Skip to main content

selamat hari ibu PUAN SITI ZALEHA....


SELAMAT HARI IBU UNTUK SATU2NYA MAK AKU KAT DUNIA NI...PUAN SITI ZALEHA...mak org sayang sangat dekat mak...seikhlas hati org ni....org tak dapat bayangkan hidup org tanpa mak disisi org....mak sentiasa ade bila org sedih,gembira,sakit....mak setia menemani orang....maklah SAHABAt dunia akhirat org......
EM....korang ade mak tak?mesti adakan....kalo takde mak,mama,mummy,ibu,umi...takdelah kita lahirkat dunia nikan....mcm korang gak akupun ader insan yg lahirkan aku ke dunia ni...iaitu MAK aku...PUAN SITI ZALEHA ABD JALIL...aku sayangkan mak aku lebih dari aku sayangkan diri aku sendiri....mak aku ni lebih HEBAT dari SITI NURHALIZA,ERRA FAZIRA,JLO,ANGELINA JOLIE,ZIANA ZAIN DAN SEMUA KAUM PEREMPUAN KAT DUNIA NI...(pada diri akulah,mesti korangpun rasa mak korang hebatkan)....nak tahu tak kenapa aku cakap macamtu....sebabnya aku rasa mak aku ni wanita yg sangat2 sabar+tabah....mak telah melahirkan aku adik beradik yg seramai 7 org tu...mak jaga kami 7 org,mak jaga abah...mak sediakan makan pakai kami...mak jaga kami time kami sakit...(sampai mak tak tido malam kalo ank dia sakit),mak tunaikan semua permintaan kami,mak sayangkan kami lebih dari mak sayangkan diri mak sendiri....mak selalu mengalah dengan anak2 dia....mak mmg HEBAt....mak tak peduli apa org cakap tentang anak2 dia+tentang suami dia...mak tak penah kisah semua tu....yg mak tahu mak sangat sayangkan kami....sangat sayangkan anak2 dia...sangat sayangkan ABAh kami....
sekarang walaupun anak2 mak dah besar...aku dah nak masuk 27 tahun..mak tetap jaga aku macam aku kecik2 dulu...kalo aku sakit mak tetap bg ubat dan tgu sampai aku siap makan ubat baru mak lari..(aku ssh nak makan ubat)ape yg aku nak makan mak akan masak kan....skang walaupun dah ddk berjauhan mak akan call setiap hari untuk tahu tentang aku ngan adik2...sebelum mak tido mak akan call untuk berborak dengan anak2 dia...tulah MAK aku....org yg aku sayangi..mak lah IDOLA kami adik beradik...mak lah sifu kami dlm masakan...mak lah kawan kami dunia akhirat yg sudi mendengar segala masalah kami dan menyelesaikan nya...tanpa mak dalam hidup kami,tentu kami adik beradik tak hidup macam ni sekarang..berjaya dalam hidup......mak sanggup bersusah payah hidup dengan abah untuk membesarkan kami 7 beradik...TERIMA KASIH MAK ATAS SEMUA PENGORBANAN MAK PADA KAMI 7 BERADIK.....kami NURUL HANIDA,NURUL HIDAYANIE,NURUL AINA,NURUL ANNA MIRA,NURUL HIKMAH,NUZUL AFIQ ALBAN & NURUL IMAN HUSNA.....amat sayangkan mak....amat perlukan mak dalam hidup kami....amat menghargai pengorbanan mak pada kami....DAN BERHARAP mak ampunkan DOSA kami pada mak....SELAMAT HARI IBU....mak lah IBU YG TERBAIK UNTUK KAMI.....KAMI SAYANGKAN MAK................


p/s: selamat hari ibu juga untuk PUAN SHARIFAH ZAINAB(tok aku),PUAN NAPISAH SULAIMAN(wan aku),PUAN SITTI LAMADI(bakal mak mentua aku),makcik2 aku.....MAKTEH MAH.MAK ITI,MOKDE LIZA,MAKTEH LIDA,MAKNDAK RAHIMAH,MAKTAM WATI,MAKLONG & CIK NORA......TEAM POWER PUFF GIRLS DLM HIDUP AKU......

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…