Skip to main content

selamat tinggal mama,bapak & mama tua....

hari ni dah 27 hb 10 pun...dah jadi isteri kamput 27 hr pun...dan harini mr kamput ku dapat gaji..wah...merasalah gaji suami aku hrni.hahhahaa...(mcm sblum ni tak pernah rasa jer hehe)dan sejak 27 hr jadi isteri ni 3 x dah aku buat prenen test...paling terbaru semalam...tapi yg tak syoknya lom sempat aku mencuba prenent test jatuh ke dlm lubang tandas...gara2 terlalu excited kot.hehehe...so...result nye still negatif & lps ni aku dah tak mahu beli lagi....coz sudah berjanji dgn kamputku begitu..hehe

hari yg ke 27 hr ni jugak hari yg sedih pada aku sebab mama & bapak mentuaku ngan mama tua ku(makcik hubby) tlh balik ke sabah pg tadi.....sedih sebab nya tak tahu bila lagi dapat jumpa ngan diaorg...sabah tu kalo dekat mcm pahang...tiap2 bulan pun aku boleh balik...tapi sabah tu jauh,kena menyeberang laut...mmg berbakul2 pesanan utk aku ngan hubby di berikan mereka...lepas ni mesti rindu masakan mama,sambal mama tua yg wajib ada setiap kali makan,gurauan dari bapak....yg paling kesian mr kamputku,mesti dia sangat rindukan mama & bapak dia..sebab aku lihat air mata hubbyku bergenang semasa memeluk & mencium mamaku...bermula besok pagi,tiada lagi sarapan pg utk aku ngan hubby & tiada lagi bekalan utk kami berdua bawa bekerja....dan bermula jugak besok tugas seorang isteri yg bekerja akan aku pikul sepenuhnya...harap aku akan jadi isteri yg sabar & solehah..dan paling mengharap mr kamputku sedia membantu & memahami situasi isterinya yang bekerja ini.hehehe

mama,bapak & mama tua..selamat tinggal..semoga selamat sampai ke sabah....panjang umur kita akan jumpa lagi..kami akan merindui kalian di sini.... :)
.
.
.
.

.
.
.
.
.











Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

jumlah kalori dalam makanan

ASSALAMUALAIKUM....
HARini mummmy nak share jumlah kalori yang terdapat didalam makanan harian kat malaysiani..makanan yang sokmo-sokmo kita nampak dan makan...disebabkan mummy berada dalam mode 48 kg minngu ni,banyak ilmu tentang pemakanan yang seimbang dan sihat mummy dok baca dan geoogle kat intenet...jumlah 2,3 blog yang menarik perhatian mummy..darkbatman.com & sususejat .com..banyak ilmu pemakanan ada kat sini tau....jom harini kita kira jumlah kalori yang kita amik harini....

Kategori:Kuih Muih 1. Kasui berkelapa parut (sekeping) = 160 kalori
2. Kuih lapis (sekeping) = 130 kalori
3. Bingka ubi (sekeping) = 220 kalori
4. Cekodok Pisang (sebiji sederhana) = 180 kalori
5. Popia goreng (satu) = 130 kalori
6. Popia basah (satu) = 95 kalori
7. Pisang goreng (sekeping) = 170 kalori Kategori: Lauk Pauk 1. Ikan kembong kari berkuah (seekor) = 85 kalori
2. Ikan tenggiri goreng bercili (sepotong) = 142 kalori
3. Ikan kembong goreng (seekor) = 140 kalori
4. Ikan senangin masam manis berkuah (sepoton…

KELEBIHAN DOA NABI YUNUS

ASSALAMUALAIKUM.

harini mommy nak share doa NABI YUNUS yang mommy amalkan bersama-sama dua hero kesayangan mommy AISY & RAFAEL. mula -mula mommy amalkan masa mengandungkan abang Aisy,setiap hari baca untuk allah permudahkan urusan melahiran abang aisy.sampailah dalam bilik bersalin pun mommy amalkan..lepas abang aisy selamat dilahirkan dah jadi terbiasa pulak baca doa ni setiap hari lepas solat.sekarang alhamdulilah dah jadi rutin harian dan mommy amalkan bersama-sama anak soleh mommy aisy & rafael.

setiap kali nak keluar dalam kereta mommy akan bacakan juga untuk anak-anak soleh mommy..semoga allah permudahkan urusan mommy,babah sewaktu ditempat bekerja dan allah swt permudahkan urusan abang aisy & rafael di sekolah.

okies mari kita baca kelebihan doa nabi yunus ini ye!!

Fadhilat doa/tasbih Nabi Yunus a.s.  semasa terperangkap di dalam perut Ikan Nun.
Sabda Rasulullah SAW maksudnya : “Barangsiapa mempunyai apa-apa hajat, hendaklah ia berwuduk, kemudian sujud kepada Allah, s…