Skip to main content

selamat tinggal mama,bapak & mama tua....

hari ni dah 27 hb 10 pun...dah jadi isteri kamput 27 hr pun...dan harini mr kamput ku dapat gaji..wah...merasalah gaji suami aku hrni.hahhahaa...(mcm sblum ni tak pernah rasa jer hehe)dan sejak 27 hr jadi isteri ni 3 x dah aku buat prenen test...paling terbaru semalam...tapi yg tak syoknya lom sempat aku mencuba prenent test jatuh ke dlm lubang tandas...gara2 terlalu excited kot.hehehe...so...result nye still negatif & lps ni aku dah tak mahu beli lagi....coz sudah berjanji dgn kamputku begitu..hehe

hari yg ke 27 hr ni jugak hari yg sedih pada aku sebab mama & bapak mentuaku ngan mama tua ku(makcik hubby) tlh balik ke sabah pg tadi.....sedih sebab nya tak tahu bila lagi dapat jumpa ngan diaorg...sabah tu kalo dekat mcm pahang...tiap2 bulan pun aku boleh balik...tapi sabah tu jauh,kena menyeberang laut...mmg berbakul2 pesanan utk aku ngan hubby di berikan mereka...lepas ni mesti rindu masakan mama,sambal mama tua yg wajib ada setiap kali makan,gurauan dari bapak....yg paling kesian mr kamputku,mesti dia sangat rindukan mama & bapak dia..sebab aku lihat air mata hubbyku bergenang semasa memeluk & mencium mamaku...bermula besok pagi,tiada lagi sarapan pg utk aku ngan hubby & tiada lagi bekalan utk kami berdua bawa bekerja....dan bermula jugak besok tugas seorang isteri yg bekerja akan aku pikul sepenuhnya...harap aku akan jadi isteri yg sabar & solehah..dan paling mengharap mr kamputku sedia membantu & memahami situasi isterinya yang bekerja ini.hehehe

mama,bapak & mama tua..selamat tinggal..semoga selamat sampai ke sabah....panjang umur kita akan jumpa lagi..kami akan merindui kalian di sini.... :)
.
.
.
.

.
.
.
.
.











Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…