Skip to main content

NASI ARAB punya citer!!!!

selamat berpuasa buat semua umat islamkat malaysia ni..tinggal beberapa hari lg je kita nak sambut hari raya aidilfitrikan....teruja????haku biasejer...sebab tahun ni baju raya hanya 1 pasang itupun aku dah tergatai pkai masa jumaat last sesi persekolahan haritu...hahahhaa...so, baju raya aku dah basilah sebab 1 sekolah dah tgk...hehehe....
semalamkan haku telah pun berbuka puasa dengan buah hati aku yg nomei tu dgn family ayyan...beza kali ni kami berbuka puasa bukan di restoran2 mcm selalu tu tapi lebih special dkat umah ayyan sendiri di bukit permai subang...ini firts time aku pergi umah ayyan....plan mula2 nana akan join skali tapi last2 nana ader tranning menari plak so,mummy ayyan pun dgn rela hati nak amik aku kat umah....menu berbuka puasa aku kali ni jeng...jeng..jeng..jeng...NASI ARAB+BANDUNG SODA....mmg bestlah.sebab dah lama aku ngidam nak makan nasi arab....tahun ni takde plak yg jual kat bazar uitm tu...nasiblah MUMMy AYYAn ni memahami  yg aku ngidam nak makan nasi arab so,dapat lah aku merasa kenikmatan NASI ARAB tu bulan puasa ni.....KAK HANIM thanks u very much ek.....lain kali belanje lagi..hahahaha..
ops!!!!!abis citer nasi arab ek seperti tajuk entry aku kali ni..hehheheehe....sebab sekrang aku nak citer pasal anak lelaki aku tu yg aku pimjam dr KAK HANIM & ABG AFZAL tu....hehehe...kali ni ANAK aku tu dah boleh mesra dengan aku mcm dulu2....best..leh dukung dia,leh borak2 ngan dia.leh main2 dia,leh peluk2 dia.leh cium2 dia....dan paling best bila boleh tgk gelagat + kenottylan dia depan mata aku sendiri....best...best..best.....tak tahu nak cakap mcmne best nyelah.....AYYAn pun boleh slumber ngan MiRA....kiranya tak takut2 lagilah...moga2 lepas ni kami dapat bersama mcm dulu lg amin.....sila lihat gambarajah di bwah ye bukti kemesraan kami berdua..
.
.
.
.
.
.
.
.
aksi inteprem terpaksa..
.
.
.
.
.
.
.

ayyan berkata"cher naik dekat belakang ye"
.
.
.
.
.
.

peace versi 3 jari lagi
.
.
.,
.
.
.
.

sebelum berlumba kita posing dulu....
.
.
.
.
.
.
.

inilah helmet bila saya bwk moto....hehee
.
.
.
.
.
.
.


sape berani lumba dgn saya hah???
.
.
.
.
.
.
ayyan bersama BIBIK mira from NEPAl.hehee
.
.
.
.
.
.
.
.

bibik MIRA bersama AIMAR...hehe.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
INI SAAT YG AKU RINDUKAN...GURAU aka GELETEK MANJA ayyan
.
.
.
.
.
.
.
.


Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…