JellyPages.com

Saturday, May 8, 2010

1 mei@ANGAH TUNANG

.......sian dia kena cuci pinggaN......
......kami berdua....

......bakal2 pengantin@menantu MR BOB......


......with my mak andam.....



.......ngan abah n mak.....



1 MEI....Dah beberapa hari berlalu...baru harini dapat story pasai 1MEi ni.....masalah tak dapat upload pic..tak tahu lah line intenet problem@lappy aku ni yg kiok..hehehe....1 MEi 2010 ni....tarikh bg semua org bekerja bercuti...coz hari pekerja....dan bg family aku plak...adik aku yg no 2..selamat bertunang...alhamdullilah,majlis berjalan ngan lancar....takde pekara burukpun berlaku....aminnn....mmg syok kalo ade kenduri besar coz bleh bekumpul ngan semua family...yg jauh2 time mcmnilah dapat balik....dapat borak2,layan ayuni+adif+putri yg makin besar....mmg best+seronoklah.....cuma yg tak seronoknya bila time pas kenduri semua org hilang n balik cepat tak mahu menolong.....tau nak bungkus laukjer..dahlah time tu ade plak jiran aku kahwin..so,jiran2 aku terpaksa pergi ke umh org kahwin tu plak....kenelah FAMILY AKU YG KEMAS SENDIRI..tp ahli family akuni bleh buat tak tahuje..tu yg buat aku rasa nak jerit+marah+maki je semua org.....sian kat abah ngan mak akutu....nasib ade MR KAMPUT aku so,ringan sikit beban abah....nilah masalahnya kalo adik beradik ramai perempuan..kerja yg memerlukan tenaga lelaki ssh nak buat....ni time adik aku kenduri....nanti bila time aku kahwin...sape yg akan tolong...takkan mR KAMPUT aku lagi....sengsaranyalahkan.....abahlah jadi mangsanya nanti....cuma aku harap pada semua ahli family aku....tak kiralah sape2....asalkan ahli keluarga aku masa aku kahwin nanti tlglah ape yg patut oky..jangan tau nak bungkus laukjer....kalo tak kesiankan aku...TLG KESIANKAN ABAH NGAN MAK AKUTU....(terutama ABAH)....kalo time ade kenduri bukanke abah aku org paling rajin menolong....so,kenang2kanlah jasa abah akutu....kita dari keturunan yg sama,darah yg sama...jadi ape salahnya kita tolong sesama keluarga sendiri...bukan aku mintak duitpun..yg aku mintak kejesama n rajin2kanlah diri anda.....takkanlah pinggan makan sendiri pun abah aku yg nak basuh....SEPATUTNYA TIME ANAK SENDIRI KAHWIN OR BERTUNANG....kenelah relax layan tetamu...ni tidak...abahlah plak yg sibuk dari mula majlis sampailah dah abis majlis......mmg sangat2 sedih....time adik aku kenduri tu...aku adik beradik+MR KAMPUT+cousin aku yg umo 11 tahun+anak jiran aku Umo 11 tahun+mak+abah=yg letih mengemas....ahli family aku yg lain tukang makan+tukang lepak=bungkus lauk pastu blah balik umah dgncepat.....
MAAPLAH KALO ADER YG TERASA BUKAN UNTUK MENGATA SESUKA HATIJER...TAPI INI YG AKU RASA+PENDAM LEPAS KENDURI 1MEI HARITU....TAK SALAH KALO NAK LUAHKAN APE YG TERBUKU DLM DADAKAN....SO,RENUNG2KANLAHHHHH......

No comments:

Post a Comment

luv u comment