Skip to main content

baby tak mahu mkn nasi....

mood oky hari ni,so amik peluang ngan mood yg baik ni search intenet....terpandanglah story kat beutifull nara tu yg bgtau  wife jimmy (pengacara af8 ) dah prenen 4 minggu...oh!!!tak silap aku jimmy ni kahwen sama tarikh ngan aku 1 oktober 2010..kiranya nanti usia anak kami samalah kan....alhamdulilah rezeki awl yg allah bg pada kami kan..tahniah untuk jimmy dan isteri.....(walaupun jimmy tu lom tentu baca ucapan tahniah dr aku ni kan.hehe)
katakan tidak pada nasi ye mummy & babah 



dah jarang2 aku citer kat blog nikan...oky hrni aku nak bgtahu yg skang aku tak suka makan nasi....maybe sebab baby aku ni yaang ala2 mat salleh gitu.haha....mula2 tu aku tak perasaan sgt ngan perubahan yg terbaru berlaku ni...tiap kali lps makan je nasi..mulalah aku rasa mcm nak muntah dan rasa nasi tu mcm melekat je di kerongkong aku ni...tu yang aku mula terpikir baby aku ni mesti ala-ala mat salleh gitu coz tak suka nasi..hehee...yang lebih haru nya...mr kamput aku yg sebelum ni mmg pencinta nasi & wajib makan nasi sekarang ni pun tak boleh nak makan nasi....mr kamput cakap dia skang selera nak makan yang jenis mee & pasta jer...oh!!!betulkan...baby aku ni ala2 org putih gitu..hahahaha
jadi nak bagi baby aku ni kenyang aku pun dah tak makan nasi...sebab kalo makan pun komfem akan bagi masalah pada aku kan...sekarang aku hanya makan roti,keutiaw & spageti....sebab makanan ni jer yang boleh bagi aku ni kenyang....mr kamput pun mmg skang dah sama selera ngan aku so takde masalahlah untuk aku masak dalam keadaan aku yang mabuk prenen ni.....






Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…