Skip to main content

pemalas betul skang ni....


skang ni terasa amat bahagia sekali dengan kehidupan aku...punya seorang suami yang penyayang, bertangungjawab & skang semenjak kahwen mrkamput dah pandai romantis....kalo dulu masa kawan & bertunang(6 thn kami kenal)mmg sgt2 menyakitkan hati..sebab hubby ku ini lgsng tak pernah bersikap romantis ngan aku..aper lagi ucapan I LOVE U...tak pernah di ucapkannya....tapi skang semuanya sudah bertukar..alhamdulilah....aku suka dan terasa diri ini di hargai....lebih2lagi bila aku DI SAHKAN HAMIL...alhamdulilah,lengkap rasa nya hidup...bila impian selama ini jadi kenyataan.... :)

semenjak aku di sahkan hamilni....mmg aku kurang sihat,tak bermaya...bangun pagi je..mesti rasa nak muntah,lepas makan je dah mula loya2....3 hr aku mc gara2 aku demam yg teruk & sakit belakang....lepas tu yg tak bestnya...aku jadi malas...pemalas yg sangat2..malas nak masak,malas nak kerja,yang paling teruk malas utuk mandi....bila nak pergi kerja...mulalah rasa mcm malas je nak mandi..hehehe....kenapa entah???maybe sebab pembawakan baby ni kot....ouh!!!!notty ye anak mummy ni....kalo mummy tak semangat & rajin nak kerja mcm ne mummy nak tolong babah sayang...cari duit untuk baby & family kita nanti...sian babah penat cari duit sorang2...

harap lepas ni...still mcm dulu...rajin & aktif....barulah baby cergas....dan yg paling penting baby selamat lahir ke dunia...utuk anak mummy dan babah ni....jgn notty ye sayang....jadi budak yg baik dlm perut mummy ye...love u so much my son....muahhhh...

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…