Skip to main content

MENDA ALAH NI LAH YG BUAT AKU NAIK GILER!!!!


................plan peta umah aku............

APA YG KORANG PIKIR TGK TAJUK KAT ATS TU??sudah giler ke@atau bakal jd giler ke tuan punya blog ni...hahaha....SEMUANYA kerana menda alah nilah....aku hampir2 di masukkan ke hospital TAMPOI....kerana menda alah nilah gak aku terpaksa abiskan weekend aku ngadap MY LAPPY dr pagi ke petang.....kerana menda alah ni jgklah aku tak dapat jumpa BAKAL PENGANTIN LELAKI AKU @ mr kamput aku tu...kerana menda alah ni gaklah aku tak dapat ON9 FACEBOOK....kerana menda alah ni jgklah aku tak dapat shopping perabih duit...kerana menda alah ni jugak kepala otak aku nak pecah..SEMUANYA KERANA MENDA ALAH TU LAH.....pe menda yg aku maksudkan tu ek...MENDA ALAH yg aku maksudkan tu yelah...PETA UTK KAD KAHWEN AKU....mesti korang ckp kecoh lah minah nikan.....benda simple pun tak boleh buat betul tak??korang teror,bg aku yg tak pandai design2 ni+yg tangan keras mcm kayu balak+yg tak kreatif langsung mmg bleh jd gila nak buat...tapi alhamdullilah aku dah berjaya lakukan....walaupun amik masa 100 juta tahun nak siapkan....hehehe....
biarlah org nak cakap plan peta aku tu mcm budak2 nye....tapi aku puas hati coz aku dah berjaya buat sendiri tanpa bantuan org lain....bangga gak walaupun tak secantik mana....aku nak kahwen so,pandai2lah usaha sendiri....buat ape yg patut untuk kepuasan diri sendiri....kiranya my wedding card aku dah siap 100% lah..tgl untuk dicetak je skang ni....tepuk tangan sikit untuk PRINCESS NURUL NI..wawawawawawa(gelak org yg nyaris2 nak masuk wad gila)

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

jumlah kalori dalam makanan

ASSALAMUALAIKUM....
HARini mummmy nak share jumlah kalori yang terdapat didalam makanan harian kat malaysiani..makanan yang sokmo-sokmo kita nampak dan makan...disebabkan mummy berada dalam mode 48 kg minngu ni,banyak ilmu tentang pemakanan yang seimbang dan sihat mummy dok baca dan geoogle kat intenet...jumlah 2,3 blog yang menarik perhatian mummy..darkbatman.com & sususejat .com..banyak ilmu pemakanan ada kat sini tau....jom harini kita kira jumlah kalori yang kita amik harini....

Kategori:Kuih Muih 1. Kasui berkelapa parut (sekeping) = 160 kalori
2. Kuih lapis (sekeping) = 130 kalori
3. Bingka ubi (sekeping) = 220 kalori
4. Cekodok Pisang (sebiji sederhana) = 180 kalori
5. Popia goreng (satu) = 130 kalori
6. Popia basah (satu) = 95 kalori
7. Pisang goreng (sekeping) = 170 kalori Kategori: Lauk Pauk 1. Ikan kembong kari berkuah (seekor) = 85 kalori
2. Ikan tenggiri goreng bercili (sepotong) = 142 kalori
3. Ikan kembong goreng (seekor) = 140 kalori
4. Ikan senangin masam manis berkuah (sepoton…