Skip to main content

NASI ARAB punya citer!!!!

selamat berpuasa buat semua umat islamkat malaysia ni..tinggal beberapa hari lg je kita nak sambut hari raya aidilfitrikan....teruja????haku biasejer...sebab tahun ni baju raya hanya 1 pasang itupun aku dah tergatai pkai masa jumaat last sesi persekolahan haritu...hahahhaa...so, baju raya aku dah basilah sebab 1 sekolah dah tgk...hehehe....
semalamkan haku telah pun berbuka puasa dengan buah hati aku yg nomei tu dgn family ayyan...beza kali ni kami berbuka puasa bukan di restoran2 mcm selalu tu tapi lebih special dkat umah ayyan sendiri di bukit permai subang...ini firts time aku pergi umah ayyan....plan mula2 nana akan join skali tapi last2 nana ader tranning menari plak so,mummy ayyan pun dgn rela hati nak amik aku kat umah....menu berbuka puasa aku kali ni jeng...jeng..jeng..jeng...NASI ARAB+BANDUNG SODA....mmg bestlah.sebab dah lama aku ngidam nak makan nasi arab....tahun ni takde plak yg jual kat bazar uitm tu...nasiblah MUMMy AYYAn ni memahami  yg aku ngidam nak makan nasi arab so,dapat lah aku merasa kenikmatan NASI ARAB tu bulan puasa ni.....KAK HANIM thanks u very much ek.....lain kali belanje lagi..hahahaha..
ops!!!!!abis citer nasi arab ek seperti tajuk entry aku kali ni..hehheheehe....sebab sekrang aku nak citer pasal anak lelaki aku tu yg aku pimjam dr KAK HANIM & ABG AFZAL tu....hehehe...kali ni ANAK aku tu dah boleh mesra dengan aku mcm dulu2....best..leh dukung dia,leh borak2 ngan dia.leh main2 dia,leh peluk2 dia.leh cium2 dia....dan paling best bila boleh tgk gelagat + kenottylan dia depan mata aku sendiri....best...best..best.....tak tahu nak cakap mcmne best nyelah.....AYYAn pun boleh slumber ngan MiRA....kiranya tak takut2 lagilah...moga2 lepas ni kami dapat bersama mcm dulu lg amin.....sila lihat gambarajah di bwah ye bukti kemesraan kami berdua..
.
.
.
.
.
.
.
.
aksi inteprem terpaksa..
.
.
.
.
.
.
.

ayyan berkata"cher naik dekat belakang ye"
.
.
.
.
.
.

peace versi 3 jari lagi
.
.
.,
.
.
.
.

sebelum berlumba kita posing dulu....
.
.
.
.
.
.
.

inilah helmet bila saya bwk moto....hehee
.
.
.
.
.
.
.


sape berani lumba dgn saya hah???
.
.
.
.
.
.
ayyan bersama BIBIK mira from NEPAl.hehee
.
.
.
.
.
.
.
.

bibik MIRA bersama AIMAR...hehe.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
INI SAAT YG AKU RINDUKAN...GURAU aka GELETEK MANJA ayyan
.
.
.
.
.
.
.
.


Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

jumlah kalori dalam makanan

ASSALAMUALAIKUM....
HARini mummmy nak share jumlah kalori yang terdapat didalam makanan harian kat malaysiani..makanan yang sokmo-sokmo kita nampak dan makan...disebabkan mummy berada dalam mode 48 kg minngu ni,banyak ilmu tentang pemakanan yang seimbang dan sihat mummy dok baca dan geoogle kat intenet...jumlah 2,3 blog yang menarik perhatian mummy..darkbatman.com & sususejat .com..banyak ilmu pemakanan ada kat sini tau....jom harini kita kira jumlah kalori yang kita amik harini....

Kategori:Kuih Muih 1. Kasui berkelapa parut (sekeping) = 160 kalori
2. Kuih lapis (sekeping) = 130 kalori
3. Bingka ubi (sekeping) = 220 kalori
4. Cekodok Pisang (sebiji sederhana) = 180 kalori
5. Popia goreng (satu) = 130 kalori
6. Popia basah (satu) = 95 kalori
7. Pisang goreng (sekeping) = 170 kalori Kategori: Lauk Pauk 1. Ikan kembong kari berkuah (seekor) = 85 kalori
2. Ikan tenggiri goreng bercili (sepotong) = 142 kalori
3. Ikan kembong goreng (seekor) = 140 kalori
4. Ikan senangin masam manis berkuah (sepoton…

KELEBIHAN DOA NABI YUNUS

ASSALAMUALAIKUM.

harini mommy nak share doa NABI YUNUS yang mommy amalkan bersama-sama dua hero kesayangan mommy AISY & RAFAEL. mula -mula mommy amalkan masa mengandungkan abang Aisy,setiap hari baca untuk allah permudahkan urusan melahiran abang aisy.sampailah dalam bilik bersalin pun mommy amalkan..lepas abang aisy selamat dilahirkan dah jadi terbiasa pulak baca doa ni setiap hari lepas solat.sekarang alhamdulilah dah jadi rutin harian dan mommy amalkan bersama-sama anak soleh mommy aisy & rafael.

setiap kali nak keluar dalam kereta mommy akan bacakan juga untuk anak-anak soleh mommy..semoga allah permudahkan urusan mommy,babah sewaktu ditempat bekerja dan allah swt permudahkan urusan abang aisy & rafael di sekolah.

okies mari kita baca kelebihan doa nabi yunus ini ye!!

Fadhilat doa/tasbih Nabi Yunus a.s.  semasa terperangkap di dalam perut Ikan Nun.
Sabda Rasulullah SAW maksudnya : “Barangsiapa mempunyai apa-apa hajat, hendaklah ia berwuduk, kemudian sujud kepada Allah, s…