!!seronok sungguh mummy harini sebab anak teruna mummy dah berjaya sempurnakan misi nya dengan jayanya...misi apa ye????adalahhhhh....rahsia..hehehe...

seronok mcam si anak teruna lulus dengan jayanya dalam UPSR 5A baru2 ni...hehe....rasa macam nak bagitau 1 dunia yang si BOS BAM BAM dah berjaya mengharungi misinya tanpa bantuan mummy ataupun babah...ceh!!!MISI apa ya...ADALAH....rahsia dulu oky.hahahaha..

hari genap umur BOS BAM BAM 4 bulan 16 hr...memang tak sangka selama ni babah dan mummy amat takut bila bam bam belom sempurnakan misi dia tu...lebih-lebih lagi mummylah sebab anak kawan mummy yang lgi muda dari AISY dahpun selamat dengan sempurna dengan misi masing2... misi apalah mummy rahsiakan ni kan...poyo lelebih plak mummy ni kan..hehe...nak tau apa dia????AISY NUR RAYYAN dah meniarap pun harini..hehe...mummy seronok tak terkata bila tgk perkembangan anak depan mata sendiri...

selamani mmg mummy risau bila aisy tak meniarap...harini mummy bersyukur sgt anak mummy yg bam bam tu berjaya meniarap..lantaklah org nak cakap mummy poyo ker,kecoh ker...hanya orang yanag bergelar ibu jer rasa perasaan gembira bila tengok perkembangan anak.. masa aisy meniarap..mummy dok sibuk kat dapur masak untuk babah..aisy dok main sambil buat latihan vokal...jeritan power...yang boleh buat mumy perasan bila makin lama jeritan siteruna mummy makin kuat...mummy jenguk tgk aisy dahpun meniarap...alhamdulilah menitis airmata mummy...terharu rasa mcm 1 kepuasan yang amat sangat....lepas ni aisy kena pndai merangak,duduk,bercakap,tumbuh gigi & berjalan ye sayang...yang paling mummy tak sabar saat aisy panggil dan sebut perkataan 'MUMMY"...CEPATlah nak..cepat besar....
.
.
.
.
.
 akhirnya berjaya...gara2 nak amik puting...tqvm puting!!!


 second meniarap..dah mula kerek sikit.hehe

 lepas meniarap..penatlah ammi!!

 aksi dah teror sikit...kerek bnyk dah ni!!

 hahaha....aksi ngamuk bila takleh nak pusing setelah penat

 lagi aksi kerek setelah dah pndai meniarap..hehe

 kalo ngantuk puting kat bibir sikitpun jdlah..haha

 aksi mula2 nak meniarap..momtot tu yg berat

aisy ngan ammi yg syok meniarap,,hehee


Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…