Skip to main content

rumah oh rumah!!!!

adoyai!!!!kenapalah nak upload pic tak bleh ni???sbb handphone mummy ni kurang power ke agaknye tetibe jd jot...jot..jot...kejap bleh upload gmbar kejap tak boleh.....mmg harus tukar blackberry ni jwpnye....so,mr kamput mummy ape lagi?????dgrlah rintihan isteri kamu ni yang mahukan blackberry.hahaha......ingatkan hrni nak lah story psal istana kamput home sweet home....tapi ade plak halangannye gmbar tak boleh di upload....tepaksalah mummy cite je....u all hanya imagine oky....hehehe....

oky start dgn ruang tamu....tema pilihan mula2 merah+hitam utk warna cat dinding....tapi ats persetujuan mr kamput&mrs kamput cat diruang tamu jdlah merah+silver@kelabu....sungguh cantik...sumpah tak tipu....nampak elegen ala2 kondo mewah gitu...hehe....ade plak tv br mr kamput yg br dibeli 42 inci lglah menarik...haha(saje mummy nak bgtau yg mr kamput bli tv baru ngeeeeee)

ruang dapur plak....tema cat dinding warna kuning emas.....ni bahagian adik2 mummy yg 4 org tu tlg catkan....hasilnye...abis bahagian dapur comot penuh dgn cat dan mr kamput mummy terpaksa bersihkan guna tinner...hahaha....setiap lntai di dapur penuh cat warna kuning.....nsib babah baby tu rajin so,lntai di dapur bersih mcm biasa di kerjakan babah....dgn adenye ruang dapur yg warna kuning takdelah selera mummy lps pantang nanti jd selera monters time mkn ek....hehe
Bilik ade 3...so,mummy mulakan dgn bilik solat merangkap bilik bacaan yg mummy akn simpan buku2 mummy dlm blk tu juga.....ni pilihan babah...babah pilih warna biru laut utk bilik solat kita...babah ckp biru lambangkan ketenangan sesuai utk kita menunaikan ibadat pd allah.....

Bilik yg ke 2 plak...bilik baby mummy ni nanti...tapi baby akn gunakan bila baby dah boleh tidur sndiri...so,selagi baby kecik baby akn tidur dgn mummy dan babah oky....jadi mummy jadikan bilik tu utk tetamu yg dtg umh kita nanti...tp deko bilik tu mmg utk baby mummy ni...warna kuning dan penuh kartun-kartun dan sticker wallpaper yg comel2 mcm anak mummy ni nanti....dkt bilik ni juga ade almari dan katil baby mummy yg bakal lahir bila2 ms je lagi....

Oky utk bilik mummy & babah...cat dindingnye warna yg plg cantik....pink kaler....tak sangka warna pink yg babah pilih utk bilik kami...babah ckp pink tu romantik..hahaha...so,smua yg ade dlm blik mummy dan babah bewarna pink...sgt sweet.....terasa mcm pengantin baru je mummy dan babah ni..hehehe...

Utk 2 toilet mummy biarkan putih cuma mummy tmbah stiker2 wall yg comel sesuai utk toilet...cuma istana kamput family ni blom siap deco sepenuhnye sbb mummy tak berapa nak kuat dan sihat coz tgh menghitung hr utk lahirkan baby mummy ni..insyaallah bila dah sihat dan selamat lahirkan baby mummy nanti mummy akan start deko rumah sepnuhnye..don't worry gojes sekalian mummy akn upload disini utk tunjuk betapa hebatnye istana kamput family ni..hehehe....doakan mummy selamat mwlahirkan baby mummy ni yw...dan baby mummmy yg dah tak sabar babah dgn mummy tgu kelahirannye selamat,sempurna,sihat,comel lahir ke dunia ni.

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

jumlah kalori dalam makanan

ASSALAMUALAIKUM....
HARini mummmy nak share jumlah kalori yang terdapat didalam makanan harian kat malaysiani..makanan yang sokmo-sokmo kita nampak dan makan...disebabkan mummy berada dalam mode 48 kg minngu ni,banyak ilmu tentang pemakanan yang seimbang dan sihat mummy dok baca dan geoogle kat intenet...jumlah 2,3 blog yang menarik perhatian mummy..darkbatman.com & sususejat .com..banyak ilmu pemakanan ada kat sini tau....jom harini kita kira jumlah kalori yang kita amik harini....

Kategori:Kuih Muih 1. Kasui berkelapa parut (sekeping) = 160 kalori
2. Kuih lapis (sekeping) = 130 kalori
3. Bingka ubi (sekeping) = 220 kalori
4. Cekodok Pisang (sebiji sederhana) = 180 kalori
5. Popia goreng (satu) = 130 kalori
6. Popia basah (satu) = 95 kalori
7. Pisang goreng (sekeping) = 170 kalori Kategori: Lauk Pauk 1. Ikan kembong kari berkuah (seekor) = 85 kalori
2. Ikan tenggiri goreng bercili (sepotong) = 142 kalori
3. Ikan kembong goreng (seekor) = 140 kalori
4. Ikan senangin masam manis berkuah (sepoton…

KELEBIHAN DOA NABI YUNUS

ASSALAMUALAIKUM.

harini mommy nak share doa NABI YUNUS yang mommy amalkan bersama-sama dua hero kesayangan mommy AISY & RAFAEL. mula -mula mommy amalkan masa mengandungkan abang Aisy,setiap hari baca untuk allah permudahkan urusan melahiran abang aisy.sampailah dalam bilik bersalin pun mommy amalkan..lepas abang aisy selamat dilahirkan dah jadi terbiasa pulak baca doa ni setiap hari lepas solat.sekarang alhamdulilah dah jadi rutin harian dan mommy amalkan bersama-sama anak soleh mommy aisy & rafael.

setiap kali nak keluar dalam kereta mommy akan bacakan juga untuk anak-anak soleh mommy..semoga allah permudahkan urusan mommy,babah sewaktu ditempat bekerja dan allah swt permudahkan urusan abang aisy & rafael di sekolah.

okies mari kita baca kelebihan doa nabi yunus ini ye!!

Fadhilat doa/tasbih Nabi Yunus a.s.  semasa terperangkap di dalam perut Ikan Nun.
Sabda Rasulullah SAW maksudnya : “Barangsiapa mempunyai apa-apa hajat, hendaklah ia berwuduk, kemudian sujud kepada Allah, s…