Skip to main content

1 mei@ANGAH TUNANG

.......sian dia kena cuci pinggaN......
......kami berdua....

......bakal2 pengantin@menantu MR BOB......


......with my mak andam.....



.......ngan abah n mak.....



1 MEI....Dah beberapa hari berlalu...baru harini dapat story pasai 1MEi ni.....masalah tak dapat upload pic..tak tahu lah line intenet problem@lappy aku ni yg kiok..hehehe....1 MEi 2010 ni....tarikh bg semua org bekerja bercuti...coz hari pekerja....dan bg family aku plak...adik aku yg no 2..selamat bertunang...alhamdullilah,majlis berjalan ngan lancar....takde pekara burukpun berlaku....aminnn....mmg syok kalo ade kenduri besar coz bleh bekumpul ngan semua family...yg jauh2 time mcmnilah dapat balik....dapat borak2,layan ayuni+adif+putri yg makin besar....mmg best+seronoklah.....cuma yg tak seronoknya bila time pas kenduri semua org hilang n balik cepat tak mahu menolong.....tau nak bungkus laukjer..dahlah time tu ade plak jiran aku kahwin..so,jiran2 aku terpaksa pergi ke umh org kahwin tu plak....kenelah FAMILY AKU YG KEMAS SENDIRI..tp ahli family akuni bleh buat tak tahuje..tu yg buat aku rasa nak jerit+marah+maki je semua org.....sian kat abah ngan mak akutu....nasib ade MR KAMPUT aku so,ringan sikit beban abah....nilah masalahnya kalo adik beradik ramai perempuan..kerja yg memerlukan tenaga lelaki ssh nak buat....ni time adik aku kenduri....nanti bila time aku kahwin...sape yg akan tolong...takkan mR KAMPUT aku lagi....sengsaranyalahkan.....abahlah jadi mangsanya nanti....cuma aku harap pada semua ahli family aku....tak kiralah sape2....asalkan ahli keluarga aku masa aku kahwin nanti tlglah ape yg patut oky..jangan tau nak bungkus laukjer....kalo tak kesiankan aku...TLG KESIANKAN ABAH NGAN MAK AKUTU....(terutama ABAH)....kalo time ade kenduri bukanke abah aku org paling rajin menolong....so,kenang2kanlah jasa abah akutu....kita dari keturunan yg sama,darah yg sama...jadi ape salahnya kita tolong sesama keluarga sendiri...bukan aku mintak duitpun..yg aku mintak kejesama n rajin2kanlah diri anda.....takkanlah pinggan makan sendiri pun abah aku yg nak basuh....SEPATUTNYA TIME ANAK SENDIRI KAHWIN OR BERTUNANG....kenelah relax layan tetamu...ni tidak...abahlah plak yg sibuk dari mula majlis sampailah dah abis majlis......mmg sangat2 sedih....time adik aku kenduri tu...aku adik beradik+MR KAMPUT+cousin aku yg umo 11 tahun+anak jiran aku Umo 11 tahun+mak+abah=yg letih mengemas....ahli family aku yg lain tukang makan+tukang lepak=bungkus lauk pastu blah balik umah dgncepat.....
MAAPLAH KALO ADER YG TERASA BUKAN UNTUK MENGATA SESUKA HATIJER...TAPI INI YG AKU RASA+PENDAM LEPAS KENDURI 1MEI HARITU....TAK SALAH KALO NAK LUAHKAN APE YG TERBUKU DLM DADAKAN....SO,RENUNG2KANLAHHHHH......

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…