JellyPages.com

Tuesday, September 7, 2010

buzy tahap GAban!!!!

besok mungkin puasa yg terakhir bg umat islam..sebab mungkin khamis kita akan sambut  raya aidilfitri..tgulah mlm besok pengumuman raya kat tv...harap2 jumaatlah sebab plan nak menolong wan aku kat kampung membuat lemang..ni firts time aku nak belajar buat lemang tau...selalu tahu makan dan tolong tengok je mak ngan wan aku & abah membakar lemang..(ikhlas aku ngaku ni)mcmne persiapan kamu..kamu..dan kamu semua???banyak buat kuih?berapa pasang baju raya tahun ni???30 pasang ker?(rayakan sebulan)...kalo bg diri aku ni tahun ni cukuplah 2 pasang sahaja...tak ader baju2 glamer2 mcm tahun2 lepas....tahun ni jugak kasut raya aku pun takder tahu...korang tahukan sebab apa??ye betulll....sebabnya aku takde mood nak raya...majlis kahwen aku tgl 3 minggu je lagi..oh!!!!sangat2 stress tahu....

tengoklah betapa seleraknye bilik pengantin aku!!!

apa yg pentingggg!!!kejersama...

abah aku pun sibuk membantu..


harini jugak pagi2 lagi aku ke pejabat agama raub ngan mak,abah &adik bongsu aku..nak settlekan semua urusan kahwen..alhamdulilah...dah selesai..skang tgu 15 hb 9 ni untuk amik kebenaran berkahwin jer...semalam lepas sampai jee kat rumah ni aku terus masuk bilik(bilik pengantin aku nanti yg skang ni penuh brg2 kahwen aku)untuk siapkan bakul hantaran & gubahan hantaran...akuni bukanlah kreatif sangat pun..tapi aku malas nak harapkan org lain utk buatkan gubahan hantaran aku...bukan berlagak+sombong...tapi aku mmg taknak menyusahkan org lain..selagi aku mampu utk buat aku akan try & lakukan..kalo dah rasa menda tu mmg aku tak leh lakukan aku akan bg pada yg pakarlah..jadi sekarang mmg jadual aku masa balik cuti raya ni sangat2lah padat(perghhh!mengalahkan YB plak ek)insyaallah sebelum balik ke SHAHALAm semula aku akn pastikan semua persiapan perkahwinan aku settle....harap2 mcm tulah ek...jgn angan2 ala2 MAT JENIN je sudahlah..hehehe

No comments:

Post a Comment

luv u comment